:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Tuesday, February 10, 2009

BERKELANA KE PAHANG SENDIRIAN



hahaii.. banyak yang nak i share di sini.. hehe.. apakata i bagi tajuk dulu.. haha.. tajuknye DUGAAN tp HIKMAHNYA...? heee berat je kan bunyinye kan. hehe tu gambar my brother (abang Die) and his family. bersama isteri (kakak ipar i) kak Ani.. and anak2.. Farhan yang didukung tu n Fatin ngah takut ombak. haha..

ok2 sambil2 u all tgk pantai kat Rompin, Pahang tu n gambar2 kat Taman Negari Endau Rompin tu leh laa u all tahu apa laa sgt dugaan yang i hadapi sepanjang perjalanan ke sana..


  • DUGAANNYA.. i fikir lama jugak laa, sebelum ke Rompin tu.. HIKMAHNYA.. i sampai jugak ke sana jumpa dengan anak buah yang comel2 dan manja.. hehe

  • DUGAANNYA.. i g cari tiket hari Jumaat malam tapi tiket habis.. HIKMAHNYA.. i bangun awal pagi keesokkan harinya untuk ke putra pulak, melatih diri i untuk berdisiplin laa katakan.. emm perlu ke?? haha

  • DUGAANNYA.. i bagun awal2 pagi sabtu siap packing barang lagi tapi takde kenderaan pulak nak ke putra pagi2 buta pukul 6.30.. huhu.. HIKMAHNYA.. ada jugak taxi center.. hee alhamdulillah..

  • DUGAANNYA.. itulah kali kedua i ke Hentian Putra dah tu pagi2 buta lagi, dah dekat setahun tak pernah jejak kaki kat sana.hmm HIKMAHNYA.. i kelam kabut hubungi kawan2 minta petunjuk mcm mana nak ke kuanter tiket.. hehe silatulrahim tu.. hak hak..

  • DUGAANNYA.. i ingatkan ada bus jam 8 pagi nak ke Rompin. tapi punya laa lama tunggu kat putra tu last2 kaunter buka kul 8.30 pagi.. HIKMAHNYA.. i baru laa tahu yang rupanya kaunter tiket buka lewat.. hahaha

  • DUGAANNYA.. tiket petang je ada tu pun pukul 5 petang.. HIKMAHNYA i fikir punya fikir, last2 balik laa kolej semula usung beg balik kampung yang berat tu ke stesan train yang agak jauh laa.. naik Komuter lak.. bagus laa tu menggunakan stamina dengan berfaedah.. hahaii
  • DUGAANNYA.. duit i bawak ada RM5 je lagi coz i punya RM50 je. tolak duit tiket, duit makan, tambang2 semua. ada RM5 je masa kat KLcentral. HIKMAHNYA.. tambang LRT baru RM1.60 sampai stesen U tambang taxi mungkin cukup kot.. trrr takotnyee tak cukup.. aduhai..
  • izin laluan..:tu gambo Abg Die n Kak Ani mandikan Farhan kat air terjun tu, best wooo.. alalala.. Ok sambung2 kisah dugaan.. hehe

  • DUGAANNYA.. past sampai kat kolej semula duit ada 10sen je. huh.. HIKMAHNYA i kuarkan RM200 past tu utk ptg nanti. jalan jauh laa katakan.. hahaha
  • DUGANNYA.. i naik bus pukul 5 tu tapi perjalanan jauh sangat2 dekat2 6jam.. huhu mcm balik kampung.. HIKMAHNYA.. mengajar i erti kesabaran.. heheh
  • DUGAANNYA.. i naik bus tu kan dengan sape tah mula mcm org indon cakap pon lahjah indon je. ala ala kekayangan gitu.. huh i fikir kan, punya laa ramai org indon kat kawasan Rompin eh? HIKMAHNYA.. baru laa i tau diaorg actually org asli daa.. hihihi rupanya i jumpa org asli, patut laa diaorg turun kat kawasan hutan.. hihi seram2..
  • DUGAANNYA.. sampai kat satu perhentian i dapati RM150 yg i simpan lam poket jeans i hilang.. aduiii COBAAN.. HIKMAHNYA.. i ceritakan kat abg Die n Kak Ani, tak sangka i dapat RM200 pasttu.. terima kasih yaa.. sayang kamu wahai abg dan kakakku.. ewah..
  • DUGAANNYA.. err i nak balik dari Rompin tu naik train tau, abg Die antar sampai Jempol. i naik bus dari Jempol ke Seremban, from Seremban ke KLcentral kena berdiri daa dalam train. mcm tercabut kaki. HIKMAHNYA kaki i tak tercabut pon. ahak..
  • DUGAANNYA.. ?? atau HIKMAHNYA..?? haaa.. nampak kan apa yg di anggap dugaan mesti ada hikmahnya tanpa kita sedari.. hehe.. DUGAAN tu kan mngandungi HIKMAH kan.. apa yg tersembunyi yg terletak di hujung hati.. bak kata HAMKA (1984).. hikmah itu lebih luas daripada ilmu, bahkan di hujung ilmu itulah permulaan hikmah..

hahaii, panjang laa cerita ni.. niat nak cerita sikit2 je. hehe well..

"terima kasih pada abg Die sekeluarga yang nelayan cek dengan baik n special. bawak g jejalan.. syok kan.. cek happy sangat2 kat sana. nanti nak p lagi, kak Ani pun cakap nak bawak g Pulau Tioman. tak sabarnyee rasa.. hehe n terharu sangat2 sebab Abg Die ambik berat kat cek.. hak hak.. ok tanks a lot..heee"

* kan elok kalau kita semua dapat menanggap sesuatu perkara yang terjadi disebalik sesuatu perbuatan atau kejadian.. barulah kita pandai dan tahu untuk bersyukur. insyaALLAH..

1 comment:

piNky LuCiA said...

waaa... seronoknya... main air. nak ikut..