:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Saturday, October 17, 2009

AKU DUDUK DALAM ALMARI..??!..

salam deepavali.. eh salam aidilfitri.. eh salam sejahtera dan assalamualaikum semua.. alahai berapa banyak salam da.. heee ok2.. memula kan aku nak tanya ni, ada tak sape2 yang follow aku tapi aku tak follow kamu balik? kalau ada sila bgtau yer.. hahaii

memula aku nak ucapkan selamat maju jaya buat encik aslam yang pergi kursus kahwin minggu ni.. atoiii


amboii dah ala2 model dah dia ni kan.. hak hak.. nak lawan aku laa tu.. ayaiiii...


takpe2.. aku tak kisah kan.. hahaha janji bahagia sudah.. haish..!! da lari topik lak..


sebenarnye aku nak cakap thanks laa kat sape2 yg sudi singgah2 blog aku, layan cerita ceriti aku yang merapu2 tu.. ewah2.. hari ni aku da tak cerita kisah seram dah. hehee tapi 1 kisah hidupku yg tak mungkin aku lupakan..

sebelum aku cerita, aku nak mulakan dengan persoalan dan pertanyaan. pernahkah kamu menyorok dalam almari selama berjam-jam??!

aku?! CONFIRM PERNAH..!! hak hak..

**gambar almari yg aku upload ni hiasan jer. almari yg aku duduk didalamnye itu aku tak terambik gambar.. tapi yg penting muat laa untuk aku duduk ngan selesa..heee..
ok2 aku nak bgtau ni aku kan dua hari menghilangkan diri sebab apa tau. sebab aku p ke satu destinasi yang tak pernah aku percaya. ewah macam tempat mana2 tah kan. haish..!!

biarlah ia menjadi rahsia jugak.. ekekee.. ada kaitan ke almari ngan tempat rahsia? aku p masuk lam almari ke 2 hari ni? dan bagaimanakah kejadian tersebut berlaku? ok2 aku bagi pilihan jawapan yer:
  • aku p ke kedai untuk membeli almari di kedai tersebut kemudian aku terkurung dalam almari tersebut?
  • atau aku telah melihat almari disebuah tempat, kemudian cuba masuk di dalamnya tiba2 aku duduk dalam almari tu?
  • atau aku sengaja mengurungkan diriku dalam almari itu?
  • atau aku dipaksa duduk didalam almari diam2?
  • atau aku merasakan almari adalah tempat paling selesa untuk diduduki?
  • atau aku menganggap almari seperti sebuah katil?!
  • atau aku telah merelakan diriku duduk dalam almari untuk menenangkan perasaan?
  • atau almari adalah tempat persembunyian yang strategik?
  • atau ianya merupakan hobi baru aku?
  • atau aku study lam almari selama dua hari ni?

hahaa ada 10 setuasi yang mungkin terjadi terhadap peristiwa di tempat rahsia dan almari.. haha.. mungkin jugak jawapan tu tiada diatas tapi dapat di fikirkan oleh kamu..haha ** klau rajin nak pikir laa kan.. sape tau kamu jawab betul..

bagi aku tu laa pengalaman paling melucukan.. boleh bayangkan tak muka aku yang cuak dan berdebar2 apabila duduk dalam almari.. siap berpeluh2 lagi tu berjam-jam? tapi aku happy!

macam mana aku leh masuk dalam almari itu? hua hua hua.. jawapannya ada kat 10 point di atas yang aku dah bagi atau "lu pikir laa sendiri". haish..!!

kamu leh reka sendiri bagaimana caranya. apa yang penting aku benar2 berada dalam almari. hanya 1 atau 2 jam sahaja aku keluar.. hahaha..

meh aku nak bagitau perasaan aku masa kat dalam almari.

  • agak gementar **takot almari runtuh
  • agak selesa ** ada banyak baju2 dan bantal. cam atas katil
  • agak berpeluh2 **dah kat dlm almari takde aircond
  • agak kejang kaki **haa laa almari tu kecik ja. aku ni besau.
  • agak happy ** sebab mcm selamat je duduk lam almari
  • agak berilmiah **sebab dalam almari pon aku baca buku tau!

dah laa tu sikit2 kan.. heee.. biarlah ia terus menjadi rahsia.. haha

pelik2 betul kan, kalau nak pilih hobi pon jangan laa tinggal lam almari. adeeh.. sabar je laa..!!

14 comments:

sI tEDI said...

aku rasa ko duudk dlm almari untuk tenangkan fikiran pastu tertdo. ekekekek

a kl citizen said...

assalammualaikum

gempa bumi kut kat sana... nak selamatkan dirilah tu

eyena said...

tedi:

haha.. mna kamu tau? hahaha pandai jugak eh.. tpi salah..hihi

eyena said...

a KL citizen:

heee bukan laa.. hehe

piNky LuCiA said...

apa motif ni.. pening3.. whatever pun aku nak teka jugak..

tempat persembunyian yang paling strategik..

hehhee :D

eyena said...

waaaaah.. dah hampir2 dah tu kak pinky tu.. terer tu.. haish..!!

aslam said...

ku taw segala jawapanyer..hehehhe...
rahsiamu sudh terbongkar..
berani mgatakan salah pada jawapan cek??
berani la.hahhaha..

sebb nk lipat baju..hahaha..
amik feel smpi masuk skali..mmg spnuh perasaan la.hahaha

eyena said...

heeeh atoii diam laa u wahai sultan pencen.. hehehehe u takleh teka.. u juri jaa.. hahaha

aslam said...

atoooooi.mmgjuri je yg lyak...heee.jnji ad elaun ye whi ratu pasemboq ku.heeee

eyena said...

err.. haish..!!! aku rotan jugak sultan pencen ni.. hahaha dah2 ambik seposen ni p main jauh2.. hahaa

ustazah dyLLa said...

kronologi sebuah almari...hahaha
akak panggil dikna laa ye...

meh akak teka ye...mula2 dikna main nyorok2...pastu dikna nyorok dlm almari...dikna ternmpk buka, so dikna pun study laa...kebetulan ade bantal kt dlm almari 2...xsemenanye dikna terlena...rupa2nya dikna terkurung kt dlm almari 2...semua org cri dikna, akhirnya jumpa...dikna ade perasaan ngelabah, risau, best, hapi, selesa, lena...n mcm2 ado...hahahahaha...

eyena said...

hehe suke2.. panggil dik na rasa cam jadi adik2 jaa..

abang2 and kakak2 cek pon panggil cek dikna juga.. ekekee

haa bagus tekaan kak dylla ni. heee sangat logik.. tapi yang main nyorok2 tu cek nak main nyorok2 ngan sape..hak hak...

LuLaaawen said...

haha...almari plak yg mnjd plihn k.aina kali ni yek..

ermm..ckp pasal almari ni,dlu time sec0ndary skol, awen ske gk duk dlm almari....
amacm pelik x..???

best gk duk dlm 2...hihi mse 2 bdn kecik je xcm skrg...so muat laa
[kdg2 2 sembunyi time warden nek blik check suh trun prep] kih kih...pngalaman~~~~

aslam said...

addooooooooo.sedapnye...xmau dh..kenyang dah..ckup skali ja.hahahha..

by nk try.meh tadah tgan.hahhaha..
nk laghi?godam dia.hahahha