:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Tuesday, June 16, 2009

akhinya siap jugak..!



aku dah siapkan vid Movie untik slide show nanti petang.. tapi aku tak upload lagi.. past tayangkan nanti laa aku share kat sini.. bukan ape computer kat lab ni ada virus apa tah.. kang pendrive aku bermasalah petang ni spoil je..haa.. dah laa malam tadi aku tido pukul 3 pagi.. kalau kat Malaysia time tu dah pukul 7 dah tau.. huhu.. ni pon kuyu je mata aku ni, adoii.. tapi takpe hari ni hari last kuliah.. yes..!!!

***********
aku baru bangun dari tidur.. sangat mamai.. jam menunjukkan pukul 4.30 pagi.. waktu subuh.. seakan-akan baru 5 minit sahaja aku melelapkan mata.. kini dikejut pula oleh makndak suraya.. dan beliau juga mamai.. aku?? tiga kali mamai.. macam mimpi je.. tapi aku ingat2 lupa daa..

lepas tu..

"weh.. mu tu (tau) dak, mu tak sembahyang subuh..!"

kata makndak apabila aku sudah bersiap2 nak ke kuliah.. jam sudah 7.10 pagi..

aku terpana dengan dakwaan beliau.. (macam lam mahkamah lak kan)

"err.. betul ka? bukan ke tadi mu kejut aku kan? aku bangun laa.. biar betoi mu ni..?" tanyaku dalam kemusykilan.. aku solat laa..is is is

"betoi.. tadi aku gerak (kejut) mu.. aku ingatkan mu sedaq.. mata dok klip pot klip pot (terkebil-kebil).."

"hah? memang laa aku kan bangun kan.." aku pasti aku bangun.. tapi aku confius jugak dah..

"haa aku pelik jugak, mu bangun duduk bersila.. past tu mu tanya aku jam pukul berapa.. past tu aku habo (bagitau) laa pukul 9 sebab aku tertengok jam Malaysia.. aku pon mamai2 jugak.."

"past tu?" aku menyelah apabila makndak seakan-akan berfikir kejadian pagi tadi..

"aku tak berapa faham mu kata apa.. tapi kalau tak salah aku mu kata lani (sekarang) dah habis waktu subuh.. aku tak kata pa dah past tu sebab aku pon mamai.. then aku kuar solat.. aku ingatkan mu pon kuar.."

"err maknanya aku tak kuar ka weh.." aku dah mula ingat2 lupa..

"haa mu tido balik kot.." Kak Tie yang juga rakan sebilikku menyampuk, menguatkan lagi dakwaan makndak suraya bahawa aku tak bangun subuh..

"emm.. mungkin aku mengantuk sangat kot, buat Movie ni aku tido dah pukul 3..huu" mengaku dalam kepelikkan.. sambil menggaru2 kepalaku yang tak gatal.. akan tetapi mereka berdua mentertawakan aku..

"haha.. ada ke patut cakap subuh dah habis past tu tido balik..haha teruk sungguh.. lawak laa mu ni..hahaha.." kak tie berseloroh diiringi kekekkan ketawa makndak yang halus..ngeee

"ayaii.. malunya aku! err patot rasa macam ada tanduk je pagi tadi..hehe.." aku berselorah pulak.. (bukan tanduk kambing tau..)

"tu laa, lani dah takda tanduk baru nak insaf.. dah2 cepat qada cepat..!" makndak memberi arahan seakan beliau seorang askar berpangkat sarjen.. (takde laa pangkat tinggi sangat..hihi)..

dan aku pon menunaikan kewajipanku.. tapi kenapa aku rasa macam dah bangun je tadi pagi..huhu (mungkin sekadar bangun bersila je laa kot. boleh pulak aku tido balik sambil bersila.. musykil2.)

*******************
hah.. aku harap movie perjalanan kami 15 orang kat oman ni dapat ditayangkan kat slide petang nanti kat dekan and semua warga Rustaq Collage ni dengan jayanya.. ewah2.. dah laa aku cakap arab lam slide tu.. ceh.. hudus sungguh.. tapi kena buktikan jugak laa MALAYSIA BOLEH..! hehe.. dan mungkin aku tak de kat blog ni dah dalam 1 minggu past ni.. coz aku dah nak balik sabtu ni.. esok dah takde kuliah.. so aku takkan jumpa computer lagi untuk mengeblog.. aduyaii mesti aku rindu-rinduan nak menaip nanti.. so tinggallah blog ni sepi lagi tanpa aku.. chewah.. dah sampai kampung nanti, ada masa aku update punya.. ahaii..

kalau ada sumur diladang,
bolehlah saya menumpang mandi,
kalau ada umur yang panjang,
bolehlah mandi setiap hari..

p/s: jangan jadi kambing!! ngeee




9 comments:

aslam said...

ap dh jadi ngn jam?
hahhahaha

ngn jam2 pun penig2 lalat..blum kira oragn lagi..
hahhaha

mlm ni kene lena awai la nmpakny..

gud night..
dandan nk lena..
hahhaha

miss GAZA said...

haha
penangan tidor lewat..
mmg kalaw bangun pon mamai habess!
=p



er,
sis sambung ngaji kat oman ker?
slm ukhwah dari saya..
=)

Tukang cerita said...

Salam eyena...
salam kenal tukmu jua...

UM kan?
akak um gak... APIUM...
:)

Tukang cerita said...

salam kenal tukmu..
akak dulu um gak...apium...

Monkey D Luffy said...

jam pun masih ikut waktu malaysia ker?

haha

ustazah dyLLa said...

ni awat pgi2 lagu nih??tuh aaa...len kali g amik wudhuk slm tertido...kalo akak ade ktsitu, mmg akak gelak sakan smpai guling2 laaa...~lalalala~

p/s: akak pun ade gak mamai2...hahaha

smoga slmt dlm perjalanan...

emmacommey said...

hye...jln2 carik kawan...tersinggah sini...nice blog ya ? klasik memandang...sukew !!!

sila2 la singgah ruangan saya...

uchiha ct-k said...

aina....!!
hepi besday!
hehe....
tak dpt nk bg mesej...
sbb tkot mahal sgt kalo hnta msj...
tkot laa...
hehe...

eyena said...

ahaii.. macih semua yg sudi datang sini.. waa umai.. macih ingat jugak birthday i.. ni i kat kampung dah laa..hahaha