:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Tuesday, November 17, 2009

ku semadikan potretku di sini lagi..

salam sejahtera semua saudara saudari muslimin muslimat,para bloggers, dan sape2 yang baca ni dari segala bangsa, agama serta negara..! hahaha **amboii melampau2 sampai giteww.. menyampah!! hehe..

ok2 disini aku nak bgtau ni..esok aku exam.. err jab tgk jam sekarang ni pukul 12:04 minit malam..bermakna sudah 18hb..uwaaa aku exam pagi nanti jam 8:30 taww.. aduiiii.. begaimanakah?






eh eh.. sempat menyempat lagi tu aku upload gambar2 yang bermacam2 ni..isk2.. bukan apa aku tekanan sebab baca buku jew..hahaha.. tu yg aku rest ni..**chewaaah.. rest laa sgt kan.. hihi..

"oh buat pengetahuan gambar2 kali ni semua masa aku ke Oman dulu.. ada yang di Muscat, Rustaq, Nizwa dan sohar.. heee so layan jeww laa.. hee.."

cam happy lak entry aku eh..padahal hari ni amatlah tertekan dan tekanan perasaan..!! jiwa kacau..!!.. dan aku jadi pening2 lalat ni taww.. baca buku tak masuk! **yerlaa buku tak masuk, ilmu ja masuk..kui kui.. ayat semegah megah..!

actually nak bermadah pujangga ni.. kamu yg baca ni jangan laa memuntahkan diri lak.. mentang2 selama ni aku tak rajin buat ayat jiwang.. heeee mari2 layan..hee


******************************************

ku semadikan potretku di sini lagi..



tatkala aku resah sendiri
mengenangkan nasib yang menimpa diri..
ku tatapi potret yang bersemadi
lantas terlakar senyuman tanpa disedari..

sungguh hatiku terhibur kembali...


pernah aku merenung ke alam..
menikmati indahnya ciptaan Tuhan
tersenyum lagi hatiku yang dalam
tatkala ujiannya dapatku tahan..


di dunia ini aku berjalan hari demi hari..
terkadang lesu menguasai diri

namunku rempuh apa terjadi

inginku berusaha sebelum mati..


tidakku bisa menyangka..

aku pernah memegang kurma di pohonnya
aku pernah menghidu harum baunya
aku pernah merasai keaslian manisnya..


alangkah bahagianya aku dapat melihat semua ini..

melihat ujian-NYA sebagai penguat diri
melihat ciptaan-NYA sebagai pengubat hati
melihat segalanya kerana ilahi..

aku bertuah..


Aku diberi kekuatan sesudah aku ditimpa kemurungan
aku diberi cahaya setelah gelap itu dihidangkan
aku diberi peluang sesudah kecewa segala impian

aku diberi tabah setelah aku menerima musibah..


persahabatan..

hari yang paling manis untuk dikenang
apabila sahabat itu datang
segala kelesuan terus hilang

angin lalu membawaku terbang
di awan itu aku membilang
kabus-kabusnya semakin terang..

hari malam berganti siang..
takdir yang esa, tak siapa dapat menghalang..!


kini aku merindui detik2 yang pernah aku lalui

susah senang ranjau berduri
lumrah kehidupan hari demi hari
bertambah usia bertambah matanglah diri..


semalam bahagia hari ini berduka..
esok sejahtera tak siapa menduga

teruskan perjalanan yang masih terbuka
langkahlah tangga demi tangga

biarlah senyuman menghiasi muka
berjayalah hidup dengan bangga..

oh rindu nak ke Oman semula!!!




*************************

hihihi aku tak tau laa pantun ke syair ke puisi ke sajak ke apa ke kategori madah pujangga aku kat atas tu. nak kata karangan pon bukan..hihi dulu bahasa Melayu aku dapat A+++++.. tu yang susah tu kalau pandai sangat..heheh **buat dah..

kepada cikgu2 jangan marah eh anak murid baru nak try cipta madah pujangga..heee memang tak sempurna mana..ewah2.. start dah nak berpujangga lagi..syyhh.. stop2.. hee ulagkaji2..ada lagi 2 paper ni..

"doakan aku taww rakan2 taww..sory kalau aku tak p lepak kat blog kamu2..aku ngah sibuk baca buku.. ececeee sowiee taww..ok2.. nak sambung study.. take care!!"


tanda tanya (?) : mampukah aku hadapi ujian esok? ujian yang pasti..aduii

25 comments:

Nakamura Kazaki said...

good luck 4 da final....hehehe..jangan tertido dalam dewan exam dahla yerrrrrrr..hahahaha

piNky LuCiA said...

semua gambr comey.. gd luck exam.. hehe

Mawar_berduri said...

Sume cantik2 belaka.....jeles tol..hhahahaha....

ultraman_88 said...

ohh..
dh pening2 lalat ye
kena bg penadol nih..ekeke

eyena said...

nakamuka kazuki:

kome nih..mujur aku dah habis exam tau.leh lee ido sekarang! haha

eyena said...

pinky:

hahaha dah edit terus comey eh..ke sbb aku yg comeyy..hahaha

eyena said...

mawar_berduri:

hee takpe2 nanti i letak gambo tak cantik compon u tak jeles dah..ewah2

eyena said...

ultraman_88

heheheee bak sini penadol goreng cili api ada tak? haha

ikiqzana said...

eyena.. gud luck dlm exam ye.

cantik2 la gmbr kt oman tu.. suker negok.

eyena said...

ehee silakan laa nengok lagi lain ali.. ngee thanks! ada 1 paper lagik ni..

I n n z said...

haaa gud luck exam !
:)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

cute la huhu suka tgk gambar eyena sweet

nza said...

study smart ok n gud luck utk adik cayang bucuk sorg ni!!!

nnti honeymoon g oman...ok x....nnti kak nza nk tumpang 2 kali...bole????

laki cikgu kimia said...

walawei.. oman ek? hebat weh..

~mama aiman~ said...

buat apa kat oman tu?? study ke jejalan?? besh nya.. bila la dapat pegi melawat negara orang.. anyway gud luck n good look for ur exam..

eyena said...

inzz:

owh macih2..

eyena said...

comel:

kamu pon apa kurangnye..heee

eyena said...

kak nza:

boleh2 tapi cam insaf p sana time musim panas pulak, ahaii

eyena said...

laki cikgu kimia:

hehe walaweii tu hape? huh

eyena said...

~mama aiman~
owh study tu sem lepas..ngee thanks!!

HonEyBuNNy said...

lallala..ila dah beh exam...n kt umah skrg...hiihihi

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

salam buat ko eyena... ko dari oman ke.... aku terkagum lah ngan ko ni....

hujan batu di negeri orang mankan sama hujan emas di negeri sendiri....

sangat cantik lah .... gambar gambar disana....

kenangan yang abadi...... Alhamdulillah

Edi Anje said...

Dtg baring-baring kat sini .. tp tak boleh lama nnt kena tembak dgn senapan gajah... nice editing

eyena said...

afzainizam:

hee gambar msa sem lps..sekarang kat malaya dah..hehe

eyena said...

edi anje:

ahai tak slh lepakk2 lyn lgu.heee