:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Thursday, July 9, 2009

Hadiah dan Birthday..

hahaii aku kini sedang bersiaran dalam rancangan post mengepos di blog.. kalau dulu2 nak post apa2 org fikir pasal pejabat post je.. tapi sekarang fikir blog je bila nak post mengepost ni..hua hua hua...

memandangkan dah dekat 2 minggu dah birthday aku.. dan aku menunggu hadiah.. * kot2 laa pakwe aku nak bagi seketul tedy bear..

last2 dia panggil aku mon.. dan dia kata tak perlu dah tedy bear, si mon pon comey.. sesungguhnya aku benar2 teruja dengan kata2nya.. sanggup dia panggil aku monyet.. *memula aku ingatkan monyet, tau2 dia maksudkan aku montel.. erkk

oh rupanya aku berangan berkhayal dan berhalusinasi..

helloo.. tak mungkin pakwe aku nak panggil aku bukan2 tau.. dia seorang yg bersopan.. dia panggil aku "baby" rasa mcm baru di lahirkan je.. waaaa... bertuah ada seorang pakwe tau..

dah laa tak bagi aku hadiah birthday.. takpe dia.. aku pon takmo bagi dia hadiah.. hahaha padan muka.. kalau dia nak hadiah, aku tuntut balik 22 hadiah dari dia.. al-maklum laa umo aku dah 22.. dia plak tak pernah bg aku hadiah birthday so aku gandakan laa byk2.. beruntung pakwe aku dapat awek mcm aku..hahaha... (cerita yang telah anda baca ini adalah rekaan semata-mata.. ngee keciannyee sekadar muqaddimah je tue.. ececeee)

************************

actually (ni baru nak cerita yang bebetul), aku nak kongsikan perasaan aku bila dapat hadiah, hehe aku pikirkan unta, eh silap skrip.. aku pikirkan dah takde hadiah dah tua2 ni.. hehe dapat jugak rupanye ek..hihihi..

1stly, aku dapat seketul kek dari kak su.. bestnye!!! thanks kak Su (kakak ipar)..

hadiah ke 2 plak mandi manda di Puncak Janing dgn anak2 buah dan di temani oleh kak Su jugak.. (puncak Janing tu kawasan air terjun kat kampung aku je.. Ok laa kan.. best woo airnye sejuuk sgt2..trrr..)..

dan yang ke 3 lak aku dapat suprise dari anak2 buah aku memula dapat kad birthday yg diaorang buat sendiri.. then ada hadiah jugak.. dah pandai budak2 tecik ni bagi aku hadiah.. tapi sesi membuka hadiah tersebut amatlah suspen..

"nak kata pa dah, acu mesti goncang dulu hadiah kita kan kak?" kata asyraf sebaik saja aku mengoncang hadiah yang masih berbalut...

"hadiah apa ni?.. pandai2 jaa hangpa ni tau.. bagi acu keropok eh?" aku meneka..

"salah..haha buka laa.." alia memaksa aku membuka hadiah tersebut di depan mereka..

dan aku sangat2 suspen.. sambil aku buka hadiah aku snap gambar2..hehehe perhatikan...
amat2 laa suspen.. is is is.. pandai2 je letak lam kotak ubat nyamuk tau.. haha teringat kat cerita hadiah tisu dalam kotak ubat nyamok yang siti Hajar bagi kat aku bebelas tahun yang lalu.. masa kat sekolah rendah..ayaii.. lipstik?? haha

"hangpa nak suruh acu pakai lipstik ni ka..? adoii... takpa2 acu pakai lani (sekarang) jugak.."

*********************

eheh.. dan berlalulah suspen yang aku terima dari kak Su dan anak2 buah.. chewah.. sekarang aku dah kat UM ni... birthday pon dah 12 hari dah berlalu.. ahaii..

tapi tadi tetiba Yana a.k.a Cumil datang ke bilik aku.. dan memberikan aku sesuatu yang berbalut.. memula aku ingatkan biskut ke ape kan.. rupanya hadiah birthday.. waa tak cayanyee!! aku ingatkan dah takde orang nak kasi aku hadiah.. macih Yana Cumil.. ayaii..

Ada gambo Yana dengan aku.. mesti laa aku popularkan Yana kat blog ni.. sebab aku da dapat hadiah.. haha takde laa.. sebagai kenangan kita.. chewah.. Yana, aku dan ekin mmg rapat.. sejak hari pertama di UM.. "dasyat dasyat dasyat..." dan kami ada gelaran tau.. aku adalah "manje" ekin lak "baby" dan yana si "cumil".. haha ikut suke kami laa nak gelar apa kan..haha jangan jeles.. ngee..
ekin dah bg aku sebuah bantal pooh.. ekekeee tapi awal 2 bulan sebelum birthday aku..ngee ngee macih2.. dan yaNa bagi aku hadiah tadi.. suspen jugak tau.. jom tengok.. apa laa agaknye kan.. wink wink..


hehe begitulah kisahnyee.. cantik gelang tu kalau aku pakai kat cahaya bersinar-sinar tu..hehe mcm tau2 je Yana ni yang aku takde gelang..hehe.. macih banyak2 Yana.. hadiah mu amatlah cantik..

"manje dah buka hadiah? sory hanya tu je cumil bleh bagi.. kenangan manis kita jangan dilupekan eh.."

"confirm aku tak lupakan.." jelasku di dalam hati.. tapi tak balas pon msj Yana.. saje nak dia baca entry ni, bagi suprise kan.. hahaii.. tankiu2.. kawan2 yg lain kalau nak bg aku hadiah, boleh lagi..belum terlambat.. ekeeekeee adus ok rojer..

16 comments:

<< s| tED| >> said...

heppy belated besdey... aku ingat ko dapat ubat nyamuk fumakillla.. ekkekeke..
lomentilah potong kek kat topi sungai... ekekekek... eh eh air terjun ke.. ekekekek

taon depan aku kasik adiah... ekekeke

A.B.U said...

huhu...
ni entry perli ak ek?
coz x bg adiah kt hg..

::aien:: said...

wah3..beshnye dpt adiah:)

RobinHood said...

Org Kedah.....
Eppy Belated Besday yah!!

ustazah dyLLa said...

akak pun bg hadiah le...taaddaaaa......bukak laaa...bukak laaa.......

"hadiah ucapan dr ku"...

"hapi bltd busedey buat eyana yg akak xkenal pon...~hahaha...bunyi mcm kejamje~...smoga dirahmati, diredhai, murah rezqi, cpt2 tawin, capai cita2, jdi anak/isteri/ibu yg solehah...

psssttt : akak xde adik perempuan...ade adik lelaki...tpi dh kawin pon...dia gatai sngt nk kawin...~hahahaha~

safa nadia sabian.. said...

salam...hee..aina udah sambut bufday..happy belated bday..may Allah grant u happiness throughout your life...cumelnye adik2 mu mensuspenkan aina dgn adiah berkotakkan fumakila..seyes safa ingt doirg kasik ubt nyamuk..hee..

ustazah dyLLa said...

bcaan smula...

"helloo.. tak mungkin pakwe aku nak panggil aku bukan2 tau.. dia seorang yg bersopan.. dia panggil aku "baby" rasa mcm baru di lahirkan je.. waaaa... bertuah ada seorang pakwe tau..

dah laa tak bagi aku hadiah birthday.. takpe dia.. aku pon takmo bagi dia hadiah.. hahaha padan muka.. kalau dia nak hadiah, aku tuntut balik 22 hadiah dari dia.. al-maklum laa umo aku dah 22.. dia plak tak pernah bg aku hadiah birthday so aku gandakan laa byk2.. beruntung pakwe aku dapat awek mcm aku..hahaha... (cerita yang telah anda baca ini adalah rekaan semata-mata.. ngee keciannyee sekadar muqaddimah je tue.. ececeee)..."

~wahahaha...mmg sah si aslam tuh pggil ang "baby"...siap ade pic ang dlm blog aslam...jgn mare daaa...

p/s: aslam, sowi akak bukak blog ang...pastu, korg berdua mmg sesuai laa...

a kl citizen said...

happy belated birthday

masa dapat hadiah best la kan... time nak beli hadiah... pening

Monkey D Luffy said...

hepi besdey

piNky LuCiA said...

hepy besday aina.. mg pnjg umo murah rezki.. :) comey gelang.. hehe

Nur Sharmila said...

SALAM,

aina sori tak tau beday ank..kan dah terlepas satu hadiah dari aku..hehe.seriusly lupa.sori ye cik aina...nway happy belated bday.

ijad said...

banyaknya dapat hadiah...

Mucuk Shomot said...

hepi belataed befday utk kamo.. x sbr nk tgu 29hb..befday mucuk pulak! yeaaa...

mEiZ SHA said...

heheheh
so shweeeet laa u alll.;)
pandai nyer anak sedara bg LIPSTIK kat acu dia..;)

laki cikgu kimia said...

lipstik? hihi schweitt.. hepi besday!

Viona said...

i don't quite understand the language, its a bit different, but I get it... :D happy birthday.. :D

niiice giiift... :D