:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Thursday, February 11, 2010

BILA MOOD MAU BALIK KAMPUNG DATANG...

assalamualaikum.. ehem2.. agak lama tak post karangan kat sini.. sibuk? tak jugak.. mybe coz da terbiasa tak merapu kat sini kowt.. tetiba jeww jadi malas nak menaip.. ngee ok2.. aku taknak cerita panjang2.. ** mcm biasa laa ayat kan.. tau2 nanti penuh page ni ngan tulisan aku yang macam cacing ni..

apa? keybord aku takde tulisan cacing? yer tak ye jugak kan.. haha mujur laptop ni bukan manusia cam aku, kalau tak confirm semua org da takleh baca dah tulisan aku yang buruk ni..

sebenarnya yang betulnya akhir2 ni aku dihuni dengan pelbagai kesibukkan, sehingga aku sendiri tak tahu kenapa aku sibuk sgt.. hua hua.. dan minat aku agak berubah sikit sekarang..

aku suka edit gambo2 pemandangan.. wah wah.. tapi still masih suka bergambar juga! heee hubby aku cakap beliau nak beli kat aku camera jenis SLR kalau aku dapat pointer lebih dari 3.5 sem ni..

haha jaga laa dia, aku akan tuntut! hehe...

jom layan pic umah aku.. da byk kali juga pic rumah ni aku upload sini.. tp dgn editing yg berlainan.. hihih rindu nak balik umah laa katakan..

ngeee aku nak baliiiiik....~~~~ tolong2.. aku da rindu sgt2 nak balik kg.. uwaaaa (nangis sambil hentak2 kaki cam mudak2...) **ciss da nak jd mak budak pon mcm budak2!

" sory dengan segala aksi keterlaluan sebentar tadi.. heee"

belakang umah aku ada banyak pokok kelapa.. orang kedah cakap pokok nyoq.. ayaq dia best.. so aku akan berusaha pujuk hubby aku ambilkan aku buah kelapa tersebut.. haha ini adalah antara misi aku balik kg.. kalau tak...???!

aku akan panjat sendiri pokok nyoq tu! haha menunjukkan rasa protes.. ** ciss tak baik tol tauladan yang tak mulia..

"lah, pokok nyok tu tinggi sejengkal jer.. kalau bebetul tinggi aku pon tak reti panjat"

"tapi kalau tetiba ada askar jepun datang and paksa aku panjat, agaknya berjaya laa kot sampai kat atas.. tapi tak reti turun lak.. huh..!"

**kena buat rumah atas pokok nyok lak..huuuu takmo! mintak simpang tiga..!

ahaii aku balik bila? soalan yang bagus.. aku balik malam ni daa.. 11 FEB 2010..! yes!! sebab tu aku letak gambar di atas ni..

gambar apa? lah tgk laa pemandangan waktu aku balik kg tuuu.. tapi kali ni aku bertolok malam mybe tak nampak kowt pemandangan2 indah camtu..eheh.. doakan aku selamat sampai yep.. jumpa mak ayah, jumpa adik2.. jumpa hubby juga.. lama tak jumpa wOOO..! sehari bgaikan setahun lamanya!

da sampai kampung nanti aku nak bawak hubby jalan2.. eh bulan madu tak habis lagi tau.. ekekee lagipon kampung aku kan chantiiiikkkk... haaa nak bergambo.. jangan jeles...

pokok2 getah pon da jadi pemandangan yg cantik bagi aku sekarang ni.. coz aku gila minat photography laa sekarang ni.. huh orang lain mengidam makanan, aku mengidam camera! eeek

aku mengandung kah????! ada isi??! apa!

"ha'ah aku ada isi.. banyak isi aku ni.. da makin gemok laa katakan.. tapi aku tak pula tau aku mengandung ke tidak.. isi ada, mengandung taktau.. cane tu?"

"hehe takde laa aku pon tak tau. no komen buat masa ni.. aku takmo perasan apa2 dulu.. tunggu sampai aku da bebetul baru aku nak cakap, huuu.. doakan ler bebanyak.."

tanda tanya (?) : kamu ada isi ke tidak?
jawapan : Aku ADA..!!

13 comments:

nza said...

mmg cantik pic pmandangan tu sume...

Amieynna Amin said...

salam..
wah2..
ada hadiah ni mesti lebey bsungguh2 study kan?

sI tEDI said...

amboi!!! sejak berumahtangga ni sunyi sepi lak!

white rose said...

ewah...
bkn main lgi ye mengedit gambar2 kmpg ye...

wah, akak rindu ngn sawah kt kedah tuh...ondway nk g sg.petani...

dh lama xgi sungai petani...

Ah Fatt said...

cantik giler pemandangan kg ko
ker lepas edit br cantik

Ah Fatt said...

cantik pemandangan kg ko
ker lepas edit br nampak cantik? hehe

piNky LuCiA said...

ni rindu kat kg ke? kat hubby ni? hehehe

a kl citizen said...

eyena

smoga cepat dpt chy mata dan camera

:: eyeNa :: said...

weeee... sowie lambat reply komen2. hehe khusyuk balik kg.. hehe...

Nor Izwah said...

salam..

Aina, nice blog=)

teruskan menulis..

semoga sentiasa bahagia disamping suami tercinta..

Mawar_berduri said...

hye eyna.... sy pon macam awak la...
ble balik kampung tak pernah rase puas ...nak je dok lelame kat kampung ...huhuhu

afzainizam said...

Salam Maulidur Rasul dari kami:
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ziarah kami ke blog entry anda tanpa di undang...
Moga dengan cara ini kami dapat mengiratkan silaturahim kita bernama insan...

Salallahu ala Muhammad
Salallahu alaihi wassalam

Selawat ke atas-Mu Nabi
Sejahtera ke atas-Mu Rasul

Akhlak yang terpuji
Kau contoh yang tertinggi
al Quran dan Hadith
Itu peninggalan mu
Rasulullah..
Kami menyintai mu

Sungguh mulianya pekertimu
Sinar bercahaya di wajahmu
Kaulah Nabi kekasih Allah
Kau jadi insan pilihan

Demi umat rela berkorban
Jiwa dan raga kau taruhkan
Demi Tuhan kau tempuhi
Dugaan dan cabaran

Ya Rasulullah
Tika mula kau menerima wahyu
Hatimu resah tiada menentu
Khadijah mengukir kata-kata
Bahwa kau Rasul buat seluruh umat
(Bahwa kau Nabi buat seluruh umat)

Bila kau hampir memejamkan mata
Lidahmu basah menyebut ummati
Kasih sayangmu tak bisa digambar
Hanya selawat pengikat kasih

asked said...

wahhh...

insyaAllah ..tak lame lg jd mama budak~~
takutnye..
dah kawen..
seram~~~