:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Saturday, May 2, 2009

Special Untuk Anak Buah..

err gambar di bawah ini sekadar nak tunjuk anak buah aku namanye Naim.. mana dia? agak2..? hehe yang paling tak comey tu laa dia..hehe selain dari tu yang paling comey tu adik aku.. aku sederhana comey (benarkah aku wujud dlm gambo tersebut? hehehe) kecian naim tempat terakir yg comey..hiihihii

hahai.. atas permintaan anak menakan (anak buah) yang nak2 tumpang popular lam blog ni..maka di sini aku coretkan laa serba sedikit pasal dia.. coz dah nak gred dah dia ni.. ayaii anak buah aku ni tua setahun dari aku.. waa dan dulu masa kecik2 dia panggil aku maksu.. sekarang panggil aku aunty lak.. aduss terasa begitu tua diri ini..waa..
**************************

aku tengah riang gembira berlari2..main kejar2 dengan adik aku dan Hakim (adik naim/ anak kak aku / anak buah aku).. sedangkan naim (abg Hakim/ anak kak aku/ anak buah aku gak) diam dan hanya bermain-main dengan mainan kapal terbang yang dah pon rosak.. tapi naim still membunyikan kapal terbang tu.."grungggg runggg.. chieuuuu...." (konon2 bunyi flight terbang laa tuu)... aku asyik bermain kejar2.. waktu tu ada Bad, Ati, Ani (anak2 buah aku gak) yang sama2 bermain kejar2 jugak.. habis riuh seluruh rumah tu.. maklum laa kami masa tu kanak2 rebina lagi.wawa..
"Na..!! awat buas sangat ni..? cuba tgk naim dok diam jaa.. amboih.. buas sgt ni satgi abg Mat godam (rotan) baru tau"

"eleeee beghani kaa nak odam cek..cek abaq kat mak laa week wekk. ia tak uleh men ia nak odam owg.." (sambil menjelirkan lidah kat abg aku)

err tu kira aku masih baru nak belajar cakap tu.. maksudnye : "elee berani nak rotan i, i bgtau kat mak laa..week wekk.. dia tak leh main sama nak rotan org lak.."

abg aku dah begang dah kat aku.. tahan jaa dia.. aku hairan asal asyik toleh kiri kanan je abg mat aku ni. peristiwa ni aku ingat2 lupa laa.. tapi still aku takleh lupa bila abg aku dukung aku letak atas meja.. uwaaa dengkinya dia.. mentang2 waktu tu mak dok sibuk kat dapur, aku dah kena buli dah.. tu laa mulut aku melawan sgt..waa..

"hahaha.. padan muka.. hang dok laa atas meja tu toksah turun.. org cakap menjawab..haha"

"waaa cek nak urun..cek ayat ni.. waa atotnyaa inggi angat.. huu nak urun nak urun.."

err maksudnye : "waa i nak turun.. i gayat (takot tinggi) ni.. waa takutnyee tinggi sgt (padahal meja makan je).. huu nak turun nak turun.."

aku meronta-ronta di atas meja tu.. aku tak berani nak turun.. maklum laa baru umo 3 ke 4 tahun kot. waa ingatan jangka panjang ni peristiwa trajis ni..hehe.. aku meraung2..

"weiii naim olong sua teruci..nak urun tak uleh ni.. "

hee kira aku minta tolong naim bg kerusi laa.. tu pon sbb dia je dok main kapal terbang kat situ..orang lain dah berkejar2 kat luar rumah dah. aku nak jon sekaki.. tp naim ni buat muka blur je..ciss.. aku pon dengan kuderat sebagai budak kecik umo 3 tahun tu.. aku turun laa dengan menjunamkan diriku.. konon aku ni mcm goku laa.. sasa la konon2..
gedebuuuk...!!! (mcm bunyi nangka wangi yg jatuh) dengan tak sampai sesaat...

"uwaaaaaaaaaaaaaaaa.... uwaaa...atit.. uwaaaa"

aku dah menangis. kecik2 aku belum cukup sasa lagi laa..hihi.. abg Mat pon gelabah tgk aku..mungkin da rasa bersalah kan.. dia cepat2 dukung aku n bawak aku p ronda2 naik moto..takot mak perasan laa tu, sebab kalau mak tau, mst abg aku tu dah kena dah.. tp abg mat sgt pendengki...dah laa ronda2 sekitar kubur, then usik aku cakap ada pontianak.. masa tu aku duduk lam raga moto je..cis.. aku tak dapat wat pape.. bayangkan laa aku yg sederhana comey ni dibuli begitu sekali.. huu tapi tah bila hilang lak sakit sbb jatuh meja tu.. aku sure naim mst dah tak ingat peristiwa tu..

**********************************

"dulu kecik2 jatuh meja.. nak bunuh diri ke apa.. tu yg sekarang ni mereng2 (wayar putus) "

kalau aku kenakan abg mat aku sekarang ni tu laa ayat dia utk membela diri..

"kamu budak korai.. Raikong BTKK" ni lak abg Die aku selalu kata kat aku tiap kali kami ada di kampung or jumpa..hehe apasal beliau panggil aku Korai Raikong BTKK?? heee jgn biarkan ia mengganggu fikiran anda.. ikuti misteri nusantara.. ngeeeee
motif aku kat sini nak bgtau yg anak buah aku si Naim yang blur tu adalah antara anak buah yang dulunya pendiam.. tapi sejak aku carikan dia kekasih hati sekarang ni.. mak aii tak berhenti-henti bercakap.. alangkah indahnye kalau dia yg ganti tempat aku waktu jatuh meja 18 tahun yg lalu..hehehe..

heee tu aku edit bila tah bila tah..tetiba jumpa..setahun lalu kot.. time tu aku dok minat drift..heee and aku bagi special kat Naim and my best fren.. Ekin..ehem..

anyway to N.a.i.m.. special for u.. selamat gred yaa.. and nanti aunty g tgk u n bg bunga kat u, bunga plastik ok kan..coz tahan lama tak layu2 dah..hehehe.. tahniah Naim, da keje da jadi kaya jgn lupo belanja.. i kan aunty tersporting kan.. ehem2.. ok.. so semoga bahagia laa dunia akhirat.. wah wah... suke laa tu..eceeceeee

11 comments:

aslam said...

hahahha...jatuh meja noh..hahahhaha

mereng?

hahhahahaha...syian ia..

sederhana comey?nak suruh org habaq yg dia comey sggh la tu..taktik lama...

hahhaha..kantoi2..

sederhana comey yer??!padahal dia la yg paaaaling...

buas..hehehehhe

aslam said...

kepada naim,tahniah!!...dah nk grade ni.

minta bunga fresh nnti..kasi dia kemaruk cari bunga fresh..

hahhaha

eyena said...

errr sila berwaspada.. hehe berani kutuk i.. eheh.. mana tau tektik lama tu..waa kantoiikah ak, kikiki

milimilo said...

wah..anak buah lg tue dr kamu..bole jd bestfren ng anuty die..muahaha

eyena said...

hehe betul2..hehe

Monkey D Luffy said...

aku nak buli ko gak

haha

eyena said...

err sila.. jangan..!!! jgn buli laa..wawawa..

naimkn said...

oit...ahahaha..i mmg x ingt apa daaa....da abis dh kisah masa kecik2...huhuhu...kecian kat u kn..kecik2 kena buli dgn cikmat..besar2 kena buli dgn i...hahahaha...weh..thanx la yer...susah2 jer...xpe, bila dah kaya i beli la apa2 kat u....sky juice ok?hehehe

MuNiR said...

wei eina. .
delete la c-box tue. .
poyo dak2 nie. .
dlm tenet tunjuk power. .
mintak penerajang maya ak kot

naimkn said...

aina...weh, i mntak maaf kalo i ckp kasar n bertindak kurang ajar dlm cbox u..tapi i xthan la...panas n geram...sori ek....tahap kesabaran i dh abis..sbb tue i bertindak cam tue..sori atas tindakan i nie...maaf sy aunty!!

eyena said...

naim & munir.. ak faham tu apa kamu rasa.. coz ak pon rasa gak..dia cakap aku mcm2 kutuk aku mcm2.. so aku ucapkan terima kasih sbb ada n sokong ak.. hahai ak da buang hari tu..sekarang ak buang lagi laa nampaknye.. hahaii tanks naim n munir.. tanks..