:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Thursday, October 8, 2009

aku sangat2 maluuuu...!!!

ehem2..

***gambar tiada kena mengena ngan cerita***

ok ni baru nk start citer.. huh penatnyeee hari ni.. jab layan pic poyo sat...hak hak.. (tak habis2)

ok dah2 cukup2.. hiiii...


aku baru balik dari latihan silat tau.. silat cekak Hanafi.. eheh.. walaupun hari ni takde laa menarik sangat perjalanan hidup aku.. ianya cam selalu jer.. dengan rutin2 harian aku laa.. tapi ada sesuatu yg buat aku jadi maluuuu... (tutp muka)

huu mungkin orang lain tak terasa malunye.. tapi aku sangat malu.. tak tau nape.. segan pon ada weii.. huuh.. (kesat peluh dikening)

begini...

*************

aku asyik membuka langkah-langkah silat yang terkadang sasar dan tidak menjadi.. huh buah2 silat yang aku pelajari tidaklah banyak.. masih mentah.. tapi aku sudah mula lupa2.. (tu laa pemalas sangat kan)

"ok semua, kamu mesti buat latihan hari2.. buat latihan shadow tau. kalau boleh sebelum mandi masa lam bilik air tu buat latihan dulu. takot kalau buat latihan bersilat sorang2 nanti ada yg fikir kamu tak betul plak.."

begitulah nasihat tenaga2 pengajar seni silat cekak hanafi yang sedang aku pelajari kini..

dan aku kadang2 berkobar2 jugak.. bila dah balik jer dari silat semangat tu tido jer.. sambai aku p silat minggu depan berkobar laa kembali..isk

apa yg malunye?? sabar2..

camni.. tadi aku ada perjumpaan dengan tenaga pengajar dan senior2 juga.. huuu aku kena jadi timbalan untuk silat cekak Hanafi uM.. terpaksa laa.. uwaaa sape laa yg pandai2 dok calonkan aku tu.. jaga laa nanti aku nak jentik2 beliau..huh

ok2 smbung citer.. aku malu sebab apa tau..

"hah?? kad kahwin..!"

teriakku.. ewah.. (konon2 laa exited.. lam situasi sebenar aku wat mula selamber jew..)

"haa ko baca laa nama tu sape?"

kata kawan aku.. kira adik beradik lam silat tu laa

"oooo cam kenal jaa.. sape eh"

aku mula keliru pulak.. adeh aku mmg payah nak ingat nama org.. muka sennag aku kenal..hua hua

"tu dia tu laa yg putih2 tu.."

Yan menunjukkan beliau yg berkenaan dgn memuncungkan mulutnye.. ekkk

"oooooooo.... "

aku mengiyakan dgn panjang..

"aina bila lagi..?"

tanya abg azmi guru yang mengajarku semester ini..

"hah??!"

terjegil mataku.. wah soalan dasyat tu.. dah laa depan2 adik beradi silat tu.. dengan senior2 lagi.. isk malu wooo

"errrr mana ada... hahahaha.."

aku mengelak dan ketawa..

"yer laa tu takde. lam blog tu siap main aci sorok2 kat pokok lagi tu.."

(lebih kurang gitu laa maksud abg azmi..)

"haaaaaaHHHHHH..!!!!"

aku malu woo.. biar betul cikgu aku baca blog ni.. waaaa sangat2 sentap.. mcm nak menyorok lam kotak jer tau.. haha (klau aku cakap nak menyorok lam laci cam tipu lak coz tak muat.. haha)

****************

haaa tu jer pon yg aku malu.. hihi tapi sungguh laa.. tak tau nape rasa cam malu.. agaknye kalau aku jumpa rakan2 yang lain yg tetiba citer pasal blog ni mesti aku akan cari kotak lagi.. hahaii

bukan ape kan kadang2 aku menulis ikot mood aku.. bila aku blues mula laa aku bertinta-tinta.. ceeeeh...!!

aku baca balik pon aku malu.. hak hak.. sory laa kepada kamu yg geli2 or nak muntah or yg sama waktu dengannya ketika menghadapi blog ini.. it just sebuah perjalanan dalam kehidupan.. ewah
(start dah.. start dah... uweeeek..!!)

ok laa tu kot.. jom layan pic masa majlis berbuka puasa silat cekak Hanafi hari tu.. ngeee

makanan2 yg ada.. haaaa.. syok tuuu...

ni adik beradik seguru laa ni..hehehehe.. ayu2 pon bersilat hebat ni jgn memain..ngeee

ok laa setakat ini dulu aku tertinta..ewah2..

pss: kamu pernah rasa malu-malu tak?? yg tahap nak letak kepala lam kotak cam aku? ngeee

39 comments:

piNky LuCiA said...

malu jugakk,...

tak de kaitan langsung.. hahaha

purple_butterfly said...

pernah la...(sambil senyum2 kucing gitu) nk menyorok lam kotak komepem xmuat... haha dan ha

a kl citizen said...

assalammualaikum

kalau dah tua2 macam akak ni dah tak malu dah, bila orang cakap pasal blog kita...suka alagi ada

nza said...

nnti eyena cr la kotak peti ais yg besar tu..mesti muat punya...hi gurau je...Xsah malu2 le ye. Blog ni kn hak milik kita..tmpt nk luahkn prasaankn..

eyena said...

pinky Lucia:

haha apa laa kak pinky nk malu aiii..

eyena said...

purple buterfly:

haha tu laa pasal.. tapi kotak peti ais muat kot..hahaha

eyena said...

a KL citizen:

hahaii kena tunggu cek jd tua laa kalau gitu kak..adeii.. kak muda lagi tu.. ehem2

eyena said...

nza:

hahaii baru je bagi cadangan kat member guna kotak peti ais. sama lak kita.. sehati sejiwa ni..hihi

malu2.. hihi

POSH76 said...

santeknnyer posing2 gitu...hehe

yoro okino said...

den silat gayong
jomm bersilat
huhuhu

eyena said...

posh76:

ngeee suke2 jer tu..haha

eyena said...

yoro okino:

wah nak ajak i silat ke.. hihi i belum mahir kaedah asas pon sasar..hihihi

sI tEDI said...

kadang2 kita pun tak tahu siapa yg bac blog kita. sebab semua org boleh baca :)

aina boleh jadi model baju muslimah :)

eyena said...

waahh terharunyee..

hahaha gambar suke2 je..takleh jd model nti pakwe merajuk..kui kui

ikiqzana said...

salam eyena.. mekaseh sudi singgh di blog akak.

wah bagus tu blajar silat.. dulu2 ada gak blajar silat tapi sekejab je..

eyena said...

mame.. heee makash jugak..

hehe ni blajar sikit jgk..kikikiki

HonEyBuNNy said...

uuuhuhuh...suka tgk pic2 d cne....cntek bangat mcm orgnya.....ila ley amk x award tu??uhuh

HonEyBuNNy said...

uuuhuhuh...suka tgk pic2 d cne....cntek bangat mcm orgnya.....ila ley amk x award tu??uhuh

Nakamura Kazuki said...

eyena...ambe ske je masuk blog awak..first time sampai sini..and thanks..sudi singgah kat blog senpai ye..apa kata ayena masukkan shoutmix..senang skit kalau nak tinggalkan pesanan dan juga ucapan...salam sahabat ye...

rosmadi said...

hahai..hang ahli silat rupanya..awat tak ckp...cek pun ahli jg..cma dah tak aktif..xde kwn2 tu lah menjauhkan diri tu..huhuhu

eyena said...

miss ila.. sila laa ambik award tu.. yg utk followers eh.. di alu2kan.. heee sukenyeeee...

eyena said...

nakamura Kazuki:

makasih sbb sudi dtg sini jugak..hehe

oh yaa.. dah pernah letak cbox tapi karang ada yg dtg sini kutuk2 laa apa laa.. malas jew nak layan.tu yg buang tu..ngee takpe komen cam biasa pon takpe.. makasih yaa kamu..

eyena said...

madie..:

oh kawanku.. lah masuk jer laa.. aku tau nape diaorg menjauhkan diri, sbb diaorg da kahwin kan..hee gila laa kawan2 kita kan..

Edi Anje said...

Jgnlah malu, sy belajar silat pulut je, tu pun xhabis menuntut.. nice pics tuuu

chipsmore said...

boleh ajar silat nanti ;)

rosmadi said...

kalu mcmtu, sem dpn cek join blik slat cekak..leh x??huhu

eyena said...

Edi Anje:
hehe yer ke ada eh silat pulut.. oo takpe laa janji tau jgk bersilat.. hehe

eyena said...

Chipsmore:

hahaha boleh jer nak ajar takot karang jadi ajaran sasar ja. sbb sye pon tak reti silat sgt.. hihihi

eyena said...

rosmadi:

hahai my pren join ja.. ada jer yg bukan KO-KE join tu.ramai woo.. haa ok ape..

aslam said...

manje: jd model busana muslimah untuk cek nk?.heee.
rase bangga dan tenang setenang tenangnyer...heee..

Mawar_berduri said...

cantik la aina pic tu..cam model o.k ...huhuhu

eyena said...

aslam:

boleh bah kalau kamu..heeee jgn bangga2 tak baik.. chewah sentap tak? haha

eyena said...

mawar_berduri:

owh mana ada tu memain ja tu..mawar pon leh bergambar cantik2 tau..edit guna photoshop..hee

aslam said...

sentaaaaaaaaaap.hahaha

eyena said...

aslam:

hahaha tu laa nak kena ceramah agama ni..ngee

"berbangga adalah sifat yg tidak elok untuk di amalkan oleh kamu.."

apabila baby berkata2..hahaha

Cik Peanut said...

wah..sukanya amik pic
hehehhe
peanut pun
yeah..in the same club
ahahha


miss u too cik eyena..
banyak sangat tutorial skunk ni
hheheh

eyena said...

hahaha tu laa samak lak kita yer cik kacang ye.. hihihih

Cik Peanut said...

hahahha..tapi kan ase cam semua gurl gler glamer amik pic..
hehehhe
kan2x?

eyena said...

hahabtau takpe.. maknanye kita dah tahap glemer tu.. hahahaha

go go cik kacang..!!