:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Sunday, March 13, 2011

terasa baby tendang-tendang dalam perut.

salam.. eheh tetiba malam2 buta gini nak update entry..hihi bukan apa, ngah tido past tu terasa baby sedang menendang..baby tak tido waktu nih..jadi aku pon bagun laa layan baby..usap2 perut..arr.. makin kuat pulak dia gerak2..hehe 

cam biasa poyo sebentar eh..

nak tau tak bila baby first gerak? ramai yang tanya aku 

"wei ada rasa gerak tak"

aku jawab

"ada laa..ngee.."

"yerke? nak pegang..!!"

dan bila kawan2 pegang jew baby takmo gerak..haha cian makcik2..baby pemalu kot..hahaii..tapi beruntung kawan aku si Dayah, masa lam kelas hari tu kebetulan baby dok aktif dapat laa dia rasa.. bulat mata Dayah bila dah rasa gerakkan baby..

"weii dia gerak wei.. ya ALLAH first time aku rasa perut orang masa baby gerak.."

begitulah..untung Dayah yer..ngee.. takpe nanti dah masuk 7 and 8 bulan mesti lagi banyak baby gerak2..hehe

 naik buai sat..hihi

first aku terasa sesuatu dalam perut masa 2 bulan sah aku mengandung..hehe tp takde laa rasa gerak menendang kuat macam sekarang ni.. masa 2 bulan tu aku rasa macam ada denyut jaa kat perut..

jab nak merenung masa depan..hihi

waktu tu aku suruh hubby pegang..tapi hubby cakap tak rasa pape.. hubby letak telinga kat perut.. past tu dia gelak2..bila aku tanya nape gelak hubby kata dia dengar bunyi..

"kroook kreeek.."

hahaha n suruh aku p makan sbb perut aku bunyi..eheh ke situ plak dia..aku nak suruh dengar bunyi anak kami..apa laa..haha

ini bukan betapa eh..ini bersila.. ngee

masuk 3 bulan jarang2 ada juga rasa cam detak jantung baby.. aku jer kot dengar sebab as a mother aku faham itu bunyi detakkan jantung baby..amat perlahan dan aku yakin orang yang hamil akan sedar sendiri.. bila suruh suami pegang..eheh..dia g cakap pulak ngan perut..

"anak ayah, besar cepat2 eh, jadi anak soleh n solehah.. nak rasa gerak..tendang laa tangan ayah ni.."

alahai..kecian ayah dia..aku sebagai ibu yg mula rasa dulu..isk2..paling terharu bila hubby cium perut past tu zikir kat baby dalam perut.. lepas zikir hubby usap2 suruh baby tido..arrrr bahagianya..lau camni, ngandung tetiap tahun pon takpe laa..haha

 sowie hobi saya sebagai bakal ibu masih lagi macam dulu..

dah 4 bulan lebih nak jadi 5 bulan dah, masa tu baru terasa jelas gerakkan.. aku tak sabar nak hubby sentuh perut n rasa.. hubby selalu excited..tengah2 malam pon bila aku terjaga n aku kejut cakap baby gerak, hubby cepat2 letak tangan atas perut, padahal hubby da berdengkur sebelum tu..hee


yang best bila hubby happy pegang baby lam perut yang tengah gerak2 tendang tangan hubby..ngee..

banyak laa pengalaman2 baru tentang kehamilan petama aku nih.. lain kali aku sambung lagi yep.. baby da nak tido..sebagai bakal ibu aku takleh tido lewat2 sangat..ahai.. 


"ya ALLAH kurniakanlah anak dalam kandunganku ini sihat sempurna akal dan anggota agar anak ini dapat beribadat kepada_Mu ya ALLAH dengan sempurna..dan kurniakanlah suara yang merdu kepadanya supaya anak ini dapat mengalunkan bacaan Al-Quran dengan sebaiknya.. amin amin.. amin ya rabb.."

ibu macam Siti di alam fantasi..ish ish

tanda tanya: baby da nak ido.. jom ido sama2..(ini bkn tanya tp ini penyataan..haha)

4 comments:

anak encik suhaimi said...

wahhh bestnye . nak rasew baby gerak jugak ....

:: eyeNa :: said...

ngee nanti baby gerak2 nanti makcik anah letak tangan kat perut kak ainaa eh..hehe

awenazri said...

cam best je ade mengandung ehh?? dah la ritu dpt beli baju murah...ishhh nak kawin cepat2 la klau camni..hehehehe

white rose said...

diknaaaaaaaa...

uwaaaaaa...bestnye berada dlm keadaan mcm tu...

akak teringin...

dikna, cantek2 laa gambar kau edit...