:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Monday, August 31, 2009

saja suka-suka jer ni..

MyEm0.Com ahai.. oleh kerana aku boring hari ni tak buat apa2.. MyEm0.Com .. huh boring..! aku telah mengedit cbox blog aku.. haha aku dah letak memacam icon kat situ.. hehe..

hehe aku tersengeh sendiri tengok ikon2 tu tau.. ahak, aku kan hari ni kan...MyEm0.Com.. aku tido and makan.. then tido.. makan? err maksud aku makan time sahur tadi.. aku puasa laa.. hehe.. tak baik tau anggap aku tak puasa.. ngee..MyEm0.Com .. *muka tak sabar nak buka puasa.. haha..

************************



maka oleh kerana keboringan aku hujung minggu yang panjang ni, aku telah mengedit2 plak gambar2 yang tersimpan lam laptop aku.. just upload untuk buat tatapan aku.. mana tau, satu hari nanti aku dah tua2 dapat laa anak cucu aku tengok aku yg diva ni.. MyEm0.Comhaha.. menyampah!

so aku saja jer sesuka nak test aku kreatif or tak.. dulu pernah berminat lam sains komputer gak.. tapi last2 aku sikit pon tak belajar pasal tu..then aku explore sendiri jer.. yang penting tak putus asa untuk mencuba kan..


me and him.. kuar beli baju untuk raya and untuk majlis ... err majlis apa..? syyyhh.. rahsia.. nanti laa aku citer.. isk.. MyEm0.Com

adoii.. aku pantang betul dengan camra.. ahaii.. sabar je laa..

dia pon nak posing.. ngee.. lalala MyEm0.Com

hehe.. alang2 dah nak merdeka ni kita melawat Tugu Negara sat.. eheh.. cam pelancong asing yang terbang ke Malaysia lak.. MyEm0.Comahaii..





ok laa aku dah tak larat nak edit gambar dah.. hehe..

terima kasih to aslam yang sudi jadi model lam entry aku kali ni.. hehe.. and thanks to u for everything..MyEm0.Com ahaii.. tak tau nak ckp cane lak.. tahun ke 4 dah ye kita.. 31 ogos 2006 dulu me as your fren.. now 31 ogos 2009 me as your.. err.. syyhh.. takde ape2..

ok laa semua.. macih sbb membaca sampai last kalimah ni..



assalamualaikum... selamat berbuka puasa.. eheh..MyEm0.Com

Saturday, August 29, 2009

Bacat.. ini luahan seorang adik..

seperti selalunya aku mengisi masa cuti hujung minggu dengan mengintai blog orang lain juga membaca luahan mereka.. ada yang bergembira, ada yang berduka.. seronok dapat berkongsi dengan orang yang memahami..
tiada apa yang ingin aku ceritakan.. sekadar menampal potret kenangan di sini..
melihat kembali gambar2 yang aku simpan dalam memori komputer ribaku, aku menjadi rindu.. rindukan suasana yang pernah terakam dalam setiap keping gambar itu.. rindukan gelak tawa, senyum mesra dan suasana yang pastinya sudah berlalu..

menilik sekeping demi sekeping potret itu.. aku temui gambar kenangan aku dan abang kandungku.. aku panggil abangku "bacat".. panggilan manja.. dulu masa aku kecik2 bacat yang jaga aku.. bacat yang belanja aku beli baju raya..

dah lama aku tak ziarah bacat dirumahnya.. dah lama.. rindu pula saat berpuasa di rumah bacat.. waktu tu bacat bertugas di Kemaman.. kalau tak salah aku laa nama tempat tu Kemaman.. sebab aku baru darjah 2 waktu tu.. aku pon tak ingat sangat..

yang pasti aku dan adik berpuasa di sana.. waktu sahur bacat yang kejutkan kami.. dan waktu berbuka bacat akan bawak kami ke bazar ramadhan.. aku memang suka menyusahkan bacat.. aku mintak itu dan ini..

semua kehendak aku bacat turutkan.. rindunya nak jadi budak kecik.. ha ha ha..

Friday, August 28, 2009

PERHATIAN : contest mudah untuk semua FOLLOWERS..!!

ahaii.. aku dah buka contest ni start 26 ogos 2009 sampai laa 26 september 2009 ataupun masa raya ke 6.. dan hadiahnya adalah pendrive 4 GB untuk tempat pertama..!

berikutnya ada hadiah ke 2 dan 3 jugak.. pendrive 2GB dan 1GB..

yang saguhatinya pon ada.. jangan bimbang.. ngee.. dan arahan contest ni amatlah senang..

1.just tiru salah satu dari gaya 3 gambar yang diberi jer..

2. then hantar gambar anda ke email aku eina_nana87@yahoo.com and bagi alamat serta no phone untuk memudahkan aku kirim hadiah kalau kamu menang..

3. jangan lupa jadi follower aku terlebih dahulu kerana contest ni sah kepada semua followers tak kira sape pon..

and aku akan update list peserta kat sini.. post ni.. ahaii.. click gambar bawah ni untuk lebih jelas!


just click kat image atas ni untuk arahan simple yang aku sediakan.. senang dan simple! (gambar anda tak semestinya 100% sama cam aku dari background, warna baju atau sebagainya.. i just need your style!! gaya yang hampir2 cam gambar2 pilihan tu.. ok?!)



so aku tinggalkan contest ni.. and aku akan buat banner ni kat sidebar aku.. just click situ untuk maklumat terbaru pasal contest ni yer..




ok my followers yang terhebat semua..!!

untuk maklumat lanjut jugak go to : http://eina-nana.blogspot.com/2009/08/perhatian-untuk-semua-follower-aku.html



selamat menyahut cabaran contest ni.. dapat hadiah free tu.. hehe.. ok!!!





list peserta setakat ni:

Wednesday, August 26, 2009

PERHATIAN : untuk semua FOLLOWER aku..!!

ahaii seperti yang u all baca tu.. ini ada 1 pengunguman untuk u all sekalian.. my followers yang terhebat sekalian.. dengar ini.. aku dah fikir 1 contest untuk u all.. sure mudah je!

aku memang bermurah hati sempena puasa dan raya.. eheh.. nak kasi special hadiah kat pemenang.. yang tak menang pon jangan bimbang aku akan buat 1 entry khas untuk korang jugak..

oleh kerana ni contest pertama aku kan.. aku akan bagi hadiah kat pemenangnye melalui kiriman post.. dan aku akan popularkan blog 3 pemenang kat sini.. ngee

contest cane? senang je pertandingan ni aku namakan sebagai...

TIRU MACAM AKU : SAMA TAPI TAK SERUPA

arahannye:

just tengok 3 gambar contoh yang telah aku upload.. so tugas u all adalah meniru gaya seperti gambar tersebut... cuma PILIH SATU je gambar yang u all rasa u all dapat snap sama gaya cam yang aku upload ni..


pilihan 1.
gambar kucing (or apa je haiwan yang korang suka) letak tangan korang cam yg aku buat tu (tapi selain tu korang boleh buat apa gaya pon janji ada tangan manusia and seekor haiwan, kalau hampir serupa dgn gaya gambar aku bwh ni lagi baik)..


kalau rajin edit laa.. ganti tulisan merah yang from : aslamsuhaimi.blogspot.com dengan nama blog u all.. dan MESTI ada to : eina-nana.blogspot.com and perkataan setitip bingkisan di jendela hati contest..! mcm gambo di atas tu..

mudah je.. agak2 malas nak edit kan.. just letak je from : nama blog korang and to : eina-nana.blogspot.com


pilihan 2.

gambar posing u all.. (agak2 cam 2 gambar bawah ni laa..) kalau gaya u all lagi menarik lagi baik.. (kalau tak mo gambar u all sendiri ambik je gambar sesape jer yang u all suka.. asalkan gaya2 lebih kurang gambar yang aku sediakan bawah ni..)

syaratnye sama cam aku dah bagitau sebelum ni.. letak kat gambar tu alamat blog u all and alamat blog aku.. simple..!


senang je kan.. tak payah susah2 edit mcm aku pon takpe..(kalau buat kasi lagi serupa lagi bagus) janji ada gaya yang sama or hampir serupa cam salah satu dari 3 gambar yang aku upload tersebut and tulis alamat blog kita sudah..



emm susah ke tak eh? senang je kan..



p/s:


1. penyertaan terbuka hanya kepada follower2 aku jer.. yang nak join tp lom follow, anda bolehlah berbuat demikian.. hehe


2. hantar gambar anda ke email aku : eina_nana87@yahoo.com beserta alamat and no phone u all (untuk memudahkan aku hantar hadiah kalau korang menang laa)


3. kalau u all malas nak antar kat email aku, u all leh post gambar tersebut kat blog u all then maklumkan kat aku supaya aku dapat ambik gambar tersebut dari blog korang.


4. jangan lupa alamat blog u all mesti ada di gambar yang bakal u all antar kat aku. supaya aku dapat cam gambar tersebut berasal dari sape.


5. pemenang akan ditentukan dengan melihat gambar yang di hantar, semakin serupa gaya gambar anda dengan salah satu gambar dalam contest ni, semakin besar kemungkinan anda untuk menang!


6. sebarang pertanyaan lain atau bangkangan dan cadangan sila komen kat "penghangus semangat" bawah ni yer.. selamat mencuba..! jangan lepaskan peluang ini.. hadiah menarik menanti anda..! berani..? cubalah.. memang berbaloi.. hehe


nota kaki: tarikh tutup penyertaan akn diberitahu kelak..

Monday, August 24, 2009

bangun sahur semua..!!

chak!! assalamualaikum.. ehem2.. malam tadi aku nak citer pasal perjalanan aku ke Johor. tapi aku tertewas past trawih and tadarus.. haha aku lebih mementingkan tido kot.. ahaii asal aku letak gambo kanak2 sedang cium pipi aku?


sbb itu adalah anak buah aku yang entah ke berapa puluh.. aku pon letih nak bilang.. yang penting anak2 buah aku tak kira kecik besar tua muda semua manje ngan aku.. ngeee

jab aku kan bila tengok gambo atas tu aku teringat 1 gambo tau.. TaaaRaaa..!!!

hehe mcm sama tapi serupa tak? hihi tu gambar Irdina Atirah yang sayang sgt kat aku.. hahaha.. tu gambar hampir dua tahun lepas.. dan hari tu kat Johor Irdina sekali lagi manje2 ngan aku.. ahak..


dah besar pon anak2 buah aku ni.. isk..


*********************************





hahaha seperti selalu kalau g umah abang Mie and kak ida mesti bawak aku g shopping.. mmg tau depa ni.. dah laa aku mudah rabun.. eh bukan mudah rambang mata.. isk2..

"tahan aina tahan.. jangan beli apa2.. hahahha"


ahaii mmg aku ada koleksi anak2 buah yang comey2.. ngee tengok laa sape maksu diaorg.. hahaha ok2 tgk laa sape mak ayah depa.. dan sape maksu depa jgk.. hihihi

zaaazzzz!!!!

tengok laa baby baru.. ehem Insyirah nama diberi.. comey.. hahaii geram je cam nak gigit2..aduhaii..






ngeee oh comeynyee kan.. haha gambar kat atas ni masa tunggu2 nak makan nasik beriani Gam batu pahat.. haha.. sadap?? lagi mau tanya kaa.. isk syok betul..



ni plak dah hari ke 2.. aku pon dah nak balik KL tengok anak buah aku konvo.. Naim laa sapa lagi.. past ni laa ada masa aku cite pasal naim lak.. ngee



byee semua.. ni masa kat umah nenek kak ida aku.. ngee.. aku drive jauh tu.. dari KL ke ayer hitam, balik lak singgah kat tangkak.. shopping cikit kan.. ngee


lupa nak bagitau.. aku p bukan laa sesorang.. pastinya berteman.. ewah.. thanks my fren Yana.. yang teman aku g umah abang aku.. ngee.. glup!! cantinyee dia posing.. cumil2.

.

*****************************


jom aku kasi satu cerita ceriti.. hihihi.. tak tau laa sapa yang teraniaya ni.. huuuu aku kan letih memandu.. si Yana lak suke hiburkan hati aku.. untung bawak yana, takde laa aku penat or mengantuk sangat kan.. nak di jadikan story kan..



"aina, cuba tengok tu mamat tu.."



dan aku pon tengok laa.. isk.. dasyat betul laa gaya dia..



"hahahaha awat dia bawak moto lagu tu yana..?"



"mana laa aku tau.. aku nak ambik gambo beliau leh tak?"



"hahaha boleh2.. cepat2.. aku slow ni.."



"hahahhahhahha....dia cam boring je bwak moto tu.. tapi mmg style laa..!"



hahahaha gitu laa citernye.. cian kat mamat yang telah aku popularkan lam blog ni.. just kidding jer.. takde niat pape.. just nak kongsi dgn kawan2 aku je aksi menarik beliau..



kepada yang boring2 bawak moto aku tak kisah kalau u'll nak tiru gaya tersebut.. tapi kalau selisih dengan aku dan gambo kamu di snap jgn mare eh.. ngee jahatnye aku.. hahaii



anyway waktu sahur pon dah habis.. aku create entry ni pon coz nak tunggu subuh.. past subuh nak golek2 sat then p kelas.. ahai.. rutin2.. layaaaaan....!!

angin Ramadhan bertiup lagi..

hari ni dah 3 hari rupanya ramadhan tiba membawa sinar dalam kehidupan kita semua.. dan oleh itu aku tukar laa lagu kat blog ni.. hehe yer laa bagi kawan2 tak lupa niat puasa tau..

bagi saudara2 yang boleh berpuasa selama sebulan tu niat laa awal2 ni nak puasa sebulan tau.. hehe bagi saudari2 plak niat je laa sampai cuti (uzur, mc , makzurah, period, err paham2 laa kot..) past "cuti" niat lagi nak puasa sampai hari yang ke 30.. hehe

bukan apa nanti kita buat2 lupa niat, kan rugi laa 1 hari yang mana pahala ibadat kita 70 kali ganda.. ahaii jadi jangan ponteng2 puasa tau.. kalau dulu2 masa aku kecik2 mak selalu kata..

"kalau puasa tak cukup tak bagi duit raya"

haa mcm tu laa, masa tu kita nak ganjaran dan kita belatih berpuasa. bila kita dah boleh berfikir, kita belajar, baru kita nampak apa ganjaran yang lebih mewah.. ganjaran pahala 70 kali ganda.. haa dan di bulan yang penuh keberkatan ni laa kita banyakkan ibadat..

yang penting amalan2 kita di bulan ni kita jadikan titik permulaan dan diteruskan di bulan2 akan datang.. hehe jangan ingat nak raya jer.. chewah.. ada gaya ustazah plak aku kan.. ehem..


*****************

err tu baru muqaddimah tu.. ngee sory semua.. aku dah seminggu tak update kan, bukan apa.. aku balik kampung.. hehe dan puasa 1st hari tu kat kampung tau.. syok sgt berbuka dgn mak ayah, adik2 and anak2 buah.. meriah.. past tu g trawih sesama.. ahaii..

best tau kat rumah.. aku malas nak citer banyak ni.. tgk je laa gambo2 eh.. hehe..



ahak.. tu aku and anak2 tu.. anak menakan *anak buah (anak saudara).. ngee kat umah..


***************************


happynye kan.. tu masa kat kedai.. mak aku boring2 meniaga laa kecil-kecilan.. lam gambo tu ada abang Mat and kak su serta anak2 mereka.. ada adik and his wife dn mak..


ayah takde lam gambo sbb ayah aku semangat dok dengar ceramah kat dewan sebelah kedai kami.. aku lak tukang ambik gambo.. ngee..


***************


ahaii satgi aku nak cite pasal kampung and apa yang aku buat sepanjang seminggu ni eh.. sekarang dah nak masuk waktu berbuka lak.. ahai hari ni kat kolej ni aku makan nasik lauk ayam goreng ngan buah epal and air anggur..


hehe.. kalau kat umah ni confirm ada kuih2 yang berjenis2.. jiran2 bagi bertukar2 juadah.. waa air pon kalau tak tebu, ada laicikang, sirap, jagung.. mcm2..


takpe laa aku pon dah biasa kat sini.. makan apa yang ada and bersyukur laa kan dari takde ape2.. anyway.. rindu kampung... huuuu dah2..


jom berdoa time dekat2 nak berbuka ni laa doa mustajab dan antara waktu yang Allah makbulkan permintaan hambaNYA.. berdoalah dengan seikhlas hati.. insyaALLAH.. mudah2an angin ramadhan yang bertiup lagi di hari ini mendatangkan seribu rahmat buat kita.. amin..



p/s:


tajuk angin ramadhan bertiup lagi ni aku ambik dari kata2 "kak Jai" pagi tadi masa baru balik dari kelas.. dan aku rasa ianya sesuai sebagai pembuka kalimah dan penutup kalamku semperna ramadhan yang mulia ni.. selamat berpuasa!!


Wednesday, August 12, 2009

Dah SIAP dah pon..


chak!! hahaha kali ni blog aku berwajah baru.. ngee.. puas aku godek2 semalam.. ahak

bawah ni blog aku yang berwajah klasik dulu. eheh.. masuk ni baru 2x aku tukar template tau.. aku sayang nak tukar yg lama tu coz ianya lebih unik.. tapi memandangkan aku dah jemu kan, aku tukar laa jugak..



taraaaa!!!

ni yang baru sudah menjelma.. ianya nampak lebih brutal sikit.. heheh




harap2 ok dah laa ni.. huu.. syok gak proses blog ni.. cuma aku compius nak pilih warna apa as a tema laa..


oren ke pink?? haha.. memula aku nak buat warna pink.. tapi kan..


tapi.. aku rasa aku tak laa selembut warna pink.. walaupon aku minat pink..


isk... so aku pilih laa oren.. tapi kan.. ada org ckp gini kat aku..


"ish asal warna oren? tau tak mcm bangla!"


hahha musykil jugak aku dgn kata2 beliau.. sentap tu.. haha.. tapi aku tak kisah..


tgk laa org yg kata tu.. aku nak belikan dia baju warna oren nanti.. hehehe padan muka..


ok2 aku nak p umah kakak aku petang ni.. then 16 hb p tengok naim, anak buah aku yg gitu2 tu konvo.. aduhaii.. dah konvo pon beliau.. isk2..


********************

haa ni bawah ni gambar kenangan masa birthday yana 2 minggu lepas.. aku baru dapat upload.. ngeee.. aku letak ni special kat Naim and kawan2 baik aku yg lain.. ahak..

sukenyee kan zaman kat kampus gini..

cuba teka nape aku jadi gitu? adohaii.. ni sbb Naim suka sangat menyakat aku.. kan ke dah tak elok kan gambo aku.. aduss..

apapon aku wat entry ni aku rojakkan cite time birthday dengan template baru ni and aku nak ucapkan kat naim selamat konvo laa yer.. is is is anak buah dulu yang konvo..

tak aci betul kan.. ngeeee.. apapon i'm happy coz ada saudara mara and kawan2 yang baik2.. termasuk rakan2 blogger yang selalu bg aku penghangus semangat sekalian..

so aku nak p Johor drive petang ni g umah abang Mie, my brother anak ke 6 lam our family.. and mybe lam seminggu ni kalau aku tak update rindu2 laa aku selalu eh.. hehehehee..

Tuesday, August 11, 2009

PROSES tukar layout

hahaha. aku ngah syok tukar tmplate blog ni.. aku da nak kasi update sikit.. takmo dah yg klasik tu..

waa mst aku rindu layout dulu2.. hihi tapi takpe past makeup2 ni.. kalau rasa tak lawa kang aku tukar cam dulu balik.. sory lam proses tukar ni..

compom tak lawa lagi.. ngeee sory..

selamat tinggal tmplate lama.. ahaii

Sunday, August 9, 2009

takda MOOD

sebelum tu aku nak ucapkah TAHNIAH kat follower aku yg ke 100..
ahaii.. macih sbb sudi singgah2 sini.. aku hargainya.. kelak aku ada mood aku kasi hadiah kat kamu2 yg baik dan selalu berada di sini mengintai hidupku di sebalik tinta2 yang aku coretkan ni..
huhu sory eh hari ni aku takda mood laa nak merapu or citer ape2 kat entry ni.. huhu
aku rasa cam penat laa.. sakitkah aku?
entah laa..
mata pedih2 je.. badan sengal2..
sakit...
h1n1?? bukan laa.. aku tak demam pon..
cuma sakit..
sakit..
mak cakap camne eh..
camtu laa..
blog.. 2 hari aku tak buka.. wireless takde.. huhu
hari ni je aku baru buka.. tu pon malas je nak buat apa2 entry..
rasa camne tah..
mcm semua tak kena jer..
hmmm.. susah..
ok laa..
daaiii
:-(

Thursday, August 6, 2009

kalimah cintaku..


tiba2 hari ni mood aku agak jiwang2.. tersentuh tatkala halwa lagu nasyid ku dengari.. cuba bermuhasabah.. merewang-rewang fikiranku mengimbau segenap pengalaman dalam hidupku.. hidup yang penuh liku2.. pastinya setiap dari kita mempunyai cerita sendiri dalam perjalanan yang semetara ini.. aku juga begitu..
:::::::::::::::::::::::::::::::::

Gambar tu bukanlah cover novel atau sebagainya.. sekadar bingkisan hati.. sekadar melayan jari jemari yang teringin melakarkan setitip potret kenangan.. sementara ada nyawa di jasad, sementara tenaga mengizinkan.. sementara ilham dikurniakan...


::::::::::::::::::::::::::::


tiada pula idea, kisah apa yaa yang dapat aku tintakan disini sekarang? sudah banyak kiranya coretan demi coretan yang aku kongsi.. ada yang disukai ada yang dibenci.. ada yang diminati ada yang cemuhi..


begitulah lumrah.. tidak selamanya kita mampu menurut kehendak insan lain yang pastinya mempunyai pelbagai permintaan.. ada yang dapat kita perbuat ada yang tak terdaya untuk kita lakukan.. namun aku yakin setiap usaha kita akan membuahkan hasil andainya ia dibajai dengan keikhlasan walaupun kita gagal.. ehem2..

"kegagalan bukanlah apabila kita tidak berjaya mendapat apa yang kita cita2kan, tapi kegagalan adalah apabila kita berputus asa sekiranya kita tidak berjaya mendapatkannya.."


maka sekiranya kita tidak mahu berusaha setelah kita tidak berjaya.. kita adalah orang yang lebih teruk dari orang2 yang merasakan diri mereka gagal tapi mereka tidak berputus asa..

mungkin kita pernah berfikir, erti memberi pada yang mahu menerima..


"kalau kita memberi tapi orang lain tak mahu menerima buat apa kita nak bagi lagi kan?"

hakikatnya walaupun orang tak sudi terima tapi kalau kita terus bagi, lama2 diterima jugak.. ahak..


*********************

satu hari aku marah minah (bukan nama sebenar) sebab beliau tak kuar kelas time rehat.. sebagai pengawas sekolah yang berdedikasi, aku memang tegas..


"keluaq2.. lani time rehat.. takleh dok lam kelas!"


tapi tiba2 minah menjawab dengan muka yang selamba lagi blur..


"ni aku bagi senyumanku ke (kat) mu.."

itulah sikap minah bila aku beremosi.. dah laa diberinya senyuman yang mcm kingkong.. *err sbb apa aku kata camtu sebab dia senyum2 kambing je, mcm perli2 aku je.. tapi kingkong bukanlah ada kaitan dengan kambing begitu sebaliknya.. namun kambing dan kingkong 2'2 adalah haiwan.. errr minah bukan begitu.. beliau insan biasa..


"aku tak tu laa.. watpa mu jadi gini minah?, nak sengeh pon bagi laa ikhlas sikit, aku tego (tegur) mu wat muka men2 ja.."


aku dah mula tak puas hati.. adoii.. minah2.. nak kena dia ni..


"aku tu mu bukan garang pon.. nak marah aku pon muka mu mcm dok teran nak berak ja.. aku tu mu terpaksa.. hahaha.."


kata2 minah membuatkan muka aku yang ketat ni menjadi longgar bagaikan takda skru..

"hahahahahahaha....."


aku ketawa sekuat hatiku.. tah kenapa aku rasa lawak dengan ayat minah..


"aku dah agak dah mu ni bukan reti marah pon.. muka cam mu tak sesuai nak marah aku.. sebab aku seorang yang jujur.."


"awat mu kata lagu tu?" soalku dalam letih tertawa..

"tak tu gak.. tu ja aku mampu aku kata.."


"maksud hang minah..?"


"sebab bila mu marah aku tengok hidung mu jaa.."


isk si minah ni main2 sungguh.. adoii penat aku nak melayan minah tau..


"awatnya apa masalah mu dengan idung aku.."


"takdak masalah apa aih... lubang idung mu segi tiga.. unik.. hahahaha..!"


adoiii.. ada ke idung segi empat tepat lak.. minah ni kan.. dia ni kan... eeee geram aku tau!

"ikot suka hang laa minah.. masa rehat dah habis pon.. dok laa lam kelas lama2.."


kataku dengan wajah kembali serius.. hehe.. sebab loceng da bunyi lagi aku layan minah nanti aku pon jadi mcm minah kang nanya je..


"esok mai laa tegur aku lagi.. aku nak bagi senyuman aku kat mu tetiap hari.."


sempat minah berpesan padaku.. tapi aku cam fobia je nak tegur minah.. hua hua..


past tu aku p tandas aku tengok lubang idung aku.. errr... 3 segi ke segi 3 minah kata tadi?! tapi malang tengah syok2 aku perhatikan idungku.. minah tersengih di satu sudut.. waaaaa!!!!


aku terus berlari keluar dari tandas.. dan malunyeeeee!! erkkk.. aku telah terpecaya kata2 minah.. dah minah telah berjaya mengenakan aku... adoiiiii...


**********************

aku tergelak sesorang tiba2.. dan waktu tu dua2 roommate aku memerhatikan aku dengan wajah serius.. tapi aku plak tengak je idung mereka supaya dapat mengawal emosi.. kaedah minah aku aplikasikan kini.. erkkk..


roommate aku plak masing2 menutup idung...

"eerrr aku tak kentut la.. sumpah..!"

p/s: sorry aku termerapu dan entry ni dah lari tajuk..erkk

AWARD tak habis lagi..

hahai kali ni aku dapat lagi award ni.. dari madie my best fren. meh aku nak promot madie habis habisan.. hahaha kalau nak kenal terus go to :

ahaii.. lawa ni award ni.. macih madie.. aku je tak reti n tak sekreatif madi.. chewah.. apapon madie tetap terbaik punya, ahak...

just a simple rule:

1. link your award from: my own award (http://madie0286.blogspot.com)

..hihi


2. pilih seberapa orang kawan yang anda suka

3.kenapa anda pilih kawan anda untuk menerima award ni?
- ustazah Dylla.. haha tak tau laa beliau suka buat award ke tak.. ngeee tapi aku pilih beliau seba beliau suka bagi aku penghangus semangat.. and aku rasa beliau mcm dekat sgt dgn aku. chewah
- tedi.. sebab beliau kreatif dan aku suka beliau guna symbol memacam untuk huruf2 tertentu, cane bk ckp eh, gitu2 laa.. haha sangat2 menarik dan beliau suke cite pasal kucing.. ahak.. i like it.. so ambik award ni tau..
- ramai2 lagi.. sebab apa aku letak ramai2 lagi? sebab aku rasa cam nak bagi kat semua orang tau.. so sapa yang suke nak buat award ni.. aku sangat2 suke hati nak bagi.. haha
ok aku dah mengantok ni esok kelas kul 8.... waaaaaa..!! ok kawan2.. mmmuah2..!! nite..

interview Menggapai Kinabalu..

ngeee tahukah anda hari ini aku dah ponteng 2 kelas? aku pon tak sangka.. ewah..

tapi itulah hakikatnya.. sebab apa??
huhu aku terlelap.. aku menidurkan diriku.. lantas aku tidak bangun sampailah habis waktu kuliah.. orang lain dah balik dari dewan tapi aku masih khusyuk melayam mimpi.. aduhaiiii.. akibatnya aku adalah salah seorang pelajar yang boleh dilebelkan sebagai "pelajar ponteng.." adoiii.. teruknyee..!

aku tak sanggup..!!!

***************

malam tadi aku jd orang yang interview sape yang nak p kinabalu.. p mendaki gunung yang tertinggi di asia tenggara.. chewah.. aku pon tak sangka tau aku leh minat nak join tu.. isk2..

dah 2 tahun aku join projek "menggapai kinabalu" tapi tak pernah jadi pon.. dulu aku sekadar jadi AJK.. tapi atas sebab tempahan tiket, kewangan and sebagainya projek menggapai kurang berjaya..

kali ni aku sendiri akan tolong pengarah handle projek ni.. harap2 sangat2 laa ianya menjadi dan berjaya.. tiket dah tempah.. tinggal komitmen je.. kalau AJK bagi kerjasama yang baik.. mandakilah aku ujung tahun ni.. aduhaiii

thanks Mila coz lantik aku jadi timbalan.. aku akan buat yang terbaik and akan tolong seadanya.. chewah semangat lak kan..

so layan je laa gambo2 aku malam tadi.. hehe















begitulah kisahnye malam tadi.. malam ni aku ada latihan silat plak..

and aku tak dapat hadir meeting menggapai and kelab drama.. huhu

*****************

aku nak siap dah ni. nanti makndak marah aku sbb lewat.. hehe semangat ni nak bersilat.. ngeeee jumpa lagi yaa rakan2 sekalian.. kalutnyeee aku.. erkkkk