:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Monday, January 12, 2009

I NAK KAHWIN

Dah tamat kusus kahwin. Suprise!! I dah g kursus kahwin 2 hari lepas tu tak sempat nak layan laptop n blog i ni. Hehe.. sebab kursus 2 hari tu, Banyak informasi yang I dapat. Huhuu rasa nak kahwin pulak dan macam ready gak. “hahaii.. gatai..” ish2.. Cuma tu laa persepsi orang kita tak tahu, macam I ni, mesti tak kena gaya kan. Maklum la perangai pon macam budak2. Tu laaa sekali sekala rasa tah, tak tahu.. hahaha.. dah masuk 22 tahun ya I ni. Tapi still tak matang kot but i think my face ni masih mcm bdk tingkatan 4 kot.. sebab tu orang kata i budak2.."maksudnya, awet muda".. ehem.. I sendiri yang rasa I dah matang, tapi orang lain? Tah laa kan, susah nak cakap. Huhuuu..

I g kursus tu member2 yang daftarkan. Harapkan i? mmg tak g kursus tu dah laa, mana taknyer nak daftar tu pon kena bayar RM60. Sekarang ni ngah tunggu bila laa biasiswa nak masuk. Tu yang kemiskinan tu. Bayangkan ada RM1.50 je.. bukan seratus lima puluh, tapi singgit lima puluh sen. Aduii.. so dah member daftarkan I g jak laa. Tak sangka kursus kahwin ni bagi I kesedaran yang besar. I nak jadi isteri solehah pada suami I yang sah satu hari nanti. banyak lagi kekurangan pada diri ni. Hmm I nak kahwin laa rasa. Huhuuu tapi mungkin belum sampai seru lagi kot.. huhuu sedih2..

I nak jaga suami, anak2 dan keluarga. I harap bakal suami I adalah seorang yang boleh bertolak ansur dan memahami i. yer laa I kan tak sempurna mana, I takut nanti I jadi punca dalam masalah dengan suami. I tahu kelemahan diri I, emosional, degil, keras kepala, tak mahu mengalah sumer laa.. haha.. kalau i nak citer modul ape yg i belajar, sure nanti 2 hari laa u all kena baca blog ni.. hahaa..



so i buat kesimpulan keseluruhannya yang kursus kahwin tu mengilhamkan i inspirasi baru. eheh.. I janji pada diri i saat ni, i nak jadi isteri solehah, ibu mithali dan i akan bahagiakan my own family..i means me, my husband n my children.. eheh.. tak lupa laa kuarga i di kampung dan mentua. Ehem.. doa2kan i dipermudahkan segalanya yer.. i ada naluri untuk memiliki ikatan sah yang suci tau. betuah laa yg dah kahwin tu.. hahaiii sape laa tak mau kahwin kan.. rugi2.. uuuiiii tak sabarnyeee.. ops!! Malu.. arrkkk.


.

kawan2 terima kasih bwk g kursus. ekin jasamu dikenang,yana budimu ku julang..i LOVE U all..

No comments: