:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Monday, May 4, 2009

Peperangan dah berakhir..

hahai.. salam sejahtera semua..hee pertamanya aku nak khabarkan bahawa aku dah MERDEKA.. alahai.. leganye dah habis exam ni.. tenang je rasa.. walaupon ada "sesuatu" yg cuba mengusik ketenangan ini, namun kerana aku kerap kali mohon perlindunganNYA agar jauh segala musibah.. maka dengan ini, hatiku seakan damai.. dan aku sedang tersenyum sendirian.. aku tengah sunyi lam bilik.. hanya bunyi unggas malam dan kipas yang kedengaran.. kini sudah dinihari.. jam menunjukkan 4 pagi.. tidak mahu terlelap pula mataku.. aku hanya seorang di kamar ini.. roommate semua dah balik..aku je belum.. esok laa beli tiket.. rindu pulak kat kampung...

*******************************

sedang aku asyik melayan YM kawan2 yang sibuk mengucapkan tahniah sebab dah habis exam.. handset aku berbunyi.. lebih kurang.. Tititttt titittt.. ooo msj rupanya..

"aina.. jom makan2 dengan geng2 drama jom.."

"err.. ok ja.. jom2.."

aku membalas msj itu dengan ringkas dan padat.. sedang byk msj lain di YM yg perlu aku layan..

"cepat2.. jumpa kat tempat laundry.."

"hah.. jab.. i tak mandi lagi ni.. u g oder dulu eh kat i.."

"owh nak makan apa.."

"char kuey tiaw dgn oren.."

waktu tu aku malas laa nak bangun dari kerusii.. nak tengok laptop je puas2.. emm macam laa takde hari esok dah utk tgk laptop ni kan..

"aina.. char kuey tiaw situ tak buka laa.."

"oh... beli megi ja laa.. megi sup.."

aku memandang jam di laptop, lah dah 30 minit geng2 drama tunggu aku.. aduss.. cepat2 aku mandi manda.. then aku p kedai makan tu.. kelihatan 4 orang yang mcm aku kenal.. mereka melambai2 kearah aku.. mungkin sedang menunggu kehadiran aku.. terasa seperti tetamu jemputan pula.. chewah..

"woii.. hang mai lambat kami dah makan habis dah.. umai jaa dok tunggu nak makan dengan hang.." seloroh syada..

"err sory ada hal sikit.." (hehe padahal dok chat kat yM jaa.. err..)"

"takpe2 ni megi kite dah tempah ni.. makan laa.. "
umai bercakap dalam keadaan nasik papriknya penuh di mulut.. (aku reka2 je ni..) hehe

kami makan2 sambil sembang2 gelak2..seke sangat2.. (maksud aku suke sgt2..aku malas nak delate tu..wawa)

"eh tu ikbal tu.. lama tak nampak dia.."
tetiba aku terpandangkan seorang lagi ahli kelab kami..
"ha'ah laa ikbal tu baik kan.. " kata wani..

"takkan laa ikbal penjahat, kalau tak tentu dia kat penjara dah sekarang ni"
(aku hanya bercakap lam hati.. kalau aku cakap bebetul nanti kawan2 aku gelakkan aku.. lawak ke? takde laa... tp sbb mulutku penuh dengan megi. hehe..)
lapas habis makan2.. tiba2 ikbal datang ke arah kami..

"weh korang dah habis exam ke.."

kawan2 aku yg lain menjawab..aku tak ingat skripnye mcm mana... lam hati aku kata..
"yer dah habis ni.. yippy... kalau tak habis lagi takde laa lepak2 sini.."

then ikbal dah join group kami berlima..

"weh.. korang tau aku tak dapat stay kolej.."
"hah.. betul ke ko ni..." umai bertanya dalam keadaan mata yang terbeliak..hehe

"betul laa ni aku datang beli sampul ni nak letak surat rayuan.."

"oo kecian kat hg kan.." tambah makndak suraya..

"mungkin hg tercicir kot.." kata syuhada pula..

"ha'ah laa kecian betul.." wani pula menyampuk..

aku hanya mendengar je.. chewah.. (bagus kalau tak percaya sbb aku ni bleh ke dgr je tu..wawa..)

then sempat laa aku merakamkan saat2 kiteorg berbual2 tu..hihi and aku just reka2 je laa utk menambahkan mood lam gambo2 yg berikut..:



tu je gambo2nye.. ahaii tetiba ada masa lak aku edit2 ni..aduhaii.. macih makndak suraya yg belanja makan2.. hehehe... sory muka aku adalah dirahsiakan..ngeee

*****************************************

kenapa laa tak sabar sgt nak balik.. hahai jam dah lewat ni..aku pon dah makin kutu je mata. (err aku silap taip tu..maksud aku kuyu..waa ni kes aku da mengantuk laa ni.).. mata bulat ni dah sepet mcm cina dah.. hahai..leganya peperangan dah berakhir.. oh yaa aku nak bgtau ni..pastni... aku mungkin akan berhenti seketika dalam meneruskan penulisan atau lahanku di warkah bisu ini.. (blog ni).. *sebab aku nak balik kampung dah..* ahaii.. aku akan post banyak2 entry sebelum aku tinggalkan blog ni.. agar ia menjdi kenangan buat kalian.. kerana siapa tahu kalau aku pergi dan akan berhenti buat selamanya.. namun.. aku bahagia.. dan aku benar2 bahagia dengan ranjau serta dugaan yang menimpa diri ini.. terima kasih Tuhanku.. semoga diriku juga diri sahabat2ku berada dalam rahmatMu.. :)

3 comments:

milimilo said...

dah hbis exam bole bercuti sakan..best3 ;)

aslam said...

tahniah!!!dah abisy exam aper lagi...enjoy la yer..

hehehe

kawe la yg xberape best dh...dh lame abisy exam..mood nk wat sesuatu plak yg ader..

so,jga diri la kengkawan..ader masa update lagi ngn kisah2..aku ketagih sebenarnya..

adios

take care

sunflower said...

waaaa.. selamat menghabiskan holiday.. :)