:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Thursday, November 12, 2009

tersampai juga hasrat beliau..

gambar : khas untuk tatapan kamu semua.. ececeee... :)

aduhai.. assalamualaikum semua kawan2.. huu maaf laa dah lama aku tak update.. ramai yang bertanyakan sambungan cerita aku yang merapu itu.. dan ada yang dah rindu2 aku, supaya g komen dan merapu kat blog kamu..hehe.. **ada kew..??. anggap je ada..hihihi

sory sebab aku tak sempat berbuat yang demikian.. aku exam daa.. 3 paper berturut2.. tu yang aku tumpu pada study tak sempat nak buat kecoh sangat..now ada lagi 2 paper lagi ni.. doakan aku yuk.. hahai.. lagi 5 hari nampaknya aku akan habis final exam.. huu... **rasa cam setahun lamaya!

sebenarnya aku dok sedih and macam2 laa.. hmm payah nak citer.. aku menci perasaan ni..!!!!

tapi takpe aku tetap akan merapu untuk melepaskan tension yang membelenggu diriku ini. baik aku reka lagi cerita kan.

perhatian:
cerita aku hanyalah khayalan otak aku semata2.. jangan kamu percaya! hehe..

haa.. jom layan citer sultan pencen dan ratu pasembor jom..


****************************

alkisah.. tersebutlah sebuah kisah, (taaaiiibb) sang kancil datang beramai2.. **err ini dah silap skrip ngeee~~..

aduhai.. alkisah... **kali ni citer betul2 ni..

haa ratu pasembor telah menukarkan semula sultan pencen menjadi dirinya sendiri.. kerana ratu pasembor sangatlah kesiankan sultan itew.. namun...

selepas sultan pencen tidak dapat meluahkan hasrat beliau terhadap ratunya, beliau mahu mencuba sekali lagi.. dan beliau telah megajak ratu tersebut berjumpa dengan burung2 peliharaannya.. sebab burung2 tersebut iteww boleh bercakap.. jadi sultan pencen berharap hasrat murni beliau dapat disuarakan oleh burung2 iteww... **ceh romantikkah ini? aku tak puas hatie.. ekk

si eyeNa sangatlah suka apabila berjumpa burung2 yang manje tersebut.. dan burung iteww pandai berkata2... adakian dengan iteww..

"oh ratu pasembor.. sultan kami mahu luahkan hasratnya pada kamu.."

kata burung bewarna merah.. yang hinggap di lengan sultan pencen dengan tiba2.

eyeNa hanya tersenyum tanpa menjawab apa2, eyeNa mula berfikir dalam hati. tentu sultan pencen nak luahkan perasaan betul2 kali ni..

"sultan kami mahu kamu.. err...?..."

si burung menyambung kata2 setelah melihat eyeNa hanya berdiam diri sahaja.. namun tiba2 burung2 tersebut kelihatan gementar dan terbang meninggalkan sultan pencen dan eyeNa dalam keadaan terpinga2.. ** huh apa dah jadi ni.. haa ini yang kita tak tahu ni..

rupa2nya ayahanda eyeNa telah datang dan mahu membawa eyeNa balik ke dunia eyeNa.. sesungguhnya ayahanda ratu iteww sangatlah penyanyang.. umurnya sudah 86 tahun.. namun masih sihat dan sangat2 memahami eyeNa..

lihat sahaja wajahnya sentiasa tersenyum.. petua mengekalkan awet muda.. **huhu tiba2 aku rindu kat ayah aku.. huuuu aku edit2.. syok2 nak tengok cane laa kalau muka ayah aku masa muda2 dulu.. ok2 sambung citer..

ahai.. eyeNa pun pulang ke kayangan bersama ayahandanya.. meninggalkan sultan pencen yang masih belum meluahkan hasrat yang sekian lama terpendam.. **uihh suspen dah ni.. terpendam sejak dari pinjam duit seringgit 50 cen iteww taww..

selepas iteww sultan pencen telah merayu kepada ayahanda ratu pasembor supaya menerima dirinya.. dan sultan pencen meminta kebenaran untuk bercakap sebentar dengan ratu pasembor.. akan tetapi permintaan itu ditolak..

"kalau kamu inginkan anak beta. maka buatlah dengan cara yang sebaiknya. beta tunggu kamu anakanda sultan pencen.. kamu pergi sahaja ke mahligai kami dan sampaikan hasrat kamu yang sebetulnya didepan kaum kerabat beta.."

begitulah tegas ayahanda ratu pasembor lalu membawa ratu iteww pulang ke negara mereka..** haishh sungguh merapu pon kamu layan..hahaha..!!!

sultan pencen tidak berpuas hati dengan kejadian tersebut.. dan sultan pencen menggunakan kuasanya untuk terbang mengejar ratu pasembor yang di sayanginya iteww.. lihat sahaja gambar di atas, betapa perkasanya sultan pencen yang boleh terbang tinggi.. **mungkin beliau belajar terbang dari burung2 peliharaan beliau kot.. betul atau tidak? haa ini yang kita tak tahu ni. haish!!!

si eyeNa atau ratu pasembor **bukan ratu rojak k..! telah sampai ke kayangan.. dan beliau sedang memandang wajah sultan pencen yang sedang terbang..

"mcm orang sakit perut jer muka dia!"

ujar eyeNa dalam hati tatkala terpandang jawah (eh silap eja.. 'wajah' daa) sultan itew.. namun semakin dekat sultan iteww menuju kearah eyeNa, sultan pencen seakan semakin hilang. (cuma nampak gigi sahaja.. gigi tetap nampak sebab gigi putih..hee).

kemudian ghaib ditenggelami pekat malam (gigi pon dah tak nampak dah). **apekah sultan tersebut terlalu hitam sehingga ditenggelami pekat malam? atau malam yg terlalu pekat..? apekah..? haha ini yang kita musykilkan ni.. hee

haa kemudian sultan pencen muncul didepan eyeNa tiba2.. **asyik2 tiba2.. aduhaii..

dan sultan pencen memandang mata eyeNa.. lalu beliau berkata..

"oh ratuku.. aku dah lama nak luahkan ni. banyak betul dugaan dan halangan yang terpaksa aku tempuhi. sungguh sukar untuk mendapatkan kamu.."

"ermm apa yang kamu nak luahkan?"

tanya eyeNa masih tidak memahami..

"sebenarnya.. aku nak kamu.. kamu..."

"kamu apa?"

"kamu la.."

"yerla..kamu2..kamu apa?"

"lah kamu la"

"apa?"

"kamu"

"apa"

"kamu"

"haish!!!!!! aku tak paham lah! ni yang aku marah ni.. debush2....!!!!"

eyeNa telah memukul sultan itew sampai pengsan kerana geram akan hal yang telah terjadi..
tetapi sultan iteww tidak pengsan betul2 (pengsan pesen baru kot) lalu bangun dan berkata kepada eyeNa..

"aku mahu kamu.."

"maksud kau..?"

"aku mahu kamu jadi permaisuri hatiku.."

akhirnya sultan pencen meluahkan hasrat beliau.. **huh selamat.. haa punya laa lambat nak bgitau tu jew pon!!

eyeNa masih tercengang2 dan tidak percaya.. dan maka dengan itew ayahanda eyeNa telah memerintahkan agar sultan pencen mengambil kursus kahwin terlebih dahulu.. kui kui..**tu laa nak anak org bukan senang taww..hee

ahaii.. nak tau tak ape terjadi past tu? mereka berkahwin ke tidak? haa nantikan sambungannya di episod akan datang.. hehe.. tapi ada satu surat cinta yang sultan pencen bagi kat eyeNa yang buat eyeNa tergelak2 sampai terbatuk2 apabila membacanya.. **aku share ngan kamu surat tersebut.. baca eh..

mungkin sultan pencen tulis ni masa beliau berumur 8 tahun.. **konon nak tulis surat cinta!!

gambar : tak tu sumber yang sah

hahaha hantu pon takot kat beliau. hahaha.. **ini aku jelas2 dah tak tahu nape boleh terjadi.. haha

tanda tanya (?) : biar betul, mereka nak kahwin kah? kahwin yang macam mana? haa ini yang kita tak tahu ni..ekkkk

33 comments:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ahahahah cerita yang sangat kreatif u mmg kreatif kan.

comel said...

eyena nanti rajinla singgah ke laman kedai online comel nanti ok..rajin2lah publish kat kawan2 ekekeek

*barangan exklusif untuk wanita hanya di KEDAI ONLINE SDTKC

http://comelazhar.blogspot.com

HanzSensei™ said...

adus..
krgn bdak tu sal 'hantu'..
aku gelak gila..hahaha...

ekopelancongan said...

salam kembara..

haku tiap2 ari jengok kat sini sampai dh 80km ketebalan muka haku conteng2 entri lama ko tu..

haku hengat ko kene serangan ceret beret psl makan gojak mamak..

maklom la ayer tiyak mamak tu bersepadu ngan kuah gojak tu..

haku sekeh2 je apa yg ada tiap kali haku sampai..

ngee..

eyena said...

comel:

hehe takde laa..tapi ada laa sikit2 kreatif tu..haha

nanti i p tgk n tlog promot eh comel eh..

eyena said...

hanzsensei:

haha tu laa aku pon berguling2 baca tu..ceh.. ekekeee

eyena said...

ekopelancongn:

ha'ah laa banyak gak kamu mengkomen entry aku..hehe

macih2.. aku suka tu!! ni yg nak p melancong cepat2 ni..hehe

Mawar_berduri said...

Setelah sekian lame....hihi...sambung lagi...tak pe2...ku setia menanti sambungan kisah Cinta ratu pasembor dan sultan Pencen...

Melz said...

Kah kah kah :D smart jer cite tuh na :)

eyena said...

mawar_berduri:

hehe habis memusing kepala aku nak reka citer gini..haha

eyena said...

melz:

hihihi smart ke kacak ke handsome ke cun ke..sekali buat citer tu otak aku pon beku..haha

lynn-the gudigudigurl said...

adoii kamu menang kreatip la. ahahaa
tersenyum aku sorang2 depan laptop

ouhh tgh exam juga ya..
good luck okey.

aslam said...

ciannya dia syg abg ni..beku dek penangan iceberg kat selat melaka.hahhahhaa...

adakh?
adkah mereka?
adkah mereka akn?
adkah mereka akn berkhwin?

jeng jeng jeng

eyena said...

lynn:

hehe opss.. jgn senyum sorg lama2 bahaya..! ekekeee

eyena said...

aslam:

syyyhhhhh kamu jgn nak buat ending citer ni..hehehe aku debush22!!! baru tau! hahaha garang wooo..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ahahahah..thanks eyena u mmg sempoi la thanks sangat2 ok

eyena said...

heee sama2.. takde ape laa..hee tolong menolong amalan mulia..ahak

nza said...

cantik la pic dgn burung2 tu...jinak sgt.

Ha tu dh nk melamar n kawin tu...hi.

HonEyBuNNy said...

waduhhhh........tergolek2 membacanya...hiihih

yala...ila pown ag 5 hari nak merdeka...yeahhh..da 3 paper berturt2 jgk...uuhuh

eyena said...

hehe kat bird park..mmg la jinak burungnye kak..eheh..

nak melamar? kahwin? betul kew..ini yg kita belum tahu ni..hehe

**Bila Comel Jadi Comot** said...

pandai eyena edit gambar kan best la

eyena said...

ila:

hehe tu laa tak habis lagi exam ni..susah hati..eheh

eyena said...

comel:

hehe takde laa memain jak tu.. comel try laa edit juga.. pakai adobe photoshop..best..hee

ekopelancongan said...

salam kembara eleyn eyana..

tutt..!

haku ketok2 advertlet ko..

exabytes bukan makanan ek..

nanti berterabor plak gg ko ngunyahnye..

ngee..

aslam said...

aaaaaaaaaaaark..jgan buat cek!!!hahahahha

uchiha ct-k said...

hahaha.....
aina....
karangan tu amek dr mane?
tu karangan kawan kpd kawan kte tau...
budak form 4 punye krgn...
tapi mcm bdk drjh 4 pny kan...?
hahahahahahaha....

aish...
u marah ke i pnggl u ratu rojak?
hehehehehehehehehehehehehehe
:D

eyena said...

ekopelancongan:

hehehe bagus2 satgi aku p tembak kamu plak..haha

eyena said...

aslam:

hee tau pon takot.. jampi karang..heee

Afzainizam said...

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
salam dari kami.... masih ingat lagi pasal ko tetap pakai pakai cermin mata htam... sorry lama gak aku tak singgah blog ko ni... emmmm bebudak ni cerita hantu plak....

tapi aku syok gak baca ...

biar betul kamu nak kawin ke... tak jemput pun

eyena said...

hehe merapu jak banyak.. hehe owh jemput aih.. kuih jemput2..hihi..

eyena said...

umai ct-k:

hehe tak la marah..suka jew..hahaha

owh tah laa karangan kwn u ek..hihi sory i google jew

ustazah dyLLa said...

insaf akak bacanya... ~hahaha

"Ya Allah, Kau pertemukanlah jodoh eyana & aslam...satukan mereka dibawah panji2 rahmatMU, kukuhlah ikatan suci mereka, satukanlah hati mereka, taburlah benih2 soleh & solehah dr mereka, panjangkanlah rezqi mereka, mudah2an mereka menjadi hamba2 MU yg soleh & solehah..." amin...

eyena said...

kak dylla:

aminn..

syukran kak.. eheh ckp arab lak..hehe
terima kasih sbb doakan..insyaALLAH..

hee tersenyum sorg2 dah..ekekee (^_^)