:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Friday, May 29, 2009

Naik Kapal Terbang..??

ahaii aku sekarang ni kat oman. tak tau laa aku sempat ke nak publish ni.. coz aku lam bilik komputer.hehe jadi selagi leh ambik kesempatan, aku mst akan sign in and menaip..hehe.. ahaii rupanye kan dah seminggu dah aku sampai Oman ni.hihi.. memula aku nak cerita pasal pengalaman naik flight..maklum laa aku ni tak pernah laa naik kapal terbang.eheh.. teruknye aku kan.. aku dapat masa lam 15 minit ni.. hehe ni yg nak mengeblog ni..ahak..

*******************************

"RM15, beg awak lebih dari 15kg.."

"hah? beg saya berapa kg eh? lebih sekilo ja pon..kena bayaq jugak ka?" aku memprotes sbb beg aku lebih 1 kg je..eee berkira betul laa..! aku dah mula mengata lam hati..ewah

"dak aih.. mmg semua kena bayaq.. RM15 utk lebih sekilo.. "

"oh sekilo RM15 laa eh.. mahainyaa.. boleh beli ikan temenung (ikan kembung) berkilo2 dah laa kalau gini..bleh buat laksa dah ni.." aku berseloroh.. hahai.. lam hati dah rasa malasnyaa nak bayar..huhu tapi aku bayar laa jugak..ayaiii..
past salam dengan mak ayah, adik and adik ipar.. past cium anak2 buah.. past syg pipi mak ayah..aku pon masuk laa ke balai pelepasan.. mak aii tak pernah ni naik kapal terbang..ketaq juga..kiki

sampai lam flight, aku duduk tepi tingkap. ahaii da nak berlepas tu.. "bismillah.." flight laju kemudian terbang meninggalkan lapangan terbang kepala batas.. aku memerhatikan pemandangan sawah padi yang berpetak-petak.. hijau dan sangat cantik.. aku sangat terpegun.. aduhaiii....


past tu aku asyik pulak dengan pemandangan awan2 yang memutih..aduh tak pernah aku perhatikan keindahan yang mcm tu.. betapa besarnya kekuasaan Allah mencipta segala kejadian di bumi ni..ahaii..


*************************************
"intahal wakt (Masa dah tamat..).. hayya ilal maskan, al-jawwu harr fi khorij(jom balik tempat penginapan, kat luar tu panas..)..

huhu aku dah terpaksa berhenti dari membiarkan jari jemariku terus menari di atas keyboard ini..huhu banyak lagi nak cerita ni..hehe takpe2 nanti aku upload gambo kat Oman ni eh..ahaiii.. len kali ada je peluang aku mengeblog lagi eh..titi..

6 comments:

aduka said...

beshnye gi Oman..

aslam said...

warkah dari oman!!!

sukanyer dapt p oversea..
gud luck..

Monkey D Luffy said...

cerita lagi ek

piNky LuCiA said...

waaa... selamat menuju ke oman..

eyena said...

hehe best laa jugak wahai kawan2.. tapi cuaca sini mak aii panas sgt2 tau.. uwaaaa....

ustazah dyLLa said...

oman???sape oman????