:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Thursday, September 3, 2009

silat cekak hanafi..

hahai cam tak caya kan tajuk entry aku kali ni macam skema and berinformasi kan.. ngee actually aku saje jer tu nak bagi gempak.. coz aku sekarang ni salah seorang ahli berdaftar dalam persatuan silat cekak Hanafi UM..

ahai mcm tak percaya aku bersilat..


apa? tak percaya? percaya laa.. aku bebetul bersilat laa.. hehe..


bagus tau bila kita belajar seni mempertahankan diri.. dapat laa kita mempraktikkannya bila dalam keadaan yang berbahaya atau kecemasan.. tambah2 kalau kita ni perempuan.. ewah2..


dulu aku pernah laa masuk taekwando tau.. masa tu aku kat sekolah menengah.. sampai tali pinggang kuning jer.. past tu aku pencen sudah.. isk masuk UM ni masa 1st year aku sambung juga..


tapi keadaan tak mengizinkan aku terus belajar coz aku amat sibuk.. setiap sem aku kena ambik 21 jam kredit.. mmg tak sempat laa..


*****************


"weh nak masuk silat ke bimbingan kerjaya untuk ko-k ni?"


tanya makndak suraya berwajah sungguh keliru..


"silat laa.." jawabku selamba


"takot laa aku wei.. tak sesuai laa.."


"mana ada.. sesuai jaa.."


"tak sesuai"


"sesuai"


"tak sesuai"

"sesuai"


"tak sesuai"


"sesuai"


"tak sesuai"


"sesuai"


isk berapa banyak laa tak sesuai dengan sesuai ni.. pening kepala aku..


tau2 aku dah belajar hampir 6 buah dari 21 buah seni silat cekak hanafi.. aduhaii..


tadi ada pelantikkan untuk majlis tertinggi persatuan silat cekak hanafi UM.. dan tanpa aku sedari bagaimana, kenapa dan bila aku dah jadi timbalan pengerusi lak.. waa..!!


"makndak, kenapa sem ni aku asyik jadi timbalan ja.. huhu.."


"wat camna org lantik mu terima ja laa.."


"mcm gila jawatan lak wey.. dah 3 aku pegang.. projek kolej ngan kelab drama pon aku gak timbalan.. waa aku takmo makndak mu laa jadi.."

"malu2 lak mu ni.. jadi ja laa.. aku bagi sokongan padu.."


ewah2 makndak ni mmg tau.. isk.. tu laa da jadi senior susah gak eh.. waa.. tapi takpe laa selagi ada daya aku mst timba byk2 pengalaman kan.. sekurang2nya aku belajar dari pengalaman..


****************


haha.. panjang lak entry aku.. memula niat nak citer pasal silat jer. dah termelalut lak sampai ke mana tah ni.. hehe.. jangan mareh eh.. waa..


sememangnya aku bahagia dengan kesibukkan aku sekarang.. sory tak dapat berjalan merantau ke blog kawan2 semua.. aku ada exam lak sabtu ni.. waaa.. doakan aku lulus eh.. ewah.. lulus pon jadi laa kan.. ngee.. hehheheeeee.. ahaii

9 comments:

ustazah dyLLa said...

haiyaakkk...!!!....watchaaa...!!!

ewah2...lelebih plak...akak tali biru taekwondo...

dir&fara said...

salam.. wah.. masuk silat eh?? dir yg lelaki ni pun tak reti silat.. silat pengantin tahu ler.. hehe.. emmm.. tibe2 teringat kat akak angkat dir dulu.. dia pun masul jugak silat kat mmu.. tapi dah lost contact.. hope dapat jumpe balik..

eyena said...

ustazah Dylla:

hahaha amboi nak bersilat lam blog ka ni.. hahaha.. comey laa kak Dylla ni.. haha

aslam said...

cek belajar jgak..
tpi yg pling simple..

perguruan lang sri..
penah dengar?
hahaha..

p.ramli punyer perguruan..
hehehe

sape nk mmg mudah.3jam beljr cnfrm dh mhir..

mnarik?
hehehe

eyena said...

err lang sri tu padia? isk

aslam said...

lang sri??
hahahaha

langkah seribu..hahahahha..

amacam?
hahahha

berminat?
hehehhe

eyena said...

hahaha tak logik tau!!! hahaha ada ke silat lang seri.. tu nak melarikan diri bukan nak bersilat...eeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

aslam said...

dah itu je yang beley nk wat..laghi je la..
hahhahaha..

selamat bersilat ye yang..

eyena said...

hehe boleh bah kalau hang.. haha jgn cari pasal tau.. ngee