:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Thursday, March 17, 2011

aduhai penat juga nampaknya..

eheh. assalamualaikum.. penatkah aku? takde laa sangat, setakat mengah2 gitew biasa laa berbadan dua..ehee.. tapi yang jadi tak penat bila tengok hubby ada kat sebelah..haha beliau datang sini kat kolej aku..yeey!! beliau datang sebab nak antar Amad, adik beliau selaku adik ipar aku laa.. hee

hantar ke manakah? 

ke KLIA laa sebab Amad nak balik Mesir dah..so sesampainya hubby ke sini terus lepas habis kuliah kami ke rumah mama.. haa sebelum tu jom layan gambar aku masa kat kuliah..eheee 

with syuhada.. hari ni beliau dapat rasa baby gerak2..tahniah..,haha

ahak.. kak tie, mesti dah tak sabar nak jadi cam aku kan..hihihi

begitulah...

....................................

sambung balik citer tadi..

taukah dengan apa kami g umah mama? 


naik moto weh..arghh.. kalau dulu2 takat nak rempit dari KL ke Kajang tu small matter jew..tapi baru2 ni naik moto g sana, mak aiii macam nak kematu bontot..haha dah tu bila hubby bawak laju lebih dari 60 mesti aku bagi tamparan hebat dari belakang.. tambah kalau hubby kentut masa bawak moto.. eeee geram2..

pulak tu on the way nak balik Kajang tu tayar pancit dua2..depan belakang..ayaii.. helmet aku pon terkuar cermin dia..aku da jadi cam  pakai serban kat belakang..haha terpaksa jugak beli helmet baru..huuu

masa berhenti kat trafik light sempat aku turun dari motor dan senaman ringan sikit.. isk yang malunya asal orang lam kereta2 kat belakang tu cam gelak kat aku jew..pelik ke..uwaaa malu i..hilang ayu sekejab..

sesampai jaa kat umah mama tulang pinggang macam nak patah, aku control laa macho depan adik2 and mama..hihi tetap maintain ayu..tapi aku tertewas jugak lepas solat zohor terus terlelap. penat tu..tau2 hubby pon lelap jugak kat sebelah.. ish2..

lepas makan2 terpaksa balik ke KL semula..aduhai dah laa hari cam nak ujan.. aku plak tetiba dapat mesej dari pensyarah cakap jangan kena air ujan takut ujan asid and boleh botak kepala, kulit cam terbakar laa macam2.. ahaii sabar jew laa.. mujur laa tak kena ujan.. alhamdulillah masih ada rambut lagi ni..hehe

.............................................

esokkan hari.. nak antar Amad g SHAH ALAM.. aku g kelas dulu.. lepas kelas dah janji ngan hubby nak g KL Central then jumpa Amad and mama kat situ naik train sama2 g SHAH ALAM..

awal kami g, aku ponteng jab kelas jam 12 tu..ahaii terukkan..semata2 untuk antar Amad, takpe sekali jew..ehee jam 12:30 tgh hari kami dah tertunggu2 train kat KL Central tu.. lama gak tunggu... jam 2:30 baru train yang mama and Amad naik tu sampai.. alhamdulillah..


cepat2 kami berlari2 naik train yang menghala ke Rawang tu sebab nak ke Shah Alam.. yang tak best aku ada kuiz plak..serba salah nak ikut sampai shah alam ke tak.. hubby cakap dapat jumpa Amad kejab pon jadi laa.. berkejar2 kami ke train yang mama dan Amad naik.. dari 1 gerabak ke 1 gerabak kami intai.. asal tak nampak mereka..adusss

then hubby call mama, rupanya mereka di gerabak hujung..kami cepat2 naik.. mujur sempat.. tapi asal takde yer? 

owh hujung sebelah satu lagi lor..arr takpe sampai kat stesen KL kami akan kuar untuk ke gerabak hujung sana..

*gambar ni lakonan sekejab..

tapi.. uhuu ni part sedih ni, berlari2 aku kuar dengan hubby.. dengan perut yang besar ni..haha lucu plak bila terfikir, camna la perasaan orang tengok ibu mengandung ni jadi atlit sekejab kat stesen keretapi kan..haha

dah 1 gerabak lagi nak sampai ke gerabak tempat mama dan Amad.. cepat2 aku lari, tetiba.. tiit tiit...terus tertutup pintu tu..!!! arrrrrr

 *hubby pon berlari2 cam atlit jugak


train tolong berhenti...!!! aku terjerit sekejab..

penat mula terasa sebab lari laju sangat tinggal hubby 2 3 batu kat belakang..mengah aku tau.. sebentar kemudian hubby sampai dekat aku dan hubby pegang bahu aku.. kami hanya mampu melihat train tu berlalu.. makin jauh dan jauh hingga hilang dari pandangan mata.. cam nak nangis wooo... kecewanya..!

dah laa tunggu lama, bila dah 1 train dah masih ada peluang nak jumpa, tapi terlepas pulak.. huuu lemah longlai laa jugak.. hubby dok bagi motivasi kat aku, then ambik gambo aku yang da sikit lagi nak bertukar jadi keluang man..huuu 



tengok laa, bukan kami jew sedih, pakcik kat belakang tu pon nampak sedih kan..eheee

*sowie pakcik, tak tau camne mood pakcik sesuai sangat utk saya letakkan gambar pakcik lam blog ni..eheee

pape pon kami doakan Amad sampai dengan selamat.. mintak maaf banyak2 sebab tak dapat jumpa Amad.. aduhai..


"abang cakap Amad call malam tadi sebelum naik flight, tapi akak dah tidur kot masa tu.. ahai.. sorry sangat2.. abg kata amad nak balik tengok baby nanti.. yey.. sukanya!!.. mintak2 baby pandai macam pakcik dia..ngee.. take care dear.. gud luck dalam apa jua!"

senyuman hubby yang menawar segala kekecewaan hari ni.. TQ sayang.!


tanda tanya: korang lapar tak? aku lapar durian arr..

2 comments:

anak encik suhaimi said...

anah balek malaysia nnti , anah pon nak tgk baby . take care baby .... sob sob ... *bajet macam dok luar negara jugak . haha

meo188 said...

nice blog...

slm kenal