:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Tuesday, March 17, 2009

CABUTAN BERTUAH HARI KENDURI KAHWIN ADIK

hahaii oleh kerana ada permintaan dari Abg Sidi yg hensem mintak gambo2nyee maka aku selaku responden yg baik hati pon mahu mengupload laa gambar2nyee.. hehe dengan syarat "jangan panggil cek raikong lagi tau bang Die tau.." eeee jahat laa abg Die ni suka kenakan aku sejak aku dilahirkan.. hahaha masa mak mengandungkan aku lagi Abg Die dah berniat nak letak namaku Raikong.. cis.. betul ke? ke aku yg mimpi mak bgtau aku gitu tak tau laa. or aku reka cerita kasi hot sikit kan..hehe.. yg penting Abg Die sangat2 banyak rahsia.. hahaha kalau aku cerita nanti student abg Die confirm gelakkan Bang Die.. hahaha tau pon takot..

hahaha tak sangka sekarang jadi pensyarah dah Abg Die yg aku fikir loleh2 tu.. loleh tu ape? tah tanya org kedah laaa..hahahaha ok2 jom tengok2 gambar lagi jom.. sebenarnye aku jd jurukamera hari tu ambik gambar sampai berasap camra tau..hahaha yg aku upload ni kira suku laa yg lagi belambak tu tak larat nak upload dah banyak sangat2..haha.. tengok tu abg Die bagi hadiah kat makcik yg rajin jadi mentara org kedah cakap.. bukan mentera eh.. mentara maksudnye ape eh aku takda idea laa.. kira mcm kalau rewang2 tu yg tolong2 angkat makanan laa kira gitu2 laa kot.. hahaha sengeh2 Bang die sengeh..hahaha..
ooo cabut lagi banyak2 eh..hehe kira semua ahli kuarga kena cabut tu.. abg Die antara yg last2 laa kena buat cabutan pasal Bang Die anak ke 7 dah..hehe tu pon mula2 takmau.. last2 kena paksa dengan aku p jugak.. ewah2... yerke faktor aku Abg Die g buat cabutan? hantam jaa laa.. hehe kasi Hot sikit kan..hehehe

alahaii.. ni bagi hemper lak ni.. hehe.. berapa cabutan eh Bang Die buat? aku agak laa sorang anak bapak 5 or 6 cabutan gak laa coz nak agihkan 75 hamper termasuk hadiah2 and paling special kipas angin yg bisa menggegarkan pandangan org2 kampung untuk memilikinya.. tapi dah di cabut oleh Adik laa.. dapat kat org yg paling banyak berjasa lam kenduri tu yakni paklong yeh.. hehee tahniah... ahaii sambung2 cerita ceriti cabutan bertuah meh2...
tengok laa ayahku yg smart hari tu dengan baju melayunye.. hehe alala gembira laa org2 kampung dapat hadiah..

"baru smangat nak cuci pinggan kan.. "

hehe.. horey..! dapat hadiah.. ewah2.. syok sungguh dia.. hahaha... takpe2 teruskan semangat tu.. yeah.. dapat hadiah..hehehe

lah masih ada gambar Abg Die yg seronok bagi hadiah.. rasa mcm terkenal je eh..hehehe tu nape tu malu2 je muka tu..hahaha lawak laa Abg Die ni..hahaha.. BTKK.. ops..!! rahsiaa.. hehe

sape tu macam anak dara je tu? haha tu kan Mak tu.. pakai sedondon kan warnanye baju dengan ayah.. tudung sape punye? mst laa anak Mak yg cun ni..kih kih.. mak pon tak ketinggalan untuk buat cabutan, DJ umumkan.. " ok sapa pemegang Buah Petai bernombor 146?? " hehe petai?? haha sajer laa aku reka dengan Abg Mat kasi gempak sikit style nombor cabutan tu kan.. hehe riuh laa org kampung tengok kad cabutan masing2 kot2 nama kad diaorg tu petai kan.. buah genuak, jering lengkuas semua aku taruk.. baru best..hihihii

abg Mat Cina.. hehe meh buat cabutan meh.. betul ke kad tu nama buah durian?? tengok2 betul2..hehe teliti laa abg Mat ni.. pakai baju tema..hihii.. bagus2 berbangga aku dengan Abg Mat yg mcm muallaf je..kih kih.. salah cakap eh..? takpe abg kesayangan tak marah aih..hahaha

ni yg kecil dan comel ni abg Bahadun.. suami kak Yam.. abg ipar tersporting ni..hehe.. tu Abg ipar sulung yg pakai baju tema tu Abg Wahab.. chewah dok perhatikan hemper.. ada berapa lagi kan? bila laa nak bg hadiah kipas angin moden tu kan..hehee kak yam pon ada gak buat cabutan.. jom tengok jom.. zaaaazzzz...!

tu dia aih.. gmbira tu kak yam kan.. eheh "makcik tak puas hati tu hadiah kecik? tak boleh tukar ka?" hehehe.. " takpa aih hadiah megi dengan periuk balik leh terus masak megi..hihii" aku pon nak posing gak..clik2.. yes ada jugak muke aku akhirnye part cabutan bertuah tu kan.. jadi pembantu kak Yam bgi hadiah..ewah2 padahal saje nak sibuk2..hehehe
alamak kakak ipar terayu dah nak balik selangor. tak sempat buat cabutan bertuah, hehe tu bgtau kak nab suruh cabut banyak2 kot.. disaksikan oleh kak Balkis, kakak sulung.. patot pon dok gelak2 kan.. hehe yerke? aku pon taktau.. aku reka cerita je taktau nape depa gelak.. betul laa tu pasal cabutan bertuah laa kot..hihihii..
alala.. kompang masih dipukul lagi bertalu talu..hehe adik dok tunggu bilaa laa giliran nak cabut hadiah2 yg termahal ni kan..hehe..
in the end habis gak hadiah2 tu.. hehe gambar2 lain bayak lagi tapi tak terupload laa.. hehe sory yaa.. ni kira last2 dah ni..tgk laa meja dah takda hadiah kan..haha ceria sungguh org kampung kan.. ok laa tu Abg Die syok laa tu gambo masuk blog cek tu..hihiiii ambik2 copy semua..hahaha

2 comments:

piNky LuCiA said...

waaaa.. klu aku tahu.. aku pg sama.. mana tau laa kan.. kot2 dpt hadiah.. hahaha

eyena said...

hahaha tu laa pasal kipas hangin tu pon aku terasa nak bawak je ke kolej ni.. mujur dah jadi hadiah cabutan bertuah.kalau tak tercabut kipas tu aku lakukan.. err apa aku merepek ni..?? err..