:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Monday, March 16, 2009

KENDURI ADIKKU 1ST DAY

HUh sakan tau kenduri adik tau 3 hari 3 malam jugak laa.. hahaii start dari hari jumaat aku balik kampung, pagi tu dah kelam kabut kena g Kuala Nerang untuk beli barang2 mcm gula2 n telur laa barang2 utuk kenduri daa pendek kata.hehee so nak cerita panjang sangat kan.. aku ringkaskan dengan tunjuk gambo2 tu ja laa eh..hehe tgk laa eh..alalala
kerbau oh kerbau.. hari 1st tu petang tu kedatangan kerbau dari kelantan yg beharga 4 ribu ringgit begitu mengujakan aku.. hehe waktu tu ada abg mat Sanusi n abg Teh yang nak turunkan kerbau..ahaii wisau ni takot kena tanduk..fuh..


lepas turunkan kerbau tu pun diikat kat pokok pinang belakang umah tu. ish2 esok tekorbanlah engkau wahai kerbau..jadi Aqiqah untuk anak2 abg Mie n sya2 anak Abg Mat..heee

" terlalu baik laa ayah kat anak2.. walaupun dah menjangkau 86 tahun dah tapi masih bertenaga untuk anak2.. masih gagahkan diri untuk membantu dalam majlis perkahwinan adik. anak bogsu. tinggal akak je tak kawin lagi. ayah selalu cakap suruh doakan ayah kuat lagi, ayah nak tengok akak ada pasangan hidup jugak. baru ayah lega..huhuu sedihnya, ayah pandai simpan duit. ayah laa sponser beli kerbau tu ngan beli barang2 untuk cabutan bertuah jugak.. haa akak tolong apa yg termampu je. sebab akak tak keje lagi. ada biasiswa je akak hulur sikit2. maaf yaa akak tak mampu tolong tapi akak cuba tau.." haa tu gambar aku dengan ayah. pakai baju kolej 8..hehee ayah seronok sangat bila aku bagi baju tu..huhuu tersentuhnya perasaanku..isk2... betapa besarnya kasih sayang ayah kat anak2 kan..aku nak jadi macam ayah..haa sedihnya jauh2 gini dari ayah yg manjakan aku sejak kecik lagi..huuuuu aku akan berusaha bersungguh2 demi ayah jugak.." haaa tabah aina tabah.."



huh ni gambar orang2 kampung.. jiran2 laa yg datang tolong pasang kemah.. and hantar barang2 mcm pinggan mangkuk untuk hari kenduri.. haa ada laa jamuan makan2 jugak petang tu..ahai..



makcik2 yg basuh pinggan.. alala rajinnyee.. "opecot...!!! NAAAAA.... ingatkan kilat.." huh tetiba ngah syok ambik gambo tu makcik2 ni terkezut daa.. hehe " dak aih bukan kilat ni ambik gambaq ni" hehe "laa ambik gambaq awat tak habaq.. nak kena godam ni budak Na ni" hahaha makcik2 tu nak pukul aku daa..haha then pakat2 ketawa kuat2 bila aku buat muka ketakutan..hahaha kira jadi gak lakonan aku tu..peeeh



hah.. ni lagi rajin ni pakcik2 abg2 laa semua laa yg bersepakat buat khemah tu.. ahaii "Na.. awat ambik gambaq time ni kami tak pakai bedak lagi ni" adoii perlu pakai bedak ke pakcik..hehe
sape tu..? hehe ni laa perkenalkan eh ABG MAT or org pagiil dia MAT CINA.. haha dulu2 la putih sekarang dah tak putih dah.. adik dia menang.. sape ni? abg aku yg paling sporting dan baik dengan aku..haa kira aku adik kesayangan abg Mat tau..tak caya tanya laa abg Mat sahih cakap betul..hihihihih anak2 abg Mat semua manje ngan aku.. makcu kesayangan.. hihi perasan..

pasang2 tirai..aku buat yg pintu je tu pun atas pertolongan kak Ani.hehe.. yg tingkap2 semua kaksu yg buat.. ahak..



tu pakcik2 yg rest past penat buat khemah..hehe tima kasih yaa semua warga Kampung Bendang Raja.. sambung hari kedua lak yaa.. heeee

No comments: