:: mereka Terhebat ::

::MEREKA SANGAT HEBAT::

Tuesday, December 30, 2008

aduh pening laa..

hai susah jgk jadi pelajar sepenuh masa ni. serabut dengan daftar subjek pulak.. daftar yang ni, bertindih dengan yang tu. jadual pun pening2.. dah laa moto i simpan kat umah abang i kat Banting, Selangor. susah nak g ambik. so buat masa ni terpaksa laa i g kuliah naik bus. huhuu tak jadi masalah, yg masalahnye subjek i ambik semester ni payah2. pening2.. aduh.. i risau laa.. harap2 i dapat laa buat yang terbaik sem ni. satu lagi yang buat i pening, jerawat batu kat pipi i makin membesar. dah tu berdenyut-denyut je. sakitnye tuhan je tahu. sekali sekala jadi jerawat xpe tapi jangan laa jd yang batu terus. i rasa macam bawak seketoi batuan yang berat dan besar je tau. nak turun g makan pun x selera. jadi x semangat. senang kata hilang keyakinan diri. wah wah.. tu baru seketoi, kalau jerawat i membiak jadi berketoi-ketoi agaknye i dah jadi putri beradu je kot. beradu di bilik ja la. huh.. pening2.. adeh.. sabar ja laa.. oh inilah yang dinamakan kepeningan.. peningnyee bak lagu pening lalat. eh ada ke lagu pening2..? tah i pon pening.. erkkk.. yang membaca pun pening yaa.. alolo.. kecian.. aduhaii pening2... lalalala

Sunday, December 28, 2008

"kita istimewa kerana kita adalah kita"

"Bila kita perhatikan sejenak, bila kita renungkan sekejab, maka kian lama akan terpancarlah kebenaran yang dicari dan akan terungkailah persoalan yang menghantui.."

sekali sekala kita lupa, kita selalu mengkritik.. itu ini serba tak kena. sana tidak puas hati, sini pun sama. tak pernah ada yang memenuhi keinginan sendiri. bila ditimpa ujian atau musibah, kita mula menyalahkan takdir. lalu membandingkan diri dengan orang lain.

' kenapa dia tak sama macam aku? kenapa aku yang tempuhi masalah mcm ni? kenapa bukan dia..?? kenapa bukan orang lain?? kenapa..?? kenapa?? KENAPA..??? '

Sedar tak sedar waktu tu kita berfikir, kita mentafsir dan membuat penaakulan. Andai kiranya apa yang kita fikir tu berlandaskan akal, sudah pasti kita dapat satu jawapan yang kita cari.. Lebih baik lagi, bila jawapan tersebut dibuktikan dengan wahyu yakni seperti apa yang tertulis dalam kitab suci Al-Quran atau Hadis. Nah, inilah buktinya kita juga boleh jadi ahli falsafah, berusaha bersungguh-sungguh mencari kebenaran.. sebagai umat islam, wajiblah kebenaran yang ditemui berlandaskan syariat.. Maka "ayuhlah berfikir.." kita adalah sempurna walaupun tak sama dengan orang lain tapi kita tetap istimewa.. PERCAYALAH... -eyeNA

Siti Noraina Hj Ahmad



salam maal hijrah.. besampena dengan permulaan tahun baru hijriah ni.. i try start buat blog.. saje sesuke.. lagipun sekarang kat kolej kediaman kinabalu universiti malaya kesayangan i ni dah ada wifi untuk student 8th college je. best laa coz dalam bilik pun dapat melayari internet. senang dan mudah laa segala urusan berkaitan pelajaran. nak cari maklumat, on je computer then search jumpa laa beribu-ribu informasi yang kite nak. bak kata pepatah, semua di hujung jari.. hahaii perasaan i hari ni syok sangat dapat start buat blog ni.. harap-harap ianya akan mendatangkan manfaat buat i dan sesiapa sahaja yang mengintai-intai blog i ni. satu hari bila i dah terer i akan create cantik-cantik.. heee