:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Thursday, April 15, 2010

HAPPY BIRTHDAY "MADIHAH.."

salam... eheh.. lupa nak ucap birthday kat seseorang..hehe siapakah beliau? madihah namanye..hee adik ipar aku daa.. hee.. beliau adalah adik yang paling kecik lam family hubby.. hahaii sangatlah manje dengan hubby dan telatahnya kadang2 buat aku tak kering gusi.. ececeee ini jugak bukan ayat bodek keh..

hee tanggal 15 APRIL 2001 lahirlah Madihah ke bumi.. tadi mama ( ibu mentuaku ) call cakap Madihah lahir jam 2.. aku plak time mama call ngah tido jadinya aku cam mamai jer.. aku pon tak tahu 2 pagi ke 2 petang.. ish ish ish.. 

mama call nak tanya aku cane tandatangan aku coz izzah buat kad birthday sebesar manila kad untuk Madihah.. terkejut aku dengar! waaah.. boleh tahan besar laa kad tu..hehe

taraaaa..!! itulah empunya diri yang meraikan birthdaynye hari ini (15 April 2010). Maka genaplah umur beliau 9 tahun.. alalaaaa sweet 9 yer.. hehe.. comeynyeee dia.. sangat suka bercakap tau adik ipar aku sorang ni..haha.. dah nak macam aku dah.. ayooo.. aku tak tahu.. wink~~


beliau juga sangtalah suka posing.. pon macam aku dah tu.. berat dah.. hehe tapi kerana sikap adik2 yang sporting laa aku rasa lega sangat2.. yer laa mudah je aku terbiasa ngan family hubby aku.. bersyukur sangat2.. (^_^).. bahagia ada mama abah dan ramai adik..heee



hee gambar2 yang aku upload ni waktu aku and hubby kuar jalan2 makan angin sekitar KL.. hee.. sekarang hubby pon sibuk nak exam jadi tak dapat laa kami jalan2 or celebrate birthday Madihah. tapi takpe nanti da cuti leh laa.. insyaALLAH..hee


teringat pulut kuning yang kami makan waktu berkelah tempoh hari.. yummy terliurnyeee... mama memang pandai masak.. hee aku bertuah dapat rindukan air tangan mak dan mama.. cheeewaaah!! jangan lari topik, nanti aku terciter bab resepi lak.. hehe ok2..


to Madihah..:

"happy birthday adik, haha da tua ke adik ni? hehe.. syhhh tak payah cakap apa2 akak tau nanti adik mst cakap kalau adik tua akak lagi tua kan..haha.. bijak betul Madihah ni.. belajar rerajin bagi dapat nombor satu yer..hehe..semoga di panjangkan umur dimurahkan rezki.. amin.."

tau tak apa yang aku ngah teringat pasal Madihah sekarang ni? tak tau ye.. meh aku nak citer..:

*********************

pada suatu hari Madihah telah berbual2 dengan aku di corong phone.. then terbukalah satu topik..

"kak aina, kak aina tau tak tadi kan madihah gi sekolah kan.. madihah kan.. kan.."
kata Madihah menimbulkan suasana suspen dalam diriku.. 

"kan..kan apa dik..cakap laa kak aina tak sabar nak tau ni.."

"kan.. tadi kan madihah kan.. nampak kan.. kakak tu kan kat kantin kan..."

haish!! awat laa banyak "kan" ni.. hehe.. aku da tergelak2 dah time tu..

"alaa nape kak aina gelak, madihah tak sempat habis cerita lagi.."

"ops... ok2 sambung2.. kat kantin sekolah ada sorang kakak.. naper ngan akak tu..?"

soalku nak menunjukkan aku tumpu perhatian dan berminat nak dengar apa laa kisah adik ipar aku yang kecik ni kat sekolah beliau..hehe

madihah: "kakak tu kan.. dia kan jual air.."

aku: "ooo...past tu?"

madihah: " kakak tu kan muka dia kan.. muka dia kan.. hahahahaha.."

aku : "hah?.. muka dia kenapa madihah.. nape madihah gelak sorang2 ni jom laa kita gelak sama2.."

aku dah mula suspen musykil dan macam2 dah terfikir.. pandai laa adik ipar aku ni bab bercerita, beliau mampu buat aku tertanya2..huh suspen suspen...

madihah: " muka dia cam kak aina..!! hahahahhaaa..."

aku : "trrrrrr...gerrrrrr....."

sekian haha..

madihah: "kak aina kan.. jual air kat kantin sekolah madihah kan..?

aku : "err.. ............"

madihah : "past tu kan madihah kan panggil dia kan kak aina..!"

aku : "gulp.. tapi tu bukan kak aina laa dik.."

Madihah : "Patut pon kakak tu kan dia kan cakap, nama dia kan bukan aina tapi nabila.."

aku : "huah hahahahaha...!!!"

Madihah: "hehe.. adik kan tiba2 rasa malu laa kan.."

hahaha.. aku takleh ingat laa adik ipar aku ni..hehe macam kena geletek je hati aku tau..geli.. hehe atoii laa.. aku bahagia weh ada orang serupa aku kat kantin sekolah adik ipar aku..!!!

tanda tanya (?): siapakah kakak yang menjual air di kantin sekolah Madihah iteww? ini yang kita tak tahu ni.. haish..!!


1 comment:

anak encik suhaimi said...

bapew byk kan madihah gune ? hahahaha adek2 ... -.-"