:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Sunday, November 15, 2009

"A PICTURE TELLS A THOUSAND WORDS"

ASSALAMUALAIKUM.... ehem2.. aku datang lagi ni..dah tak emosi dah.. chewah.. ni aku upload gambaq2 ni special kat kamu2 yg suka tengok aku senyum..hihihi.. **ada org suka ke? takde pon aku nak perasan jugak..kui kui..

selain untuk tatapan beserta cerita rekaan yang merapu2.. aku sebenarnya puas edit2 gambo aku ni sebab nak join contest "cik bulan itu aku.." haa bukan aku bulan.. cik bulan laa bulan..adoii.. ok2 mari aku tunjukkan gambar2 yang aku da siapkan untuk beliau.. hihi

******************************
pencarian gambar terbaik antara blogger kini bermula....

syarat2:

1) pic tu mesti korang tangkap sendiri (jgn guna profesional photographer kalau adik ke akak ke yang tangkap kan hah.. itu buleh dan sila pastikan adik dan kakak korang bukan nya profesional photographer)

2) gambar tu mesti gmbr korang means. korang yang menjadi model dalam pic tu.
ok... gambar si peserta. no view. no building. nak gambar korang je yang menjadi objek utama dalam gambar tu. kalau latar belakang pemandangan atau building tak pe.

3) tak kisah la korang pakai camera apa2 pun.. kamera handfon pun tak pe..
yang penting konsep gambar itu menarik dan membuatkan aku berfikir..

4) pic tu boleh edit...

5) sila letak 3,4 buah gambar di blog korang.. nanti akan di pilih cik bulan...

*********************

ok dan aku kat sini dah letak bukan takat 3, 4 tapi 3+4 taww.. hehe sory cik bulan susah2 kamu nak kena pilih.. haha **entah dipilih entah x.. kui kui..


hehe aku tak tau camne nak bagi cik bulan tertanya2 pasal gambo2 aku.. haa sebab beliau cakap ciri2 gambar yang boleh menang adalah bila boleh buat beliau tertanya2.. hee

kamu tertanya2 tak kenapa aku bergambo mcm yang atas ni? actually saja aku nak tanya2 camni:

  • aku pakai purdah sebab da jadi budak baik ke? insaf.. sob sob..
  • aku dah takde keje nak buat? gedik2 perasan muka cam org arab.. huh..
  • aku selsema? takut orang nampak hingus! ekkk
  • aku nak tutup jerawat laa tu!! **eheh mcm kamu tau2 jew..
  • aku buang tabiat..!! **jgn tuduh aku buang angin keh!!!
haa ni gambar seterusnya.. aku pon tak tau apa kelebihan gambar ni yang aku nak buat masuk contest sgt ni.. tapi aku still nak buat tanda tanya jugak.. hehe pasal gambar ni kan:

  • aku ngah tido ke time tu?
  • kenapa aku tido sambil senyum? **mimpi indah eh..hehe
  • aku ngah malu2 nak bawak bot ke? **biar benar kan aku bawak bot.. mmg sah2 aku tak bawak!
  • aku? kenapa ngan aku? **uwaa aku blur..

yang gambo atas ni aku tak tau nak buat tanda tanya kenapa aku upload kat sini..haha yang pasti sultan pencen yang tolong snap gambo tersebut. sebab aku rindu beliau aku upload juga..

maklum la kali ni entry aku takde citer pasal sultan pencen tue.. hihih.. ** rasa nak bodek sultan pencen belanja pizza!!

eheh.. atas ni gambar aku ngan sultan pencen kat taman pertanian putrajaya..hee.. (^_^) ***mana sultan pencen? tukang ambik gambo laa apa lagi..haha

dimata cik bulan tak tau laa ok ke tak untuk contest beliau.. heee aku rasa habis adobe photoshop and photoscape tu aku explore demi nak buat gambo kat atas tu..haha.. ape pon persoalan yang timbul adalah:


haish..!!! bila aku dah start posing. bumi bergegar pon aku stay jer kedudukan gitew.. tu time gambar kat atas ni aku dok tahan senyum tau. sultan pencen dok main2 ngan aku!! beliau kira..

"1... 2... 3....4..5.. 6 ..7.."

past tu tak ambik gambar aku pon..nak tunggu aku marah2 dulu laa tu! haha aku tak terpedaya beb! beliau bilang sampai 20..aku still duduk camtu.. heheee

"tabah..tabah..dugaan.. aku takkan terpedaya dengan sultan pencen yg sengaja nak bagi aku marah.. tabah2.. sob2..menangis aku lam hati taww.. "

hee akhirnya dapat gak gambo mcm kat atas..

"menci tol aku ngan sultan pencen sorang ni!!" **tapi aku sayang juga..hee

past selesai beliau snap gambar yersebut iteww.. aku buat2 merajuk..hehe kisah ni aku akan cerita pada episod akan dtg..eheh dah lari topik lak aku..sory2..

next...
hahaa ni mesti ada tanda tanya ni:

  • kenapa kedudukan tangan aku camtu?
  • gambar canditkah ini? **konon tertanya2..
  • atau aku sedang menari ketika iteww?? **fuiiyooo pepandai jeww teka!!
  • atau aku takde idea sgt dah nak posing cane? **boleh jadi kot..hak hak
macam mana nak jawab persoalan tu? haa ini yang kita tak tahu ni..hehee

ewah2.. atas ni gambar aku kat sawah padi di kampung aku..anak buah aku ar sibuk main camera aku..candit sana sini.. time tu aku dok cari2 buah padi?

padi berbuah? hehe.. tu laa sah2 laa pokok padi tu baru je nak tumbuh rendang kan.. rendang? .. pohon (tak menahan ayat ni) padi tu mana laa ada buah, eh mana ada beras lagi..eh nasik..err.. mcm tu laa citernya.. wink wink..

saja aku nak peningkan kepala.. heee cik bulan tertanya2 tak pasal gambar di atas ni? ini yang aku tak tahu ni.. ekk **aku plak yg tertanya2..haish!!

hehe dah lebih2 dah gambar aku ni bukan 3+4 dah ni jadi 3x4 kot..banyak eh..hee bila mood aku ni dah datang..habis semua gambar aku nak edit.. hee

ok2 ni last!! hehe.. tau laa kamu dah tak larat tengok gambo2 aku yang banyak tersebut..hee jgn mareh eh..

tu atas ni ada citer misteri berkenaan gambar tersebut.. gambar tu diambik pada wktu tengah hari.. haa tengah2 dok posing tiba2 mcm kena belit ngan akar2 tu taww.. mcm mana akar belit aku? selamatkah aku dari keganasan akar itu? pasttu apa jadi??!!

haa aku pon apa lagi.. meronta2..tapi kerana nak bergambar aku gagahkan senyuman.. walaupun dibelit akar? yer laa.. tu yang muka aku sememeh semacam jew tu..

hehe ni pon sultan pencen yang ambik guna handphone beliau waktu jalan2 cari makan kat KLCC..hehe..

eheh asyik2 sultan pencen jeww di jariku. **haa sebab aku menaip nama beliau waktu buat entry ni guna jariku lor.. (jari tangan bukan kaki keh! ngee~~)

sekian dulu laa entry pasal contest tu..panjang plak eh.. harap2 "cik bulan" dapat laa terima penyertaan aku ni..

ngee eh 1 lagi..

"Thanks kamu2 yang bagi aku nasihat dan penghangus semangat sehingga semangat aku terbakar dan terhangus begini.. kamu semua bukan setakat pembakar semangat. tapi kamu turut menghanguskannya!!! makasih!!!! mmmmuah!! opss! terlebey sudah..hee ok2..."

wabillahi taufik wal hidayah wassalamualikum.. sekian terima kasih.. (^_^)..zzzZZ tido..!!

tanda tanya (?) : macam banyak dah jew aku tertanya2 tadi kan.. inikah soalan? hahaha layan jeww..

31 comments:

BuLaN iTu aKu said...

haii eina .... bulan dah ambik pic kamu yang dekat pokok hijau kamu pakai baju oren tu yang kat tempat duduk tu.. cantik...
sila update ngn belog bulan ye

eyena said...

hahaiii akhirnya.. thanks cik bulan.. tertanya2 taw cik bulan nak dtg tgk ke taknak..heee ok

sI tEDI said...

good luck aina!

eyena said...

hehe takpe jeww..selalu masuk pon mst kalah..hahaha sabaq jaa laa..thanks tedii.hee

nza said...

gud luck eyena...nnti kalu menang, adiah boleh share tak?????hi.

ustazah dyLLa said...

lor...nyempat lgi dia ni...haish...org duk suh study, dia wat mende lain...ni nk kena cubit nih...

ekopelancongan said...

salam kembara elyn eyena..

haku jolok2 semua iklan ko yg ntah apa2 ntah tu..

cangkol ko haku dh gadai kat kedai mamak depan tu..

ngee..

laki cikgu kimia said...

tertanya-tanya gua: kalu masuk contest letak gmbr banyak2, aci ke? ngelat die nih cik bulan huhuhu

a kl citizen said...

assalammualaikum

smoga menang dengan posing2 yang pelbagai tu

eyena said...

kak nza:

hehe tu la kalau menang ni.rasa cam kalah jew..haha

eyena said...

kak dylla:

aduss kena cubit..uwaaa nak lari..hee ok2 study sekarang gak! heee

eyena said...

ekopelancongan:

sampai hati ko gadaikan? bak sini hasil gadaian aku nak p melancong! ekekeee

eyena said...

laki cikgu kimia:

ngeee ngelat sekali sekala..hehe

eyena said...

a kl citizen:

hehe tu laa banyak2 posing tu kelabu mata dah tu..haha

ween said...

cantik2 gambar. suka yg pakai baju belang2 tu, he. good luck ya :)

eyena said...

uih.. hee ok2 makasih2..nanti kena undi taw..adeeh

Nakamura Kazuki said...

banyaknya gambo tak terpilih plak..ambe ske gambo kome posing belakang burung merak tu....hahahaha..cam burung merak plak nanti yang menang...hahahaha....

eyena said...

hahaha apa laa kome ni..haha aku masuk pertandingan gambaq aku bukan merak laa..hahaha tapi cam logik gak kata kamu tu..

ciss sang merak tu berani lebih menonjol dari beta..hahaha

Putra Al-Maliki said...

cantik2 gambar awak yer.. tergoda diri nie.. hehe.. =)

eyena said...

huh kamu tak takot kena senapang gajah sultan pencen beta ker? hehe

sunflower said...

waaa.. byknya gambr kamu cik aina.. semua cantik.. tapi aku paling setuju ngn cik bulan. gambr yg bj oren kat sawah tu cantik..

aku je ngah pilih gambr tak sudah2 utk masuk contest cik bulan.. haha.. =)

Lizz said...

hai, cantik semue pic2 ni. good luck! kalah or menang tak penting pun, dah menceriakan dunia blogging ni pun dah cukup best rite?hehe

eyena said...

sunflower:

haa tp cik bulan ambik gambar bju belang2 ar..haha takpe memain jew.. hope mampu memeriahkan contest beliau..

eyena said...

lizz:

betul3..ngeee... takpe sesuke jew.. ahak..

Mawar_berduri said...

hihi...bukan main lagi posenya...seb baik sume cantik2...hihihi...gud luck

eyena said...

mawar_berduri:

hehe cam dah kalah jew.hahah takpe2 tabah2..hahaha

aslam said...

heee..rase suka gambar yg no 1 mata mmg mata idaman cek..heee
eh 2 la.sbb kt tepi pntai yg tenang..huu.bestnyer..lama dh dak g pantai.huu..
eh 3..dak dak.4 pun.
5?pun best sbb kenangn ni mmg indah sesangat rase..heee.rinduuu...
yg second last pun..tapi yg last?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaargh.sumernyer best2...sebb kenangan bersama mu sntiasa menjadi penawar hidupku..

terima aksih bby

eyena said...

aslam:

heheee malu2..ahai bodek i ker duhai kanda sultan pencen?

i yg patot bodek u lam hal ni..jom p mam otak2..ooootaaaaak!! haha zombi ke hape!!

ekopelancongan said...

salam kembara elyn eyena..

pinjam cangkol jap..

haku nk cangkol iklan ntah apa2 ko tu..

ngee..

eyena said...

hahaha aku sekarang ni dah tak jadi petani dah..aku dag beli jentolak dah..tak guna cangkol2 dah..haishh!!

uchiha ct-k said...

huwaaaaaa............
aina.................
sori sesangat............
camne la kite leh tersilap....
aduiiii.........
sori eh....
nk cepat smlm...
lg pun skrg ni kalo kte on9 bukn gne laptop kte pn...
huhu....
pape pn gud luck eh...
smge rmai yg vote 4 u
;)