:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Monday, January 12, 2009

DITAWARKAN KERJA???

Tetiba hari ni kelas FIQH IBADAT dibatalkan. I dengan hampanye start moto yang I parking kat Akademi Pengajian Islam tu dan menuju ke stesen minyak dengan Syuhada rakan sekampung dan sekelas. Hehe.. pinjam laa duit beliau sebab I tak de duit dah. Huhuu sedih2.. I call my baby brother, adik I yg sorang tu laa. N mintak tolong bank in kan RM50 coz nak byar macam2. Hmmm

Actually I dapat 1 panggilan dari sape tah tapi tak jawab coz I ngah bawak moto. So sampai je kolej I sent laa msj “hello, can u call me back?” then I turun ke dewan makan sebab perut pun da berkeroncong.. lapar.. hehe.. tengah2 makan, I dapat lagi 1 panggilan dari nombor yang tak dikenali tadi tu. So I jawab laa.. “hello..” belum sempat I nak sambung cakap orang tu memotong.. ish2.. “hello are u siti noraina right?” ish da call nombor I leh Tanya lagi I saper. Aduii tapi waktu tu I dah suspen habis dah.. “err.. yes.. but who’re u?” I ask laa kat lelaki cina yang call I tu. Then dia jawab.. “I’m from part time agency n I looking for a student leader n I recommended u to take our part time job..” waktu tu I dah terpinga-pinga ni. Dia tawarkan I keje ke? I kurang jelas laa. Speaking pon loghat tu ala2 kecinaan. Mana laa I dapat tangkap sangat.. so I Tanya laa dengan jujur.. “excuse me sir, can u explain again, u nak tawarkan I keje part time ke? Is it true?” ewah member yang makan semeja pon da berkerut muka pandang I, yer laa tetiba I speaking beb. Haha.. “well, u’re one of student leader that we choose to take part of our job. I hope u can meet me this Friday at 10 AM.. I will explain n give u more information about this..?” hah.. I tak puas hati lagi n I pun Tanya laa “sir, is there another person? I means except me laa.. And can I ask my friend to take part of that job?” ewah berterabur ayat I tapi xpe kita kena belagak pandai. Hehe.. then dia pon kata laa “we’re looking for a student leader, but if your friend interest to join us we can talk about that letter, the most important is u meet me at cafĂ© in Rumah University.. ok?” Huh.. I yang kepelikkan t upon jawab laa dengan penuh pelik dan ragu-ragu.. “arr ok.. we will meet there, but if I have any other problem or something, I will inform u before that day.. ok..” so I pon letak la phone past dia cakap “ok.. tanks..” hehee panjang laa dialog tu eh padahal I cakap tak sampai 2 minit pon.. hahaii..

Biar betul beb.. takkan laa I dapat keje. Ish keje ape tu yang nak pakai student leader tu? I ni student leader ke? Haha.. kalau pasal I jadi Pembantu Mahasiswa sesi 08/09 hari tu. And mybe gak coz I jadi floor reb and JTK kolej. Tapi tu jer laa yang leader pon, tentang projek2 kolej yang I join n jadi MT tu takkan laa orang luar dapat maklumat . memang pelik laa. Huh bimbang n risau pun ada gak. Kang terkena kang susah je. Huhu.. so I nak fikir dulu laa.. sesape ada idea leh tolong I kan. Nak g ke tak? Huhuu.. kerje?? Susah nak pecaya laa selalu kite nak mintak keje pon susah ni tetiba orang tawarkan kite keje. Huhuuu ijazah pon tak dapat lagi ni.. ish2.. kerje?? Biar betul biar betul2.. huhuu I kepeningan n pelik sampai sekarang ni.. arrr pelik2.. tunggu hari jumaat ni I akan bgtau u ll ape laa kerje tu yer.. huh..

No comments: