:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Wednesday, March 9, 2011

menjelang usia kandunganku 6 bulan..

assalamualaikum duhai blog..hehe oleh kerana lepas kahwin aku dah ada teman untuk berbual panjang.. untuk luah segala perasaan, jadi aku dah lupa untuk update setiap hari blog nih.. kalau dulu2 masa belum kahwin, aku selalu jer masuk blog nih past tu aku merapu meraban semua, maklum laa dasar orang bujang..haha

jeng2...!! gemok dah wei..

tapi bila dah kahwin nak cerita apa2 mesti cari suami dulu..haa past tu nak merapu apa2 pon mesti ajak suami merapu sekali..maka hilang laa minat nak menconteng blog ini.. pon begitu hari ni mood aku lain sikit, walaupon da juta-juta warna warni kisah hidup aku kongsi dengan suami, aku masih tak lupa untuk kongsi di sini..

alolooo... poyo sebentar..

nak bagitau betapa bahagianya bakal bergelar ibu.. dalam keadaan aku yang tengah study ni, dengan bawak perut lagi, kadang2 agak tertekan lor..tapi kan bila baby tendang2 kan hilang semua penat. rasa happy sangat2, baby teman aku tiap masa.. dah 6 bulan baby dalam perut aku.. indahnya..!










masih cun taw..haha



naluri keibuan aku dah melonjak-lonjak nih.. tak sabar rasanya nak tengok wajah baby.. iras2 akukah? atau iras2 bapanya? tak kisah laa kan sebab aku comey, bapa dia pon comey... kalau iras2 gabungan kami lagi comey..ahak perasannyeee.. haha

hati berbunga..

masa first check dulu aku lewat period 4 hari jer..haha tapi dah excited sangat aku n hubby  beli laa pragnancy test tu.. terkejut jugak tengok naik 2 line merah yang tandanya adalah positif.. biar betul???!

tunggu seminggu masih tak datang bulan, aiseeeh.. hubby ajak g farmasi check kat situ, double line gak.. betul ke????!!

past tu lewat 2 minggu dah.. isk tak boleh jadi ni, hubby bawak g klinik.. ya ALLAH suspen sangat waktu tu.. maklum laa dekat setahun dah kami kahwin, baby ni laa kami tunggu2 sangat ni.. dan kat klinik Kuala Nerang tu aku buat ujian urine.. hubby n aku tunggu2 keputusan.. kebetulan ramai orang, punya laa lama.. tapi penantian tu adalah indah bila ada harapan di hadapan..

dan.. bila doktor bagi borang, doktor cakap "tahniah" sambil tersenyum..

aku tengok tulisan kat borang tu.. "positive"

ya Allah.. terharunya aku.. hubby terus peluk aku.. rasa bahagia sangat2.. aku usap perut walaupun waktu tu masih takda perubahan pon kat perut aku ni..

banyak jugak cabaran dan dugaan yang terpaksa aku tempuhi untuk stabilkan emosi aku.. yer laa.. hidup kan, bohong laa takda ujian2..tapi alhamdulillah dengan sokongan mak dan ayah di kampung, juga sokongan suami tercinta.. aku tempuhinya sampai kini dah 6 bulan.. harap semuanya selamat..



menghitung hari, berdebar juga.. lagi 3 bulan tarikh jangka baby akan dilahirkan.. macam2 yang bermain kat fikiran..risau, suka, terharu, bersyukur semua benda dah bercampur baur..

mengidam?? takde laa.. aku dok kolej, jauh dari suami.. time2 mengandung gini nak jugak manja2 mengidam apa2..tapi dah fikir dok jauh teringin sikit2 tu aku buat2 lupa jaa..haha.. tapi paling tak tahan dengan durian.. heee

mujur balik kampung hari tu sempat jugak jamah, alhamdulillah.. masa takde durian kan punya laa terkilan.. tu ke mengidam namanya?? entah laa aku pon baru fist time mengandung ni..hehe

tapi yang best aku dapat layanan istimewa, kerja semua hubby nak buat. bertuah aku.. isk..ni yang rindu ni..takpe laa.. banyak daa nak citer.. karang aku update lagi eh story..aku ngantok dah ni nak taip pon..haha dah jam 10 malam memang waktu aku tidur ngan baby masa ni..hihi nite..

6 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tahniah dear,

misti baby nanti kiut , mummy dia time pegnen pun masih cun melecun :)

:: eyeNa :: said...

hahai.. mawar berduri..lama tak melawat page kamo..hehe insyaallah..doakan yer..ahai

uchiha ct-k said...

AINAAAAA!!!!
bestnye bace......kte pun tengah tunggu baby keluar ni...tapi baby kakak kte la...my 1st anak buah!!! insya ALLAH awal mei ni...
tu yang rase excited bace entry hang ni ha....hehe...
jage diri & baby leklok ye...n harap dapat baby yg come lote macam mama nye...hikhik... :)

piNky LuCiA said...

makin lama makin cun. hehehe.

:: eyeNa :: said...

umai: haha hope kakak kamu pon akan melahikan babynya dgn selamat..amin..hee

:: eyeNa :: said...

kak pinky:

hehe ni mst bodek ni..ekekee