:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Wednesday, April 29, 2009

Aku Rasa Hairan Sangat2...??

Aku sekarang cuba mengawal segala perasaan yang bersarang di jiwa.. aku tak mahu kesayuanku ini mengganggu hari-hariku yang mendatang.. aku kadang2 menyesal sebab ada blog.. kenapa? sebab blog ni banyak buat aku sedih.. tp dalam masa yang sama blog ni jugak buat aku gembira.. walaupun ia tidak berkata-kata, aku boleh luahkan padanya.. sampai lega terasa.. aku tak tahu masa bila dan bagaimana, dah ramai yang selalu mengunjung blog ni.. aku sekadar suka2 je.. aku entrykan post2 yang gila2.. saje.. sebab aku rasa dengan merelakskan diri aku suka. takkan laa setiap entry aku nak serius kan.. lam kehidupan kita pon sama.. kita suka yang happy2 yang kelakar2.. tapi ada juga manusia yang sebaliknya.. aku hairan..

" terpulang pada kamu semua nak hina aku macam mana.. hinalah sepuas hatimu.. ia buat aku tak hormat kamu.. sebab apa? sebab kamu hanya orang yang pandai berkata-kata, mengakui kebaikan diri. melihat orang lain semua lemah, dan berbangga dengan diri kamu.. kamu tunjukkan kelemahan kamu sendiri sebenarnya.. aku rasa kamu sendiri leh nilai sejauh mana kata2 kamu ni.. dan aku takkan maafkan kamu semua selama mana kamu tidak memohonya dari aku.. kenapa? aku layak buat macam tu..yaa sedangkan Nabi ampunkan ummat, sedangkan Allah menerima taubat.. tp ia adalah kepada mereka yang menginsafinya sahaja.... terpulanglah.. aku terima apa saja kata kalian hatta menyentuh soal peribadiku..."

mereka yang benci aku boleh letak lam c.box.. cakap :
  1. pak we dia hemsem.ksiannyer dpt awek yg tak berapa nk cun.hek! hek! hek!

  2. syg skli manusia ari ni dh putus urat malu gaknya sggup pampangkn mka kt blog bangga ada bf. x pk kn maruah mak pak lgsung. ini lh agaknya yg d pelajari d univerct 2.pyah jugak pmpuan cm ni

  3. gatai nk kwin sgt2 dh ni...hek,hek mklumlh dpt pk we ensem. dgr kta bljr dlm pnddkn islam n pk we pn dlm bidang syariah tp xde lgsg perasaan aib.

  4. whai eyena n aslam klu x malukn tuhan pn malulh dgn AIUM n KUIN

  5. gewe aslam hk dlu jauh lbh comel n x de lh gedik cmni.cian dgn pk aji ahmad, didik anak dr kecik mcm menatang minyak yg penuh tp bla dh besar malukn muka mak pak

  6. bkn emosilh puyu tp tguran mbina spya dia blh mengawl lara bcinta nya 2 jgn smpi mnepuk air d dulang tpcik k mka sndri. org lain pn in love gak tp xde lh over smpi nk xpose dlm blog

  7. aku xpaham le citer lawak ko ni puyu.tapi aku ada satu lagu la.meti panazz punya! ikan kekek mak iloi iloi ikan puyu terkuyu kuyu,kesian pak aji dapat anak tak betoi,dah la gedik control ayu la plak!

  8. aku pon ada lagu jugak r..ekeke .melodi ala emek kawin kan aku tapi ni versi pak aji ahmad.d tuju kan kepada eyena dan fmly.

  9. ala pak aji kwinkan eyena,ey6ena xsanggup mnanggung rindu, thun ini dpt mnantu,thun depan timang la cucu.kah! kah! gatainya org kuala nerang

  10. tayang awek muka PECAH TANAH malunyeee...

*aku copy sebijik2 tak edit sikit pon.. tadi aku sakit jugak baca.. tapi aku nak bg diaorg baca balik apa diaorg dah kata kat aku.. dalam diaorg tak sedar.. dah laa semua guna nama semaran...


takpe2.. aku tak sakit hati pon.. aku suka sangat2.. sebab aku rasa aku jumpa lagi sejenis orang yang sangat2 perlukan perhatian.. baik, tapi maaf laa aku dah buang c.box tu.. bukan sebab ape, sebab aku sayangkan diaorg semua.. dari terus mengutukku, menghinaku, memfitnahku, mengumpatku dan menyakiti hatiku.. baik aku buang c.box tu dari diaorg semua terus menambah dosa.. aku ambik berat pada diaorg walaupun diaorg semua benci aku.. cuma aku terkejut, kenapa tiba2 ramai pulak yang membenci. dan aku tertanya2 apakah salahku pada mereka semua.. jika ada aku mohon ampun dan maaf..


"jika kamu tidak senang dengan kehidupanku usahlah kamu ragu, aku tidak pernah mahu mengganggu kamu semua.. terima kasih atas tohmahan kalian yang meremukkan hati ini. yang menjadikan aku sepi.. semoga kalian tak hadapi laa benda yang sama dengan aku. sebab aku risau nanti kalian tak dapat tahan.."


"cuma sabar laa yer.. aku memang pandai nasihat org.. diri sendiri?? tak ternasihat juga.. hmm dah laa tu.. esok2 aku letak c.box tu lagi yer.. dan silakan laa hina aku lagi.. cuma aku kalau boleh taknak kamu hina ayah dan mak aku..hina keluarga aku.. kalau tak suka aku dengan aslam, takpe.. aku pon tak tau jodoh tu dengan sape.. aku tau dia orang baik2, silakan laa kalian bawak dia balik dengan golongan kalian. aku bukan sesape pon. jgn takut.. aku bergurau je selama ni.. aku ada maruah diri.. kahwin? aku masih belajar ni.. jangan kalian persoalkan hal yang tak sepatutnya.. apa hak kalian hah??"

"Aku bukan perempuan mcm yang kalian fikir.. terpulanglah.. memfitnah adalah lebih buruk dari membunuh.. payah juga yaa.. yang belajar agama tinggi2 rasa dia dah sempurna.. mmg berbeza org yang belajar agama n org yang beragama.. dah laa aku dah penat pon nak terima banyak2 benda2 ni.. well aku mintak maaf kalau kalian benci aku.. kalian belum kenal aku dan hanya menilaiku dengan sekilas pandangan mata.. takpe laa.. banyak2 terima kasih... "

p/s : sory sekali lagi kawan2 yang selalu bersamaku.. tak tertanggung rasanya diri ni. terpaksa aku kongsi di sini.. aku takut kalian tgk aku muram..aku tak marah kawan2 semua.. aku cuma hampa dengan beberapa orang yg hina aku tu je.. so buat masa ni aku buang c.box.. ape2 hal nak msj ke ape just hubungi aku or tinggal komen kat sini..ok laa..hmm

19 comments:

Anonymous said...

salam....
weh sabar je laaa aina..
bg aku org luar ni nk bg pndapat skit. buat org yg komen aina tu setahu aku blaja bhgian islam dah lama tapi masih di takuk lama lagi.Islam tu Mudah.Islam penuh kelembutan.tapi dorang ni tunjukkan yang sebaliknya.Nabi sendiri tak pernah menegur kesalahan umatnya dengan cara memalukan dan sakit hati macam ni.

kalau macam ni la gaya korang wahai para pengkomen: aku tak respect la.poyo gile.

piNky LuCiA said...

haha.. poyo giler.. konon.. nak nasihat kan orang.. tapi dia punya nasihat.. tak mcm orang yg educated pun.. konon.. aku nak tergelak..

kalau aina tak lawa.. orang mcm aku ni.. mmg tahap gabanlaa tak lawa..

eh.. yag korg ssh hati sgt ni kenapa? aslam tak nak kt korang ke? kenapa jeles ke aslam pilih aina.. sengal..

konon.. aina itu.. aina ini.. korang balik laa cermin diri sendiri dulu.. baru layak nak kasik nasihat kat org..

eh3.. aku plak emo.. waaaa... mana tak emo.. dia kutuk kawan kita.. sesedap rs.. ckup garam, gula, sume2 ckup..

aina.. saabrlaa.. dorg jeles tu.. pedulik kan.. kan da 200x sy pesan.. be urself.. usah pk kan org kata pe. janji kita tak langgar syriat.. tak kaco orang..

sabar teguh kan hati.. kuat kan semngat tau..

waaaa.. pnjngnya.. mcm wat entry la plak.. haha

Monkey D Luffy said...

sabar2...

eyena said...

tanks kepada yang sudi singgah dan bg semangat kat ak. memula down juga..huhuhu

cikgufarha said...

adoi...aku rasa mcm nak lempang n gayang jekk cukup2..awakk a.k.a kwn baru ahaks...sabor jekk..pahala awak dpt..die dpt dosa..igt tu...kita lami bend ayg sama..adoii laa...add me k ehhe

aslam said...

tima kasih kwn2 terutamanya Monkey D Luffy,piNky LuCiA, dan jugak sahabat yg paham jiwa raga anonymous..kalau bley kenal kalian rase lega hati ini..

terima kasih atas sokongan..

utk sayang, kita tempuhi hidup bersama dengn cara kita..

jgn susahkan org dan jgn susahkan diri sendiri..

gud luck bebeh..

kepada yg "hipokrit" pandai2 la 5M hangpa sendiri..

HambaNYA said...

aina.. saya tak knal awak, saya tak knal sape yang bg komen cmtu..
tapi saya nk kongsi ngan aina..
saya alami bnda yang same skrg.. aina tak knal diaorg kan? tapi mcmane kalau kawan yg slame ni ngan aina.. tanpa sbb tetibe lari dari aina and bagi komen yg same kat cbox??
tu yang saya hadapi aina.. bkan saya nk cerita tntang saya..
tapi aina mulut org tak leh ditutup..
org2 yg cmnie mmg tak suka awak tapi tak berani ckp dpan2..
guna medium public untuk lpaskan geram..
tindakan mmbuang cbox tu mmg bgus dan ptt dilakukan..
sbb ptt berenti fitnah2 tu..
takkan kita nak blog kite jadi tempat org sebar fitnah kan?
so aina skrg cuma perlu tenang..
ya mungkin aina tak dpt maafkan diaorg tapi aina hidup kita takkan tenang tanpa kita memaafkan semua org..
sy sarankan maafkan diaorg.. walaupn diaorg tak tau takpe..
maafkan dan doakan diaorg..
sbb tu yg akan rasulullah akn buat..

bgus aina wat post cmni..
ptt nye saya buat cmni gak kan?

:)

so aina kuatkan diri..
aina kuat kan..

pesanan dari HambaNya...

The Guy said...

untuk semua..
1st of all, blog ni adalah blog peribadi..cermin kepada pengalaman dan pendapat peribadi..dan semua org ada dan punya pengalaman masing2 dalam hidup..dan tak semua org sempurna, benda yang semua org patut tahu, dan wajar tahu..

kalau ada yang tak suka dengan artikel dan post dalam blog ni,dengan segala hormatnya sila tekan alt+f4..anda tidak dijemput, tp anda sendiri yang buka blog ini..rasaya tuan blog ni pun tak pinta anda susah payah menjadi bacul dan dayus menggunakan nama samaran semata-mata (kununnya) untuk menegur, dengan cara yang begitu..anda sebenarnya telah menunjukkan siapa anda sebenarnya dengan cara begitu..

anda siapa untuk membuat penilaian kepada org lain? bukan bermaksud tak boleh menegur, tp cara anda menunjukkan pemikiran anda pra-sekolah anda masih membelenggu diri anda..haha..

ingatkan dah tak ada lagi org spesis mcm ni..aduss..ada lagi rupanya..

kepada tuan blog, jgn susahkan diri untuk menegur mereka ni, sbb nyata mereka tidak ada nilai langsung untuk diingat..apa lagi untuk ditegur..they're not worth of anything..they're nothing :)

eyena said...

hahai.. agak pedih laa ayat tu.. kalau sye letak mcm tu kan.. mst org yg komen tu rasa mcm asap kuar kot telinga..huhu geram betul laa kat org2 tu..huhu

eyena said...

kepada hambanya.. sye bukan tak nak maafkan..tapi biar dia minta maaf..sye maafkan.. dah dia tak minta maaf, tak nak di maafi.. ahaii takpe2 org2 gitu patut diberi pengajaran..supaya diaorg tak bebas nak mgutuk kita..dah laa tunjuk alim sgt..waa sabo2..isk..

sunflower said...

aina.. ujian ini adalah lambang Allah sayangkan aina. Allah tak kan bagi ujian jika kamu tidak mampu untuk menanggungnya.

aina, kamu adalah orang pilihan Allah yang diberi ujian dan haruslah kamu sabar dalam menjalani ujian yang sebegini berat.

dalam hal ini, aku tidak mengetahui mana hujung manak pangkal nya. dan kenapa serta mengapa dia cemburu or not.. itu juga aku tak tahu.

yang penting sekarang, kamu mesti tabahkan hati,kuatkan semangat, teguhkan jiwa, aku sangat mengetahuinya, kamu adalah seorang wanita yang sangat kuat untuk menempuhi apa yang mendatang, percayalah pada diri mu aina.

orang lain, tak kan dapat menggungat dirimu, kec kamu sendiri yang menggugatnya. jadi.. setiap ujian yang kamu tempuhi.. pastikan kamu pohon perlindungan dari Ilahi.

aku bukanlah siapa2. tapi aku mengerti apa yang kamu rasa. aku tahu kamu sedih. aku faham apa yang kamu alami.

kami semua ade bersama2 mu aina. jangan bimbang. kerana kamu ada kami. :) senyum laa secerah mentari di pagi hari.. :)

eyena said...

aduhaii.. sekali lg diri ini rasa di hargai.. terima kasih krn memahami.. kalian semua selalu ada bersamaku susah dan senang.. wlaupun kita tidak bertemu..ak seakan2 punya ramai teman yang selalu ada mendampngiku.. walaupun ak kini di kamar sepi.. terima kasih kawan2..terharuuu..

nurul said...

salam aina...ksian ko ye mcm2 org kutuk ko..xpela ko sbrla ape yg blaku 2 ada hikmahnya..bg ak org yg kutuk2 ko 2 mncerminkan dri diorg sndri...kpa pgkritik2 yg x trhormat xpyhla sbuk2 jaga tpi kain org jga hal sndri sdhla..mcm ni ke nk mlmbgkan ISLAM...malula pd dri sndri jgn ske2 mgaibkan org lain..kne kt dri sndri bru tau..

eyena said...

hahai.. tu laa pasal nurul.. tanks laa hg byk ambik berat kat ak..huhuhu sgt2 terima kasih yaa nurul..ahaii

MuNiR said...

Ustazah eina. .
sorry eh kalau anak murid bkasar smlm. .
tp bg sy, diorang wat sume tu utk kaco mental ustazah. .
lagi awk sedey lg awk nangis lg diorang tlompat suke. .
diorang akan ckp, YESSSS. . ak baru ckp sket da jiwe kacau. .
pe lg diorang akan ckp??
kalau camnie, ak akan wat lebey trok dr ni lg. . kasik die lg merane. .
So, cam awk ckp smlm. .
better owg yg de blog je ley comment.
jgn pedulikan pe owg ckp. .
pasal diorang maki mak bapak 2 mmg melampau arr . .
tp igt jgn mental down sbb 2. .
jgn kasik peluang kt org yg kutuk awk 2 ketawe keh. .
goo aina!

eyena said...

yer laa encik munir.. biar je diaorg kan..huhuhu biar Allah yg buat perhitungan di padang mahsyar nanti.. remuknya hati ni akan kita ubati dgn kalimah2 suci.. astaghfirullah.. masyaAllah.. beratnya tuduhan mereka.. namun Alhamdulillah.. Allah bersama hambanya yang benar...insyaAllah..

dzul fahmie said...

aina...aku malas nak taip panjang2..kesimpulannye aku stuju ngan ape yg kawan2 cakap..heheh...senang2 je aku ni kan...xperlu complicated...simplekan diri..simplekan otak...xyah nk srabutkan otak pikir mende tu...life is simple!!am i right??huhuhuh

Mohamad Rasidi Bin Ahmad said...

rkg, buka cbox dan check url pengkomen, kita boleh blok orang tertentu dari lokasi url tertentu untuk bagi komen dalam c box kita. kita boleh detect dari mana komen datang dan boleh padamkan yang perkataan tak elok tu... bila kita blok, "you have been banned" akan keluar kepada org tertentu yang kita blok

eyena said...

kepada dzul.. betul2 ak setuju tu..

and abg Die.. cek dah buat dah kat cbox tu.. org tu takleh nak kutuk lagi kalau dia lam ip adress yg sama..wawa.. tanks abg Die..