:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Sunday, February 22, 2009

8th LADIES DAY


hahai. banyak lak gambo kan. kalau malas nak baca tengok gambo ja laa eh.heee gambo masa LADIES day n cerita2 hot sikit pasal LADIES DAY tu.. hihi

Hehe.. akhirnya berjaya jugak laa ladies day kat kolej 8 ni eh.. hahaii sebagai MT multimedia dan teknikal, memang mencabar daa.. keje teknikal2 ni kan lelaki laa patot buat. tapi dah nama pon projek ladies day so i laa pikul tanggungjawab tu. haa memang agak penat dan letih laa sepanjang minggu ni, i kena buat design baju, slide utk promosi, slide preparation, bahagi tugas utk AJK bawah i, berhubung dengan maintenance, uruskan stage, dengan berhubung ngan En Shahimi mintak pokok bunga, mintak skrin, sound system, uruskan audio utk fashion show, handycamp pun i yang pegang..

2 minggu lepas i ditugaskan untuk meeting ngan unit tugas2 khas n unit publisiti untuk rancang projek jualan untuk dana tambahan. huhu.. dah laa time tu yang datang pun berapa orang je. tp takpe semua i bagi jadi ketua untuk subprojek yang dirancang.. siap je design baju i terus buat tempahan. huh tapi mcm2 dugaan betul laa. karenah org yang buat printing sedikit sebanyak mencabar kesabaran i. kejab2 boleh buat kejab2 tak. padahal time tu lagi seminggu lagi nak ladies day. kalau tak siap i gak yg kena jawab. nak memenuhi keinginan semua memang susah. kita jadi ketua, kena sabar. haa tambah2 kalau ada yg jenis susah nak faham. itu tak kena ini tak kena. itu mahal ini mahal itu tak cantik ini tak elok, mcm2 laa.. cakapnya banyak, bila i suruh tolong uruskan tak nak pulak. tau pun eh susah. haha.. mintak2 laa orang2 gitu jadi ketua nanti baru dia rasa amanah nak jalankan ni berat and mencabar. haaa..

malam2 sepanjang seminggu lepas i sangat2 sibuk. tak sempat nak jenguk pun blog ni, hehe mana taknya i kena buat preparation utk presentation 2 subjek lak tu. meeting tu memang laa tetiap malam dengan meeting projek lagi. kalut2 i bergegas ke 2 tempat dalam 1 masa, huhuu.. letih woo. sampai hari apa tah i dah selang 1 kelas coz i ambik ubat. demam! haha badan i memang lemah sikit daa. kalau tak tido 2hari mana tak demam kan. batuk laa selesema lagi. tu check2 tekanan darah, alamak!! tekanan darah rendah lak. nurse suruh datang lagi keesokkan hari utk check kalau2 makin rendah, katanya nanti i boleh pitam or pengsan n bahaya kalo bawak moto. i dah panik ni. keje banyak lagi demam lak. huhu i kuatkan laa semangat n tak mo layan demam2 ni. i nak pastikan bahagian multimedia n teknikal lam ladies day berjaya n i nak presentation lam kelas elok2. hahaii.. i rest kejab 1 hari then baru segar. heee


2 malam yg lepas i g try baju kat butik di jalan TAR ,Masjid Jamek. fuh kena jadi model daa.. dah tu utk 2 pasang baju, mampu ke i tukar baju cepat2..? malam tu gak orang printing tu call, T-shirt dah leh ambik. cuma i tak puas hati, design yg patutnya bunga tu timbul dia lukis lain. haa penat laa gini, nanti forsure budak2 ladies day tak puas hati lak. i jugak laa nak kena hadapi. huhu.. sabar aina sabar.. then time bahagi2 baju tu ada lak masalah bila baju tu tak cukup. kira laa balik satu2 then rupanya ada yg ambik tapi tak bgtau nama. ada yg ambik kat member la mcm2.. so malam tu pukul 1 lebih baru i dapat balik dari meeting room. huh and i memang tak tidur coz nak siapkan slide AJK. sampai pagi i g kelas pulak. n rasanya lam kelas je dapat duduk relaks sikit..


1 malam yg lepas i angkut pasu bunga, setting stage, sound n i jugak belatih catwalk. haha dalam2 kelam kabut pasal teknikal tu sempat jadi model lagi tu. hahai.. letih daa.. i briefing kat AJK i tentang nak jaga lighting, audio, camra, handycamp and slide jugak. utk malam penutupan. siang takpe i snggup jaga. pasal i kesian kat AJK i. diaorg tak tahu and tak yakin nak jaga benda2 tu. tapi i arahkan diaorg tgk and duduk ngan i supaya dapat tahu serba sikit pasal benda2 teknikal ni. haa malam tu balik ke dari dewan dah pukul 1 lebih jugak. then mcm biasa i takkan tidur selagi tak settle keje i. gagah jugak laa sampai pukul 5 tu i tewas gak pasal i tak tidur kira mcm 2 hari dah. huhu..

semalam, pagi2 lagi i dah siap2.. 7.30 pagi i turun. agak lewat sebenarnya pasal i terlelep pukul 5 bangun solat subuh pukul 6.30. then dalam pening2 n mamai tu terlelap lagi tu yg 7.30 baru turun dewan. lam hati dah rasa serba salah laa coz i lewat. patutnya pukul 7 pagi tu dah berkumpul. hahai.. rupanya ramai lagi daa tak turun. haa hari tu i mulakan dengan pasang LCD projector. and call abg Syah. yang jaga barang teknikal kolej. huh.. dia datang pukul 8 pagi dah. tapi time tu dah ada laa suara2 tanya2 mana sound. ahai tau ke yang nak bagi bunyi sound kuat2 kena pasang speaker.. and speaker bukan i yg pegang. hahaii.. kedatangan Syah tu buat i lega sebab i tau kalau lambat sikit je lagi compom i laa yang dipersalahkan. huhu cobaan...
past siap semua tau2 org tak turun.. apasal eh?? rupanya publisiti tak jalan lagi. alahai i bagi cadangan kat pengarah suruh unit publisiti buat announcement. but okey laa in the end berjaya jugak. tetamu jemputan pon bukan sape2 tau. mesti semua orang tahu sape Norlina. yang PERNIM tu. yang jaga anak2 HIV/AIDS. bagus kan dia.. so i tak ketinggalan laa bergambo gak. hehe. then past fashion show malam td i bebetul penat. lari2 tukar baju. hai.. tp berjaya gak laa akhirnya, kena makeup tak? sah2 laa kena. haha tp i rasa lg elok muka i tanpa makeup. eheh perasan lak. tp kalau i tak cakap gitu sape lagi nak cakap kat i kan. heheheeheeee

No comments: