:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Monday, June 1, 2009

ANTARA KENANGAN YANG SEMPAT DIRAKAM

gambo bawah ni masa hari ke 2 sampai.. kami di rai dan di sambut dengan meriah oleh Kementerian Pengajian Tinggi Oman.. siap masuk TV, Radio, kena interview, masuk Paper..waaa kami semua terkenal kat Oman ni..

" min aina antunna? " (kamu dari mana?)
"nahnu min malayzi" kami menjawab serentak..

"masyaallah.. malayzi daulah islamiyah.. barokallahufikum.." itulah ketakjuban orang arab kat Malaysia..ahaii katanya malaysia masyur.. "julie's asia" ahaii.. and semua org oman kagum dengan Malaysia.. waa rindunyee nak balik sana..ahaii

gambo bawah ni dengan wakil "wazir ta'limiyah aliyah" and "amid" (dekan) dan ust Hassan Basri.. antara gambo2 kenangan yang sempat aku upload..hehe.. ada cerita yang aku nak bgtau ni..tp aku tak sempat taip..aku ada "rehlah bahriyah" petang ni.. hehe p pantai daa..so tgk laa eh gambo2 sepanjang minggu lepas.. nanti aku pilih yang best2..ni tak sempat nak memilih..ahaii.. atas ni gambo Sulton Qabus.. pemimpin Oman yang dihormati rakyatnya..
bersama Amirah dan Naimah.. pelajar Rustaq Collage yang bersama kami.. tu dengan makndak suraya gak..ahak

bwh ni lak gambo kat Rustaq collage..
tak tau laa sempat ke tak aku post ni..waa aku tak ada byk masa laa nak upload.. so aku upload mana yang sempat je.. nak tgk gambo yang lagi byk n menarik2 buka blog rehlah Oman eh.. kat alamat http://kembaralughah.blogspot.com gambo atas tu masa kat "muzium sayyid faisal bin husain"
Ni kat tulang ikan paus gergasi.. lam bahasa arab nama ikan "huut"
ni antara gambo2 aku kat Muskat, Oman.. n sekitar kawasan Sulton Qabus.. hari tu g "bait al zubair", "suq matrah" and syatiil bahri"
past melawat semua ni kami akan ada kuliah dan akan belajar.. masa tu ada "madah tahaddas".. so kami akan buat laporan dan bagitau lecture apa yang kami dapat masa ziarah..ahai belajar lam bilik komputer..ahaiii..


















jeng2.. sini banyak padang pasir laa sekeliling bukit je..panasnyeee!!
gambo masa kat Masjid Sulton Qabus.. "akbar masjid fi Oman" masjid terbesar kat Oman ni..
chewah.. konon2 je tu..hehe kat "maktabah Masjid Sulton Qabus"
inilah Jam dinding kat Oman.. hehe cantik kan.."kam saah al an?" hee
masjid yang menjadi kebanggaan Omani..ewah..

amboii aku sempat posing.. biasa laa..hehe ada "bustan huna jamil jiddan.."

lam masjid tu..besar tau..sejadah terbesar.. dari Iran.. "sona' minnal Iran"
panas bukan halangan untukku bergambo..wink wink.. ada bunga2 tu.. "az zahrah"
ahaii.. cantikknye kan masjid sulton Qabus.. ahaii.. begitu terpegun aku dengan binaannya.. siap ada emas lagi kat mimbar.. eheh..kaya betul laa.. tau tak RM10 = RO 1 (1 rial Oman) huhu.. aku mmg tak beli ape2 dah.. datang belajar je laa.. ingat nak beli unta sekor..hahaha tak jadi laa..haha
banyak lagi gambo kenangan.. hua hua... masa dah tiba.. aku publish dulu yang ni..waa tak best betul tak sempat nak karang cerita..huhu..ok2 takpe lain kali aku mengeblog lagi..ada cerita tau, ahai..tak sempat dah..huuu..ok2.. layaaaNNNN

4 comments:

aslam said...

fuuuuuuyo..
syantiknyer kat masjid..
tapi gambar kat lam potret tu cam akn menjadi memori mahal jer.sbb tu dapat kat oman jek..

post lagi..post lagi..

lapor cerita oman ni..hehehhe

Monkey D Luffy said...

bestnya dapat rasa duduk negeri org

aduka said...

waa... cantek masjed.. O_o

eyena said...

eheh.. macih masih membaca coretanku...ewah