:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Wednesday, March 25, 2009

PROGRAM MAHASISWA BERSAMA MASYARAKAT

hahai.. meh aku nak citer pasal aktiviti yg membuatkan aku demam lantas tak melawat blog aku ni minggu lepas.. huhu.. actually aku lupa nak cakap awal2.. aku ada program anak angkat kat Kg Sungai Machang kat Hulu Langat.. jalan ke Semenyih dah kot. kira dekat Negeri sembilan dah.. sebab org kampung tu dah cakap ala ala Negori dah pon. hahai.. program tu anjuran KPT.. hehe kementerian pengajian tinggi daa.. so setiap university dapat kampung angkat. haa 1 kampung yang jauh dari university yakni kat arau dan 2 lagi dekat dengan university yakni Kg yg aku g tu dgn kuala selangor. kalau tak salah laa.. ekekeke..

(tu gambar bawah ni dgn adik2 kolej 6 bakal doktor belaka laa tu.. haa)

ok ada 3 hari 2 malam jugak laa aku dan 9 org wakil UM from kolej 8 ni g sana. yg lelain budak2 kolej 6 iaitu geng2 doktor2 yg p..haha yg PUSMAL pon ada. 2 org je kolej 9 kot. haa.. kami dalam 22 org laa pelajar UM tercinta ni yg p jadi anak angkat kat kampung tu. sesungguhnya ni laa pengalaman pertama aku ada ibu dan ayah angkat serta adik beradik angkat. hihii.. kes angkat2 ni dulu sekolah menengah ramai adik2 yg nak ambik aku jadi kak angkat. haha.. aku pon tak tau nape. mungkin sebab aku muka kekakakkan kot..hihiii tu yg aku ramai adik2 angkat.. ekkk geli lak kan..hahaha tp tu zaman sekolah daa.. yg program ni mmg first time laa lam hidupku.. isk2.. aku panggil mak angkat aku "ibu" dan bapa angkat aku tu "ayah".
(gambar atas kanan tu dengan ibu, ayah, adik n pian.. aku n Mila sesama dapat family tu..hehe)

Muda lagi parents angkat aku tau. tak sampai umo 50 lagi. bila aku bgtau yg ayah aku dah 86 semua org tak caya. ish2.. sempat laa aku call mak dan bapa tersayang di kampung untuk cakap dengan ibu dan ayah angkat aku.. hee mak dah suruh2 ibu datang kedah laa pulak.. hahaha.. bagus laa mak aku ni.. hihi.. so aku nak kongsi gambar2 masa program tu. byk aktiviti kami buat, yg doktor2 buat pemeriksaan kesihatan masa hari kedua, yg aku ni buat slide je n dah ambik adik2 tu belakon dah lam aku punya slide nak tunjuk kat TNC masa majlis penutupan. so peranan aku jadi juru camera je laa ngan multimedia n teknikal. mcm biasa laa tu jer keje aku sepanjang kat UM ni. kang aku terer kalah editor kat TV kang..heee

(amboii.. mesranye aku dan Mila. kira mila jadi adik aku laa kat sana. sbb aku tua 4 bulan dari Mila. hahaha meh dik Mila kita suap menyuap..hahaha)
program tu best hari ke 2 ada kenduri tau.. haha siap ada karaoke lagi geram je aku nak sumbangkan suara yg merdu aku ni. tp fikir balik, kang "masuk blog!" kang..hahaha so aku batalkan laa niat murni aku tu.. haha permintaan keluarga angkat aku tak tunaikan laa. tp nyanyi lam Box masa karaoke aku ok jer. heee.. nanti entry seterusnye aku citer eh. pasal byk nak share. yg ni aku citer keseluruhan program laa yer.. heee so tunggu aku citer pasal kuarga angkat aku tau. hihii...
(ni gambar yang kiri ni aku ngan adik..) ika namanye.baru darjah 6.. tp ganas sungguh dia..hehe.. mujur laa aku ada ramai anak buah dah n biasa dah. kalau tak, mau tercabut kepala aku. haha.. tunggu yaa entry berikutnye menceritakan suka duka aku & Mila di sana.. hahaha.. LAYAAAAN...

1 comment:

eyena said...

asal post ni takde org komen, pelik2..hahahah