:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Tuesday, January 20, 2009

KERJE APE??

Hahai.. heee hari ni kan I baru teringat nak citer about my job tu. Yg I tetiba ditawarkan keje tu. Huh.. I dah jumpa bakal bos. I g dengan Aisyah kawan sekampung i. kiteorg same2 study kat UM ni.


So nak di pendekkan cerita laa yer, kira ok laa kerje tu. Ala ala mcm kerje sebagai orang yang kumpul data2 kewangan n kick in laa semua data tu. Nak citer pon susah, senang faham I kena jgk jd mcm promoter untuk syarikat tu so that I akan terangkan laa kelebihan menabung then i kena uruskan akaund ahli2 yg menabung tu..Haha. Tah ape2. Gajinye lumayan giler. Seribu lebih gak laa sebulan. I just wat keje hujung minggu jer. But I bgtau orang tu I nak fikir dulu. Takot kang kalau kerja tu walaupun hujung minggu nanti tak dapat nak rehat letih gak. Lgpon I nak check dulu syarikat tu betul2 ok ke halal ke tak semua laa. Huh coz I tak berapa minat sangat nak keje ni. Maklum laa I nak jadi cikgu.

Haha tp I pernah je keje masa cuti2 sem.. nak cari pendapatan laa katakan, so da byk kali gak keje jadi cashier kat pasaraya. Jadi promoter pon pernah tapi tak pernah lak keje hebat ala ala akaunten mcm yg I dapat kali ni.

Haha.. anyway past dapat tawaran tu I n my friend, g laa mid vally. Huh I kena kotakan janji nak belanja Piza kat aisyah coz my scholarship da masuk. Haha. Then kami g beli pokok buluh namanye Lucky bamboo. Heee.. begitu laa kisahnyee tentang keje tu. Hahai.. bila laa I dapat luangkan masa untuk citer sejarah hidup eh. Haha.. lain kali laa.. I sibuk daa.. ahaiii

No comments: