:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Saturday, October 3, 2009

layan jer laa.. haha

assalamualikum.. kalimah aku mulakan hari ini sebelum tinta terus menari.. ahaii.. aku just nak update jer ni.. cerita sikit pasal raya kan.. aku tengok blog orang lain banyak yang dah habis dah citer pasal raya.. tapi aku baru nak mula.. huhu *layan gambar sat.. ngeeee*


*sambung celoteh..* haha biasa laa aku sibuk sikit.. hihi tapi aku sangat2 rindu nak edit2 gambar dan update.. oleh kerana hari ni hari minggu maka aku takmo membzkan diriku sangat.. ewah.. jadi mari kita tengok berapa banyak lemang masa hari raya aidilfitri baru2 ni..

amacm? haa memang banyak kan? haha.. ayah aku sememangnya terkenal dengan lemang yang sedap.. chewah..

-semua lemang tu sape makan?
mesti laa tetamu2 dan sanak saudara..

-habis ke?
confirm habis..

-macam mana tu?
dengan cara memakannya.. soalan apa laa ni, ataoiii..

-aik?
nape pelik ke? actually ayah aku bahagi2 kat jiran2 jugak laa lemang tu.. ada yang tempah 4 hingga 5 batang.. tu yang banyak tu.. hehehe *gila ke nak makan sendiri2 semua tu.. boleh tidur 2 hari berturut-turut kalau kami jer makan.. haha*


haaa gambar di atas adalah gambar ayah, mak, aku dan adikku.. hehehe.. ayah aku pakai jubah yang aku beli kat Oman tau.. syoknyee.. mak aku lak pakai tudung yang aku belikan jugak.. chewah.. adik? nanti kita saksikan siapa yang sedondon dengannya... jeng jeng jeng...!!!


haa suke sangat aku tengok adik aku dan isterinye, hehe.. sedondon.. tahun depan mereka bertiga pulak sedondon.. sape sorang lagi? baby mereka laa.. isk.. shukenyeeee....!


eheh, macam ramai je ye.. tu baru gambar dengan keluarga kak Yam.. belum masuk lagi 7 adik beradik yang lain.. huhu tapi datangnye tak pada waktu yang sama. jadi tak berkesempatan nak ambik gambar ramai2.. huhu.. aku belum berjaya laa kiranya... isk..


lalala.. hari raya ke 3 or 4 kot aku beraya dengan kawan2 aku.. kami g rumah member2 yang lain.. sampai 1 alor star kitaorang pusing.. ngee dan aku dok pakai baju raya tu jer.. *dah basuh tau bukan recycle*.. hahaha... dan aku turut memakai baju yang sama baru2 ini di majlis aidilfitri kelab drama kolej aku.. karang free2 aku update lagi.. hahaiii.... SELAMAT HARI RAYA...

*ceh mentang2 sebulan puasa, raya pon mau sebulan.. hak hak..*

12 comments:

purple_butterfly said...

aku ternanti2 melihatmu di pagi syawal......

sI tEDI said...

meriah raya...

a kl citizen said...

assalammualaikum

best ya, posing raya....

BudakComel said...

banyaknya lemang.. habis ke makan??? hehehe

aslam said...

sempena syawal ni..
selamat hari raye...
ampun maaf dipinta..
dari hujung rambut ke hujung kaki..
dengan ikhlas hati..

sumer berseri2 dipagi raye..
sukaaaaa angat ite engok...
heee..

tapi baju raye kita cam same jer ni..
camner kejadian ni boley terjadi??

hehehe..

selamat ari rayer..

eyena said...

purple buterfly: hehe kini aku dah tonjolksn diri.. hak hak

eyena said...

si tedi: agak meriah laa.. ada tau i ambik gambar kucing i bernama nyenyee nanti i upate, hehe

eyena said...

a KL citizen:
wakumsalam.. best wooo..hehehe

eyena said...

budak comel:
alalala comeynyee dia.. kan aku dah kata bagi2 kat org laa.. hahha

eyena said...

aslam:

hehe sama2 laa kita bermaaf maafan.. hak hak.. yer laa musykil juga, asal baju kita sama eh? haha

piNky LuCiA said...

waaa.. rajin nya wat lemang.. :P

eyena said...

hehe tu laa ayah yg rajin tu. i rajin jugak, rajin makan..hahaha