:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Friday, July 17, 2009

Aktiviti aku dah jadi dulu kala..

salam semua.. ahaii 1st sekali nak mintak maap laa lama dah tak update.. aku sebenarnye tengah berfikir sebab tu tak jadi nak update.. fikir apa? mcm2 laa yang aku fikir.. dalam 2 minggu ni mcm2 laa yang aku alami.. macam nak demam pon ada.. tapi aku sihat2 jaa..ahaii.. mcm mana nak cakap eh.. sory laa aku tak buat lagi tag encik Madi, Robinhood dan Din3187..
tapi aku janji aku akan jawab ke 3'3 tag kamu eh.. ahaii aku kan, minggu lepas g bejalan jer.. minggu ni pon sama.. asyik jejalan jer.. waaa biasiswa dah masuk aku plak banyak janji dengan member2 nak belanja..so kena laa tunaikan.. sebab tu laa asyik kuar jer.. tapi aku happy laa dapat happykan kawan2 aku..chewah..ahaii meh aku nak citer tempat2 yang aku ziarah eh.. kalau u all rasa nak g jejalan leh laa tiru mcm aku..haha
**********************************
memula sekali minggu lepas aku g GSC kat Mid.. tengok Transformers.. syok gila laa.. hehe dah laa tiket dah nak habis, aku terpaksa duduk seat depan sekali..aku belanja Ekin and Yana..waaa.. juling mata kami bila kuar dari situ.. sebab skrin besar depan2 mata. kalau duduk seat belakang ok laa jugak kan..ahaii.. then kami g makan2 char kuey Tiaw kat stesen universiti.. sodap jugak.. yang duduk area sini mesti pernah cuba kan, yummy..!
tu aku and ekin di GSC.. yana? jadi jurukamera..hehe..
************************************

keesokkan harinya aku g pasar malam jalan TAR.. hari jumaat kalau tak salah.. dan aku telah membeli macam2.. waa memula ingat nak teman rakan2 aku jer.. aku drive sampai sana.. tetiba aku tergoda, sehingga aku telah membeli belah di sana.. adooii.. aku tak tahan betul kalau g pasar malam nak shopping jer..semua murah2..haha dan paling comey adalah ladybird+buterfly yang pakai tenaga solar apa tah, gerak2 je lam kete aku..suka sgt2.. bak kata makndak:

"benda ni secara psikologinya dapat hilangkan tekanan.." yer ke? pandai2 je makndak aku sorang ni kan..ahak..

**************************

then beberapa hari yang lalu jugak ada sale kat JUSCO.. aku di ajak berkali2 oleh kawan2 aku.. kerana baiknye hatiku.. aku pon sedekahkan jusco duit aku dan aku telah bershopping lagi.. hua hua.. apa laa aku ni.. 2 kali aku g Jusco kat Mid tu.. memula dengan ekin, yana, sue, nurul, wani, tini and ayu.. past tu aku p lagi dengan Mila past dengar2 sale dah nak tamat... aduhaii...


gambo masa kat KFC di Mid.. berbuka puasa di situ sebelum shopping di JUSCo..haha

*****************************

dalam dewan kuliah..
then aktivitiku adalah meneruskan kuliah2 seperti biasa. jadual aku padat sangat2.. hari isnin dari pukul 9 pagi sampai 5 petang..huhuhu.. penat2..huuu gambar atas ni dengan makndak, and syada..haha aku free hari jumaat, sabtu and ahad jer.. kes tu yang aku dok jejalan tu.. tensen coz setiap hari kelas full..waaaa..!
"sorry makndak gambo mu yg kurang bersedia pon aku letak.. heeeh.. jangan mare eh, hihi..mu tetap comey di mataku..ngee.."

************************************

watif dan aini kawan sekampung mai KL.. ngee

next aku g Taman Tasik Perdana.. dengan watif dan aini.. hahaii ni kawan2 kampung aku yang belajar kat UPSI.. tetiba je dtg. opecooitt..!!! aku terkezut betul dengan suprise diaorang ni..ahaii..

opecooitt..! tetiba aku "ter"berposing plak..heee

1st aku ambik diaorang kat Pudu, then bawak g Tugu Negara.. bagi semangat nak merdeka sikit kan. solat kat Masjid Negara, punya laa special tu semuanya melibatkan negara..haha.. tapi aku lupa snap gambo.. aduyaii boleh plak lupa kan..huhu.. then p dataran Merdeka jugak.. (malangnya kereta aku telah di kompaun..sbb letak tepi jalan..ciss). kat dataran tu kami just sembang2 and mengimbau kenangan2 kat sekolah.. lama jugak kami berbual.. sampai laa terlepas bus diaorg.. dan aku hantar plak sampai UPSI di Tanjung Malim, Perak.. hiihiii... past makan2 kat Restoran Piyoor.. kot aku pon balik laa University of Malaya tercinta..

begitulah kisahnye minggu2 aku yang dah jadi kisah dulu kala dah sekarang ni.. hahaii.. semalam aku g KLCC.. heee..so banyak2 tempat yang aku p melawat tu u all boleh laa g jugak.. syok kalau kuar dengan kawan2 ni.. hehe.. hari ni aku nak p umah kuarga angkat kat hulu langat.. hahaii.. tunggu, laporan aku mesti ada punya..heee sebelum tu aku ada teka teki..:

"berapa tempat yang aku dah melawat minggu ni? sapa jawab dengan tepat dan cepat aku bagi hadiah special punya.. siap popularkan kat blog aku lagi..hahhaha.." renung2kan dan selamat beramal, adios..!

8 comments:

<< s| tED| >> said...

wah!! jalan2.. seronok.. aku dah lama x jalan2.. paling habes pun g Jusco yg jauh dr rumah 10 min jek sob sob sob :(

eyena said...

hehe.. jom laa jalan2 sini, chewah.. jusco 10minit pon jadi laa..janji jejalan..huhu.. cian dia...

Monkey D Luffy said...

makan2, jalan2, tgk wayang... bila ko nak belanja aku?

ngeee

uchiha ct-k said...

amboyy...
bejalan sampai ke tanjung malim nun eh...
x bawak i pun....
hehehehe...
kidding!

:D

a kl citizen said...

jangan habiskan duit biasiswa tu... nanti tak dapat keje lepas belaja, bole buat modal berniaga...

din3187 said...

ada kawan kat upsi ker?

eyena said...

hehe ok kak a KL citizen: nanti sye jimat2 yaa..utk berniaga..hehe

hehe err din3187: hehe ada jer kawan2 ramai kat UPSI..eheh

nza said...

eemm..tgk gmbar eyena teringat zaman2 akak dulu...zmn muda2....hepy sesgt time 2..ewah dh mula le tu..hi,hi,hi..