:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Wednesday, January 7, 2009

MY NEW ROOMMATE..



Hahai bersua lagi kita dalam sesi post mengepost. Haha orang dulu2 tunggu2 nak post surat, tapi kita di zaman yang serba moden ni kita post lak citer kat blog. Anyway I bukan nak citer skema lagi. Hehe tentang pelajaran ke ape. Sajer laa dah xder kerje I pon berminat laa nak share story sikit, I baru past meeting Projek Menggapai Kinabalu. Kira kiteorang akan mendaki gunung Kinabalu laa. Kalau ada rezeki panjang umo jadi laa program tu. N I incharge bahagian jualan T-shirt. So I dah antar design baju tu kat orang yang akan buat printing. I kena wat poster lak pastni. tu sebelah tu gambo design baju yang i tempah..

Eheh actually I bukan nak citer about my project kat kolej, I nak citer tentang my new roommate, she’s from china. Haa yang bestnyer dia sangat2 peramah n baik hati. Dia ni x sama mcm kaum cina di Malaysia. Well bukan nak kutuk ke ape orang kiter pon ok tapi mungkin istimewanya dia bukan org kita, dia sangat hormati our culture tau. Hahai roommate I sorang lagi Aqilah kira sama fakulti n jurusan macam I laa. Hah lupa lak nak kenalkan roommate I yang dari china tu namanya Chaili or nama samarannya Summer. Alalaa musim panas gitu. Haha..

Well I terpaksa laa cakap Inggeris dengan dia. Tapi yang jadi problem Chaili pon tak berapa fasih jgk. So kadang2 kiteorang pakai bahasa isyarat jak laa. Haha I n Aqilah selalu berbual dengan Chaili or Summer our new roommate tu but selalunya perbualan kami tergantung dengan gelak ketawa jer. Hah mana taknye dah puas kiteorang explain dia xfaham, dia lak explain dalam bahasa cina. Hahaaii so pakat2 sengeh2 ja laa, haha

The moral of this

story is kiter ni bleh jadi baik dengan orang mana pon even seseorang tu tak sama budaya bahasa atau agama dengan kita, sebab kita belajar benda yang baru setiap hari. Summer or Chaili belajar cara kita dan kita dapat tahu cara dia. Hah, tak jadi masalah kan, janji kita berani. Entah2 kami bertiga leh cipta bahasa baru kot. Hahaha bahasa sambil gelak2 then buat gaya n isyarat, pakat2 terkebil2 mata. Mulut sampai ternganga, then angguk2. Tah ape yang masing2 faham, I pon tak tahu. Haha
well Summer welcome to Malaysia..

No comments: