:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Tuesday, October 6, 2009

aku dilamun kerinduan.. huhuhu :(



**gambar sekadar intro je..**


assalamualaikum.. huuu.. aku kan.. sebenarnya kan.. aku nak luahkan.. huuu...

entah kenapa hati ini tiba2 dilanda rindu.. entah kenapa hari ini daku rasakan satu kesunyian yang begitu menyentuh jiwa.. aku cuba melontar rasa itu jauh2.. namun.. semakin aku hilangkan ia, semakin ia datang..

rindu..

aku membelek telefon bimbit Nokia N70 milikku.. kemudian tanpa sedar aku mengeluh panjang.. kenapa? yaa tidakku nafikan, aku menanti panggilan seseorang..

dia yang aku rindui.. semalam dan hari ini.. sudah 2 hari.. dia tak seperti selalu.. diam dan agak menyepi..panggilan dariku juga tidak disambut..aku jadi gelisah.. resah dan tidak tenteram.. apakah dia tidak merinduiku seperti aku merinduinya?

aku membuka satu per satu gambar2 kami.. sungguh aku sunyi.. tiba2 aku terkenangkan saat bersama.. huhu rinduuu...




huu tengok semua gambar2 tu buat aku lagi rindu.. agak2 dia rindu aku tak yer..??!


*****************


hari ini.. pulang dari dewan makan.. roommateku menyapa..

"kak aina, encik aslam suruh online.."

berbunga hatiku.. ingat juga dia padaku.. dengan pantas aku membuka email.. tapi.. entah kenapa YM aku tak dapat guna.. mungkin masalah wireless..

"hmmmmm.."

aku mengeluh lagi sendiri. hampa dan hiba.. lama aku berfikir.. lalu aku mendapat ilham.. aku akan hantarkan email padanya..aku nyatakan kerinduanku.. entah dibacanya entah tidak..aku kurang pasti..lama menunggu tiada juga balasan..

sebentar kemudian aku bertekad mahu membuat panggilan.. lagipun panggilan percuma aku mungkin dalam 30minit lagi masih berbaki..

"hello.. jangan call.. past 9hb kita cakap.."

"err ni nak cakap.. "

"takpe buka facebook or email je.. k"

"tak dapat laa.."

"ok laa kalau tak dapat nak wat camne.. nanti past 9 hb laa hubungi cam biasa. salam"

dan talian sampai disitu..aku terkedu... aku bagaikan burung yang kehilangan sayap.. tidak bisa terbang tinggi lagi..

aku lemah dan tidak berdaya..sungguh sepinya hati.. sungguh meruntuh dadaku peristiwa ini..

aku benci celcom..!!!! sebab celcom laa semua ni.. huuu dulu aku boleh call panggilan percuma kat nombor mak aku dan aslam.. sekarang dah tukar plan apa tah celcom ni..tapi tak maklumkan.. aku and aslam lak guna jer cam biasa..

tetiba kelmarin check baki bil bulan ni..RM433 lebih bil aslam.. dan bil aku lak RM287 lebih.. dah 7 ratus tu!!!! gila lah..!! rupanya panggilan di charge cam biasa. takde yang free dah.. aku col pon 30sen seminit and 15 sen msj..

yang aku tak puas hati kenapa celcom tak hantar awal2 maklumat tentang perubahan plan tu..huuu elok2 je aku guna plan family.. sekarang jadi gini...!!!

hmmm sabar jer laa...susah.. aku tak tahu cara atau kaedah apa yang aku leh guna lagi untuk hubungi orang2 yang aku sayangi..

hmm dan aslam.. kamu tak dapat lagi bergaduh2 dengan aku seperti selalu.. mst kamu sunyi jugak kan.. aku faham tu.. aku pon sama. tapi kamu jangan laa mendinginkan diri.. aku sayang kamu.. huhuhuhuu..walaupon kamu cemburu bila ramai yang suka pic aku, itu tidak bermakna aku berubah dari sayangkan kamu..





** kamu cakap ramai suka gambar aku.. kamu rasa aku berubah ye..?**

aku sayang kamu... sungguh.. dari 4 tahun yang lepas.. masa umur aku 18 tahun lagi.. dah lama.. kamu tak percaya aku ker.. huuu

hmm.. apapon aku tidak ada kudrat untuk mengubah segalanya.. kita berdoa, kita berusaha..kamu jangan ke mana2 yer.. aku sunyi kalau tak bergaduh dengan kamu.. dah 2hari aku tak dengar gelak tawa kamu.. kamu tahu kan aku rindu..??



** sekadar potret kenangn, adakah sejarah mungkin berulang..?**

10 comments:

aslam said...

sejarah akan berulang....
heee..

rindunyeeeee kat syang mnje ni...

purple_butterfly said...

manje... cumil pun rindu manje gak...ngeeee

nza said...

Alahai kesiannya eyena!!!....
Aslam, kesian kt eyena tu....missing2 kt adik nih...Jgn biarkn dia rindu2 cam gini.....syahdu sungguh!!!!!

Wah bolh thn bil tu..!!!!!!!

eyena said...

aslam :
betul kah itu..huhuu

eyena said...

yana:
miss u my frenn..huuuuu

eyena said...

kak nza;

HUHU, thans bg semangat.. mmg byk tau bill tu,,uwaaaa

piNky LuCiA said...

hehehe.. lepas kawin nnati ckp puas2 eh.. saabr dulu time ni.. dugaan tuu... ;p

asked said...

hahahhahaaa...
lawak gilerr akak ni~
ahahahaa
mge bahgie ek kak~..
len kali try publik plak...rase ok kot gne pablik...
heee

idoopppp akakkkk~!!!
hehehe

asked said...

hahahhahaaa...
lawak gilerr akak ni~
ahahahaa
mge bahgie ek kak~..
len kali try publik plak...rase ok kot gne pablik...
heee

idoopppp akakkkk~!!!
hehehe

TotYati said...

salam,
bertukarlah kepada postpaid digi. saya subline hubby. segalanya free!!! then tambah 6nombor family. hanya 10sen seminit!!!! jadi jika saya telefon mak saya sejam pn baru rm6 je...heheheh