:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Tuesday, May 3, 2011

:: Dengarkanlah aku...::

wah wah.. bulan lepas punya post 1 jew?? hehe so sorry yer sebab aku tak meluangkan masa untuk menaip di sini sepanjang bulan lepas.. eh aku lom bagi salam kan? assalamualaikum..hee dah bagi dah moga berkat laa cakaran aku kali ni..hehe jom layan gambar aku yang dah gemok ni..hihi

gambar kenangan bersama suami tercinta..hihi bercintan cintun lagi kami ni walaupon dah nak dapat baby dah tak lama dah ni..hee harap2 ianya kekal hingga akhir hayat dan jika ditakdirkan terpisah dek kerna nyawa sudah tidak dikandung jasad, maka semoga bertemu semula di syurga.. insyaAllah.. kena tambahkan amal dan tingkatkan keimanan untuk bersama bukan hanya di dunia tapi hingga ke sana.. eheh

teringat lagi saat2 manis waktu bersama dengan si dia.. aku di layan macam puteri raja.. tapi kadang2 tu macam makcik2 pon ada dia layan aku..huh.. sabar jew laa.. sepanjang mengenali suamiku, baik sebelum kahwin mahupon selepas kahwin tak dapat laa lari dari gelak tawa tangis hiba.. menangis?? sebab selalu kena buli...huuu betul orang kata kalau yang lahir bulan 2 berganding dengan yang lahir bulan 6 macam aku ni, mesti selalu akan di buli..huh..

cantik kan gambar yang suami aku ambik.. dia memang kreatif bila shoot.. aku plak kreatif bila edit.. hehe perasan sekejeb apa salahnya..hihih

Bila aku merajuk, aku selalu marah dia tak pandai pujuk aku..hehe tapi aku memang camtu, aku sendiri jabgi yang cair sendiri2 aku..haha mesti dia rindu aku bila aku dah takda nanti.. sebab aku suka membebel, cakap banyak, gaduh.. haha past tu ketawa..hee paling syok bila dapat cubit dia bila dia nakal.. eheh.. paling takleh lupa bila dapat tarik janggut dia yang dah macam jambang penjenayah bila aku tak tolong cukurkan.. isk isk..sungguh manja dia..

sekarang ni suami aku dah jadi ustaz, alhamdulillah.. dulu masa mula2 kahwin suami aku cuma student jew, past tu suami aku tolong mak menoreh jew kat kampung, kecian aku tengok kehidupan dia, terpaksa bersusah-susah sebab aku.. tapi itulah yang di namakan kehidupan, bermula dengan kesusahan, lama2 akan senang laa kan.. aku harap berkat anak kami yang bakal lahir ni bertambah lah rezeki kami sekeluarga..

aku suka duduk dengan hubby, walaupon kami sewa rumah kosong takde apa benda, tapi hidup aku bahagia..bila gelak dah bergaung rumah kami..haha Mak aku banyak tolong kami, mak bagi dapur gas, peti ais and meja.. so aku dapat masak untuk suami aku, bila balik dari sekolah dia makan banyak2.. aku suka! petang2 dia bawak aku ronda2 kat kawasan umah sewa kami.. syok..malam kami masak sama2.. past tu pagi2 aku yang bangun awal, kunci jam pukul 5:45 pagi, bagun terus wat sarapan.. kena masak awal sebab hubby nak g sekolah awal..ahai kehidupan sebagai isteri sangatlah membahagiakan...

camne tak bahagia kalau dah buncit camni..hehe tapi aku nampak pucat ker? aduhai aku dapat anemia laa plak..hemoglobin rendah.. risau gak aku akan risiko anemia ni..huhuu

tapi aku taknak risau2 sangat..tambahan kami bakal dapat anak, mesti meriah nanti kan.. kena happy2..harap2 segalanya berjalan dengan lancar..persediaan dah buat sikit2.. beli barang baby takat yang termampu.. lagi 4 atau 5 minggu je tarikh aku di jangka akan bersalin.. perasaan??? macam2... tak sabar, exited, gembira, bimbang, terharu, sedih... takut pon ada, takut aku pergi dulu sebelum sempat melihat wajah riang suamiku mengalunkan azan atau iqamah ke telinga bayi kami.. ahai sebak..

"ya Allah, permudahkanlah aku untuk melahirkan anak ini sepertimana engkau permudahkan Mariam untuk melahirkan isa.. ya Allah kurniakanlah kesihatan yang baik untukku sepanjang aku hamil ini supaya anak dalam kandunganku lahir dengan selamat, sihat, sempurna akal dan anggota.. kurniakanlah anakku pendengaran yang baik dan suara yang merdu supaya dia menjadi hambamu yang bersyukur.."

ahai, benarlah.. bersalin ibarat bertarung dengan nyawa, entah akan ada atau akan berakhir nyawa si ibu.. hmm aku redha atas segalanya dan aku akan cuba persiapkan diriku untuk menghadapi.. apa yang aku mahu kini, supaya aku di senangi.. di senangi oleh semua..dan aku mahu aku di maafi, dimaafi oleh sesiapa sahaja yang terasa ingin memaafkan.. hehe


rindunyaa nak tengok baby kami.. muka macam aku ke macam bapa dia? hehe kena tunggu laa.. hehe yang pasti comey kalau macam aku..hehe kalau macam bapa dia, double comey kan..hihi

hubby pakai kain pelikat masa kami dok berposing kat sekitar rumah sewa..hehe so hubby malu nak letak gambar dia banyak2..hehe so aku letak laa gambar aku jew yer..hee ok laa.. baby dah tendang2.. nak ajak aku p makan laa ni..hehe ,macam mana tak gemok kan, makan je keje, past tu jadi dugong, tido..haha oraight, len kali merapu lagi..dadaii..

p/s : 

- cik Hasanah, doakan anak buah kamoo sihat taw n comey macam kamoo, bijak macam pakcik amad dia, and cute2 macam aunty2 dia yang lain.. (^_^)

- kak yam banyak tolong kami, terharu sangat sebab selalu balik tengok mak pak kat umah. nak jadi macam kak yam jugak..hehe

- Tima kasih banyak2 syuhada yang selalu tapau makanan kat aku sepanjang aku di kolej ni

- Tahniah untuk makndak suraya..hihi 1 step up..hehe

- TQ yana sebab selalu caring pasal aku..

- kawan2 SMPI UM, aku beruntung ada kawan2 macam kamoo semua..eheh

- semua yang baca.. makasih habis pon baca karangan..hahaha

tanda tanya (?) : camna laa perasaan orang yang nak dapat baby eh? macam aku rasa ke??

15 comments:

::yNa_puRple:: said...

cik purple pun xsabar mau tgk bby kurniaan ilahi yg terindah itu.. cik purple doakan my best prend ni dapat bersalin dgn selamat.. bahgia dgn aslam.. nanti lau dah nk lm roger2.. cik purple blh jaga bby kat k.l ni...i luv u so much..
::untukmu...yna kenal aina seorg yg tabah,kuat, cekal, ceria, n selalu senyum kat yna..::

NzA said...

salam eyena,
lamanya akak xjengah..RINDU!!!!
tup..tup..dh sarat, alhamdulillah, moga Allah permudahkan segala urusan.

Mmg bahagia bila disaat menatap kali pertama wajah suci baby..trlalu indah.

Akak tumpang bahagia dgn kebahgiaan yg eyena kecapi skrg n semoga bahagia selamanya...Amin.

Syahidatul Humaira said...

Assalamualaikum warahmatullahi wabaraktuh akak..:)

masa mendekat, tak sabar..:D
semoga selamat semuanya,kak aina & baby..

eh, betul ke kak?gandingan bulan 2 dengan 6 mmg kena selalu dibuli ni?hehe...

>3

Misshy Innz said...

comel nye perut akak =)

sue sopian said...

salam..
congrats nak dpt baby dah.. bila due nyer ni??

:: eyeNa :: said...

yna: kan ak da ckp td, yna mmg caring.. tq fren..

:: eyeNa :: said...

kqk nza:

amin..hee tu laa hari tu masih anak dara, skrg da nak jadi mak dara..ekekee

:: eyeNa :: said...

humaira:

hehe tah laa betul laa kot sbb akak slalu di buli..hihihi tp bln 2 n 6 jgk dkatakan ideal..cheeewaaah

:: eyeNa :: said...

inzz:

alamak.. perut je ke comey..hee

:: eyeNa :: said...

sue sopian:

alhamdulillah.. due 10hb 6.. mintak2 kuar on time..hee

mbs90 said...

nampak gaya cik humaira' dah mula risau..ada org lahir bulan 2 x kat sni?

mbs90 said...

cik humaira' dah risau..

:: eyeNa :: said...

mbs90 : ehe..itu cuma mitos jaa.. hahaha jangan bimbang laa.. kahwin jaa bahagia aih..hehehe

Fyqa said...

tak sabar nak tgk baby nanti :)

:: eyeNa :: said...

hehe.. sabar2..lagi sebulan ni.. akak pontak sabaq..ahak